PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 38  1/2  1  2  > 

標題: 雨傘圖案樣版... 入黎睇睇 ..  

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線
雨傘圖案樣版... 入黎睇睇 ..

因為圖案多而且覆雜..
所以大家預番, 以total各款有50把order, 大概要
直傘 : 大概 $100
摺傘 : 大概 $70-80..

當然.. 如果有100把order.. 就可以平d啦

d個圖案係有橙色部份.. 如果有d男仕想只要圖案.. 都無問題
同埋底色布料o既color都有得choose.. 不過要襯番d圖案...應該都係用d淺色d o既料會好d..

同埋直傘我choose左25吋.. 應該都可以傘到2個人.. 27吋又好似太大把.. 女仔唔多想拎.. 23吋又好似太細把... 傘唔到2個人..

不過23吋就再平d tim..
大家俾d意見啦..  23吋好定係25吋好呢??
thx

直傘資料...
使用玻璃纖維傘及鋁中棒傘骨,令傘身輕便又俱彈性,耐用輕丐,遮風擋雨的最佳選擇。
尺寸: 半徑25"
傘骨: 25" x 8條 玻璃纖維骨
傘布: 碰珠布
中棒: 鋁中棒
手柄: 鋁彎手柄
傘尾: 鋁質傘尾
傘珠: 鐵傘珠
模式: 自動開

而摺傘我諗住用2摺果種.. 會有自動開.. 有番23吋
因為如果3摺果D.. 一來又好易壞.. 二來又唔實.. D圖案都唔show得靚.. 三來又細.. 得19吋
好處只係細把d.. 可以放入手袋.. 但如果整左出黎唔靚.. 好似無o羊意思o甘..

此設計係由我地個資深member.. guka媽wendy設計

圖片附件: Image00001.jpg (2010-4-22 09:48 AM, 89.53 K)

圖片附件: 1002_Tough_AfterFold.png (2010-4-22 09:48 AM, 14.85 K)

圖片附件: 1002_Tough_Handle.png (2010-4-22 09:48 AM, 13.28 K)

圖片附件: 1002_Tough_Strap.png (2010-4-22 09:48 AM, 44.31 K)

圖片附件: 1002_ToughStrightSmall_umbrella.png (2010-4-22 09:48 AM, 45.54 K)

圖片附件: E2181141 (Large).jpg (2010-5-13 07:57 PM, 25.97 K)

2010-4-22 09:48 AM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

teresatyk
英曲導師

UID 10674
精華 0
積分 486
帖子 486
閱讀權限 250
註冊 2010-2-25
所養英曲名稱:Ailey,Heiley 彩虹橋2.2.10,BB 彩虹橋11.4.10
英曲會員編號:919
狗狗性別:女
狗狗出生日期:Ailey 29.7.05,Heiley 16.5.06,BB 28
狗狗最喜歡:同媽咪睡,偷嘢食,上天台曬太陽
狗狗最討厭:開吸塵機
狗狗技能:捉飛蛾
狗狗性格:嗲嗲
居住地區:西貢
好好呀,真係多謝你的設計,我冇問題,我要一直兩摺,唔想同個女爭
2010-4-22 09:59 AM#2
查看資料  Blog  發短消息  頂部

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 teresatyk 於 2010-4-22 09:59 AM 發表
好好呀,真係多謝你的設計,我冇問題,我要一直兩摺,唔想同個女爭
唔係我設計架..
係我地個資深member.. guka媽wendy設計架..
真係好多謝佢..

2010-4-22 10:10 AM#3

teresatyk
英曲導師

UID 10674
精華 0
積分 486
帖子 486
閱讀權限 250
註冊 2010-2-25
所養英曲名稱:Ailey,Heiley 彩虹橋2.2.10,BB 彩虹橋11.4.10
英曲會員編號:919
狗狗出生日期:Ailey 29.7.05,Heiley 16.5.06,BB 28
狗狗最喜歡:同媽咪睡,偷嘢食,上天台曬太陽
狗狗最討厭:開吸塵機
狗狗技能:捉飛蛾
狗狗性格:嗲嗲
居住地區:西貢
多謝guka媽wendy
2010-4-22 10:50 AM#4

Lew (妹子)
英曲導師

UID 10041
精華 0
積分 453
帖子 453
閱讀權限 250
註冊 2009-6-9
所養英曲名稱:QQ(新成員)、Jojo(於2009年5月16日去咗彩虹橋)
英曲會員編號:943
狗狗性別:F
狗狗出生日期:(QQ)10/7/2009 (Jojo)13/5/2002
狗狗最喜歡:食嘢、玩、去街、瞓覺、通屋跑
狗狗最討厭:唔見咗媽咪 & 俾爸爸打Pat Pat
狗狗技能:冇
狗狗性格:活潑好動、嗲人
居住地區:油麻地
來自老虎狗狗屋
狀態 離線
Design好靚!但我想問吓,如果淺色底,會唔會好易變黃?用黑或者深藍底會唔會好D?

半徑有25",都ok大把。我贊成25"
2010-4-22 10:54 AM#5

Louise (Louise)
英曲初中生

UID 31
精華 0
積分 65
帖子 94
閱讀權限 250
註冊 2005-10-2
所養英曲名稱:蕃薯
英曲會員編號:154
狗狗出生日期:2002-Jul-11
狗狗最喜歡:食野, 玩波波, 游水, 周圍跑
狗狗最討厭:冇得玩, 冇得食
狗狗技能:"收拾"屋企
狗狗性格:活潑開朗 (即係曳啦)
居住地區:原本係屯門
來自搬左去荃灣
狀態 離線
個設計好靚呀, 真係辛苦晒大家,
可以考慮下用深啡色, 襯返佢地啲色嘛, 而且男女都啱用
直傘我揀25"
摺傘會唔會可以知道有幾大把同埋重唔重

2010-4-22 12:18 PM#6

PHILIP
英曲大聯盟盟主
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
來自PF HOUSE
狀態 離線
其實我諗緊用唔用23吋..
因為我見出面買果d多數都係23吋.. 例如 佐單勞...

因為如果3摺果D.. 一來又好易壞.. 二來又唔實.. D圖案都唔show得靚.. 三來又細.. 得19吋
好處只係細把d.. 可以放入手袋.. 但如果整左出黎唔靚.. 好似無o羊意思o甘..

2010-4-22 12:47 PM#7

vacc (Carmen)
英曲小學生

UID 7818
精華 0
積分 61
帖子 61
閱讀權限 250
註冊 2007-11-29
所養英曲名稱:朦朦
英曲會員編號:904
狗狗出生日期:2007年9月25日
狗狗最喜歡:跟住主人
狗狗最討厭:
狗狗技能:親親, 坐, 企, 趴低, 手手
狗狗性格:過度活躍
居住地區:屯門
我地都有興趣呀…

多謝兩位設計師
2010-4-22 12:56 PM#8

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
今晚返去問埋細曲婆婆、公公、幾個姨婆.....要幾多把先!~ ^^
我地二人一定每人要一把....呵~呵~~~~ ^^

2010-4-22 01:07 PM#9

citylifehk123
英曲高中生

UID 9915
精華 0
積分 123
帖子 123
閱讀權限 250
註冊 2008-12-13
所養英曲名稱:Cola
英曲會員編號:907
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:咬骨頭,跳呼拉圈
狗狗性格:
居住地區:屯門
狀態 離線
我想要一把直傘,係咪$100以下?
2010-4-22 01:17 PM#10

531elmo
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:

QUOTE:
原帖由 citylifehk123 於 2010-4-22 13:17 發表
要睇最後有幾多把訂單, 先知可以 quote到幾錢; 而家唔可以答實一定係幾錢
2010-4-22 01:44 PM#11

PHILIP
英曲大聯盟盟主
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 citylifehk123 於 2010-4-22 01:17 PM 發表
如果total有50把以上.. 就應該一定會係$100以下了..
不過遲d先會開始報名..

現在只係俾大家睇下個design先lor.. 同埋尺寸果d lor..

等我拎左色版... 再睇下用o羊底色布料襯..
到時再真真正正等你地報名..
thx ^^

2010-4-22 01:45 PM#12

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
好靚喎

2010-4-22 01:54 PM#13

Louise (Louise)
英曲初中生

UID 31
精華 0
積分 65
帖子 94
閱讀權限 250
註冊 2005-10-2
所養英曲名稱:蕃薯
英曲會員編號:154
狗狗出生日期:2002-Jul-11
狗狗最喜歡:食野, 玩波波, 游水, 周圍跑
狗狗最討厭:冇得玩, 冇得食
狗狗技能:"收拾"屋企
狗狗性格:活潑開朗 (即係曳啦)
居住地區:原本係屯門
來自搬左去荃灣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 PHILIP 於 2010-4-22 12:47 PM 發表
其實我諗緊用唔用23吋..
因為我見出面買果d多數都係23吋.. 例如 佐單勞...

因為如果3摺果D.. 一來又好易壞.. 二來又唔實.. D圖案都唔show得靚.. 三來又細.. ...
如果係直傘, 我會鐘意大把啲, 所以我會投25吋一票, 因為喺出面要搵一把又大把又要靚o既都唔易
摺傘我覺得2摺都ok, 23吋都ok, 不過就唔好太重

2010-4-22 01:55 PM#14

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:

QUOTE:
原帖由 PHILIP 於 2010-4-22 13:45 發表

如果total有50把以上.. 就應該一定會係$100以下了..

現在只係俾大家睇下個design先lor.. 同埋尺寸果d lor..

到時再真真正正等你 ...
麻煩哂你philip
2010-4-22 02:02 PM#15

Irislam (QQ媽)
版主

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督
我個人比較鍾意深色做底色, 但我會尊重民意.....
我想要2把直, 謝謝~

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2010-4-22 02:10 PM#16

yip999 (阿業)
英曲大學生

UID 814
精華 0
積分 255
帖子 255
閱讀權限 250
註冊 2006-8-16
所養英曲名稱:曲曲
英曲會員編號:909
狗狗出生日期:2008-5月16日
狗狗最喜歡:跳上跳落
狗狗最討厭:吹風筒
狗狗技能:sit..hand..jump and stay
狗狗性格:活潑..愛玩..咬野..出街無膽
居住地區:深水步區
我想25吋...可以遮到兩個人嗎.如果大d仲好.你知我幾大件頭架啦(肥)...同埋大把d出到街先多人留意得到...英曲友

哈哈原來我用緊果把遮係30吋....

2010-4-22 06:28 PM#17

steve1222 (薯爸,薯媽)
版主

UID 4446
精華 0
積分 1145
帖子 1176
閱讀權限 250
註冊 2007-5-16
所養英曲名稱:薯DON豬,薯仔妹妹
英曲會員編號:626
狗狗性別:M,F
狗狗出生日期:16-2-2001,17-04-1994
狗狗最喜歡:雞肉
狗狗最討厭:聽到〝NO〞
狗狗技能:SIT,HAND,WAIT,GO
狗狗性格:熱情
居住地區:MA ON SHAN
來自MA ON SHAN
狀態 離線
用返三角巾既紅色會唔會好D呢?

2010-4-22 06:59 PM#18

joeymak (joey)
英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
註冊 2009-6-23
所養英曲名稱:Dor Dor
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:09/05/2009
狗狗最喜歡:玩
狗狗最討厭:Daddy Mammy訓覺
狗狗技能:食
狗狗性格:超級硬頸
居住地區:上水
來自hk
狀態 離線
唔該Philip, 我要1直1摺

My Baby ~ Dor Dor
2010-4-22 07:49 PM#19

jason162
英曲小學生
毛毛又偷東西吃!!!!可惡x2!!!

UID 159
精華 0
積分 40
帖子 40
閱讀權限 250
註冊 2006-2-7
所養英曲名稱:毛毛
英曲會員編號:
狗狗性別:男狗
狗狗出生日期:3月14日
狗狗最喜歡:吃東西
狗狗最討厭:困在廚房
狗狗技能:sit,hand
狗狗性格:喜愛吃東西
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 PHILIP 於 2010-4-22 01:45 PM 發表

到時再真真正正等你 ...
好呀! 好呀! 如果可以的話, 最好可以有深淺色兩款選擇.
我打算要1直2摺... 唔該
2010-4-22 09:52 PM#20
 38  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.117077 second(s), 7 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-4-28 07:46 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver