PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 38  2/2  <  1  2 

標題: 雨傘圖案樣版... 入黎睇睇 ..  

sw5551 (Wendy)
英曲硏究生
Wendy

UID 219
精華 0
積分 353
帖子 393
閱讀權限 250
註冊 2006-3-9
所養英曲名稱:Guka
英曲會員編號:
狗狗性別:女仔
狗狗出生日期:好似係1月18日
狗狗最喜歡:食野
狗狗最討厭:有其他狗搶佢瓥平
狗狗技能:Sit、Hand、錫錫
狗狗性格:溫馴、有性格
居住地區:大圍
來自Hong Kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 steve1222 於 2010-4-22 18:59 發表
用返三角巾既紅色會唔會好D呢?
因為要男女合用,所以我唔建意用紅....唔好意思AR.不過你想要既要問下PHILIP可唔可以整一把

2010-4-22 11:33 PM#21
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

steve1222 (薯爸,薯媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 4446
精華 0
積分 1145
帖子 1176
閱讀權限 250
註冊 2007-5-16
所養英曲名稱:薯DON豬,薯仔妹妹
英曲會員編號:626
狗狗性別:M,F
狗狗出生日期:16-2-2001,17-04-1994
狗狗最喜歡:雞肉
狗狗最討厭:聽到〝NO〞
狗狗技能:SIT,HAND,WAIT,GO
狗狗性格:熱情
居住地區:MA ON SHAN
來自MA ON SHAN
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sw5551 於 2010-4-22 11:33 PM 發表

因為要男女合用,所以我唔建意用紅....唔好意思AR.不過你想要既要問下PHILIP可唔可以整一把
咁又唔使整一把,我跟大家意見,還要謝謝WENDY既設計!

2010-4-23 12:05 AM#22
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 yip999 於 2010-4-22 06:28 PM 發表
我想25吋...可以遮到兩個人嗎.如果大d仲好.你知我幾大件頭架啦(肥)...同埋大把d出到街先多人留意得到...英曲友

哈哈原來我用緊果把遮係30吋....
30吋好誇喎.. 我用緊27吋..都已經覺得大..

2010-4-23 09:09 AM#23

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 steve1222 於 2010-4-23 12:05 AM 發表

咁又唔使整一把,我跟大家意見,還要謝謝WENDY既設計!
可能可以整一把紅色俾你o既..
不過要再再問下先..

2010-4-23 09:10 AM#24

fyf519 (Fiona)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
BB(傻b)&Fiona&Ricky

UID 761
精華 0
積分 1134
帖子 1144
閱讀權限 250
註冊 2006-8-7
所養英曲名稱:BB(花名:嗅豬,傻b)
英曲會員編號:602
狗狗性別:Male
狗狗出生日期:2005年5月1日
狗狗最喜歡:媽咪, 食嘢, 去街, 摸佢, 按摩耳仔,媽媽同佢r痕
狗狗最討厭:檢查腳板,沖涼,刷牙,行雷閃電,
狗狗技能:坐、手手、瞓覺、食野
狗狗性格:超嗲, 餵食, 熱情, 神經質, 好奇
居住地區:荃灣
來自五口子溫暖的家
狀態 離線
個設計真係好靚, 辛苦晒philip & wendy
我覺得25"好啲, 太大好麻煩, 又重喎!
底色好似深色啲好啲, 一來無咁易變黃, 二來男仔用都好似無咁揚囉
但本人就very鐘意咁sharp醒啦...哈哈!!

http://hk.myblog.yahoo.com/fionafok519
2010-4-23 10:19 AM#25

donaldduck_bb (Zita)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 8102
精華 0
積分 1162
帖子 1161
閱讀權限 250
註冊 2008-1-17
所養英曲名稱:BuBi
英曲會員編號:734
狗狗性別:F
狗狗出生日期:7-10-2007
狗狗最喜歡:暫時係咬人
狗狗最討厭:大風
狗狗技能:
狗狗性格:超hyper, 爸媽返屋企仲會失禁=.=
居住地區:Kwai Chung
贊成深色. 因為怕變黃dirty

直25"
摺 23"

要一直一摺 ^^ thx

2010-4-23 12:14 PM#26
查看資料  Blog  發短消息  頂部

amycobychan (姑婆婆)
英曲班主任

UID 9878
精華 0
積分 623
帖子 618
閱讀權限 250
註冊 2008-10-8
所養英曲名稱:Coby Chan (陳高比)
英曲會員編號:
狗狗性別:male
狗狗出生日期:22 March 2004
狗狗最喜歡:outing
狗狗最討厭:home alone
狗狗技能:stay, leave it, up...
狗狗性格:timid, gutless
居住地區:Coby/Sham Tseng; Amy/Kwun Tong
來自Hongkong
狀態 離線
卡奇色得嗎
平時用開d淺淺地色..
即係一般乾濕褸的淺色都ok
男女都合用

2010-4-23 08:26 PM#27

dukduk (Doris)
英曲初中生

UID 265
精華 0
積分 120
帖子 120
閱讀權限 250
註冊 2006-3-19
所養英曲名稱:DukDuk得得
英曲會員編號:
狗狗出生日期:17.09.2001
狗狗最喜歡:按摩 食嘢
狗狗最討厭:獨留家中
狗狗技能:用後腳企
狗狗性格:很開心
居住地區:大埔
來自透過寵物店領養
狀態 離線
可否有淺色底 及 深色底兩種?
如果可以我要直及摺各兩把,
如果不可以我要直及摺各一把.
2010-4-23 08:56 PM#28

citylifehk123
英曲高中生

UID 9915
精華 0
積分 123
帖子 123
閱讀權限 250
註冊 2008-12-13
所養英曲名稱:Cola
英曲會員編號:907
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:咬骨頭,跳呼拉圈
狗狗性格:
居住地區:屯門
狀態 離線
橙色出黎既效果都唔錯,如果試下用深藍色做底加白色字唔知得唔得呢?
2010-4-24 08:42 AM#29

PHILIP
英曲大聯盟盟主
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 citylifehk123 於 2010-4-24 08:42 AM 發表
橙色出黎既效果都唔錯,如果試下用深藍色做底加白色字唔知得唔得呢?
都可以呀.. 不過等我拎左布版.. 睇下有o羊色先..
再襯俾大家choose..
到時就可以報埋名要幾多把了..
^^

2010-4-24 10:51 AM#30

PHILIP
英曲大聯盟盟主
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dukduk 於 2010-4-23 08:56 PM 發表
可否有淺色底 及 深色底兩種?
如果可以我要直及摺各兩把,
如果不可以我要直及摺各一把.
其實到時會有幾種色比大家choose.. ^^

2010-4-24 10:51 AM#31

HILL爸 (Ivan)
英曲班主任

UID 4210
精華 0
積分 690
帖子 690
閱讀權限 250
註冊 2007-4-16
所養英曲名稱:Hill Hill & Dor Dor
英曲會員編號:634
狗狗性別:M & F
狗狗出生日期:3/3/06 & 26/1/08
狗狗最喜歡:同人玩,去街同食嘢
狗狗最討厭:阿爸阿媽返工,無人陪,自己係屋企
狗狗技能:瞓,食,玩
狗狗性格:好動,跟人
居住地區:sai kung
Design得好靚呀,我覺得橙色都幾靚,夠Sharp。
直傘我贊成25",兩個人夠大,仲可以遮埋肥hill.
摺傘就兩摺好啲,大把啲無咁易爛ma!
另外我地要兩直兩摺呀,唔該philip.
2010-4-25 11:42 PM#32
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

vivian
英曲大學生

UID 1452
精華 0
積分 165
帖子 205
閱讀權限 250
註冊 2007-1-14
所養英曲名稱:Baby
英曲會員編號:617
狗狗出生日期:Sept 2006
狗狗最喜歡:玩,撒嬌,食,在浴缸沖涼, 同妹妹maggie玩
狗狗最討厭:吸塵機, 電單車
狗狗技能:sit, down, hand, jump, stand
狗狗性格:貪玩但怕事, 孤寒
居住地區:Kowloon City
來自Pet Shop
狀態 離線
好靚,我地要兩直,唔該晒!
2010-4-26 10:51 AM#33

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
其實可唔可以"傘內"都有design呢?
起碼打開把傘.....有得look吓...
bty,我都覺得深色好d....避開白色...even係字體,因為真係會变黄

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2010-4-26 11:38 PM#34

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2010-4-26 23:38 發表
bty,我都覺得深色好d....避開白色...even係字體,因為真係會变黄
一打開把傘....有隻張大口笑口騎騎既曲曲係傘頂望住你... 嘩好正~
2010-4-27 08:59 AM#35

PHILIP
英曲大聯盟盟主
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2010-4-26 11:38 PM 發表
應該唔會啦.. 貴到傻都似..

2010-4-28 10:22 AM#36

jimmy237 (Jimmy)
英曲導師

UID 292
精華 0
積分 532
帖子 523
閱讀權限 250
註冊 2006-3-29
所養英曲名稱:班班
英曲會員編號:
狗狗出生日期:1-25-05
狗狗最喜歡:被人摸肚,喜歡同人玩
狗狗最討厭:被狗吠,狗糧,唔喜歡同狗玩
狗狗技能:跳圈,遞手
狗狗性格:斯文,溫柔
居住地區:黃大仙
我都係鐘意深色,如果深啡色底杏色圖案 or 黑色底淺啡圖案都好, 不過都係睇大家意見.
2010-4-28 10:59 PM#37

rabbitsarah (Sarah)
英曲大學生

UID 9815
精華 0
積分 243
帖子 242
閱讀權限 250
註冊 2008-7-30
所養英曲名稱:Sorella
英曲會員編號:
狗狗性別:Female
狗狗出生日期:Jan 18, 2008
狗狗最喜歡:咬野....食野同扮可憐
狗狗最討厭:我去街....
狗狗技能:用手打人, Sit 同扮可憐
狗狗性格:平易近人
居住地區:Sai Kung
來自自家繁殖
狀態 離線
一直一摺..唔該
2010-4-29 04:41 PM#38
 38  2/2  <  1  2 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.083690 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-4-28 09:50 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver