PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 轉載 : 2歲曲架女待領  

Lew (妹子)
英曲導師

UID 10041
精華 0
積分 453
帖子 453
閱讀權限 250
註冊 2009-6-9
所養英曲名稱:QQ(新成員)、Jojo(於2009年5月16日去咗彩虹橋)
英曲會員編號:943
狗狗性別:F
狗狗出生日期:(QQ)10/7/2009 (Jojo)13/5/2002
狗狗最喜歡:食嘢、玩、去街、瞓覺、通屋跑
狗狗最討厭:唔見咗媽咪 & 俾爸爸打Pat Pat
狗狗技能:冇
狗狗性格:活潑好動、嗲人
居住地區:油麻地
來自老虎狗狗屋
狀態 離線
轉載 : 2歲曲架女待領

轉載自Blog友亞爆。

今次係想大家幫我的朋友仔搵個新屋企

佢好靚女架,大家幫吓佢啦!

柑桔

大約2~3歲,狗女,未絕育。

聰明,有性格,喜愛活外活動 。

義工只能照顧到1月20日,

有意收養的愛心家庭,請致電 9226 1203

LOVE ME, TAKE ME HOME!

Miss Gam Gut, 2-3 years old. She is very smart and like outdoor activities. Volunteer can only take care of her until Jan 20th, any dog loving family who would like to adopt her, please call 9226 1203
2010-1-14 11:39 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線
唉.. 又有狗俾人遺棄..
希望有心人會收養佢啦.. 等佢可以過番個好o既新年

2010-1-15 11:42 PM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

adychiu
英曲預備班

UID 10690
精華 0
積分 9
帖子 9
閱讀權限 250
註冊 2010-2-28
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 Lew 於 2010-1-14 11:39 AM 發表
轉載自Blog友亞爆。

今次係想大家幫我的朋友仔搵個新屋企

佢好靚女架,大家幫吓佢啦!

[img]http://f20.yahoofs.com/hkblog/SUZKdC__DOT__TGAcMPFbOt3alh5L8P9diDnI-_7/blog/ap_201001131114291 ...
我想領養,請pm我.....thx
2010-3-1 09:58 AM#3

heihei716 (Ernest)
英曲大學生

UID 32
精華 0
積分 258
帖子 251
閱讀權限 250
註冊 2005-10-3
所養英曲名稱:Woody
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:1-3-2005
狗狗最喜歡:玩!有得玩,冇得食都得
狗狗最討厭:我地去天台bbq佢冇得去
狗狗技能:sit,down,jump,give me five,Pang........
狗狗性格:衰!
居住地區:San Po Kong

QUOTE:
原帖由 adychiu 於 2010-3-1 09:58 AM 發表

我想領養,請pm我.....thx
係轉貼黎架,你不如打個電話比佢,佢個post有個手提電話
2010-3-1 10:16 AM#4
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

adychiu
英曲預備班

UID 10690
精華 0
積分 9
帖子 9
閱讀權限 250
註冊 2010-2-28
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 heihei716 於 2010-3-1 10:16 AM 發表

係轉貼黎架,你不如打個電話比佢,佢個post有個手提電話
剛剛打咗去,巳經比人領飬咗!!!!!

2010-3-1 10:50 AM#5

amycobychan (姑婆婆)
英曲班主任

UID 9878
精華 0
積分 623
帖子 618
閱讀權限 250
註冊 2008-10-8
所養英曲名稱:Coby Chan (陳高比)
英曲會員編號:
狗狗性別:male
狗狗出生日期:22 March 2004
狗狗最喜歡:outing
狗狗最討厭:home alone
狗狗技能:stay, leave it, up...
狗狗性格:timid, gutless
居住地區:Coby/Sham Tseng; Amy/Kwun Tong
來自Hongkong
狀態 離線
太過份

快d有人收養佢喇

2010-3-1 11:22 AM#6

irischan345
英曲硏究生

UID 10473
精華 0
積分 327
帖子 327
閱讀權限 250
註冊 2010-1-1
所養英曲名稱:仔仔, 忌廉, MuiMui
英曲會員編號:
狗狗性別:Male
狗狗出生日期:14/8/1992-9/6/2009, 14/5/1994-14~1/4/2009, 24/1/20
狗狗最喜歡:雞片, 腸仔飽
狗狗最討厭:沖涼, 剪趾甲
狗狗技能:sit, hand, jump
狗狗性格:活潑好動, 古惑
居住地區:港島
哈哈~事實我無同大家講, 係我收養左柑桔不過個衰女包咬左我2野, 呢個禮拜比較乖喇, 無咁惡, 仲成日跟住我出出入入, 我地1日去2次街街架(佢仲成日係d草叢到裝下有無喵, 一見到就扯住我追, d喵喵遲早比佢玩屎), 遲d熱d仲會join埋我細妹d狗狗去游水水, 希望佢keep住都乖乖地啦
2010-3-3 12:21 AM#7

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 irischan345 於 2010-3-3 12:21 AM 發表
哈哈~事實我無同大家講, 係我收養左柑桔不過個衰女包咬左我2野, 呢個禮拜比較乖喇, 無咁惡, 仲成日跟住我出出入入, 我地1日去2次街街架(佢仲成日係d草叢到裝下有無喵, 一見到就扯住我追, d喵喵遲早比 ...
o甘就好了.. 真係好呀.. 多謝你收養左佢.. 有機會一齊出黎玩下啦.. ^^

2010-3-3 08:16 AM#8

英曲班主任

UID 9878
精華 0
積分 623
帖子 618
閱讀權限 250
英曲會員編號:
居住地區:Coby/Sham Tseng; Amy/Kwun Tong
來自Hongkong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 irischan345 於 2010-3-3 12:21 AM 發表
哈哈~事實我無同大家講, 係我收養左柑桔不過個衰女包咬左我2野, 呢個禮拜比較乖喇, 無咁惡, 仲成日跟住我出出入入, 我地1日去2次街街架(佢仲成日係d草叢到裝下有無喵, 一見到就扯住我追, d喵喵遲早比 ...
因為愛所以佢會順服

o甘依家99叫名阿

2010-3-3 11:52 AM#9

irischan345
英曲硏究生

UID 10473
精華 0
積分 327
帖子 327
閱讀權限 250
註冊 2010-1-1
英曲會員編號:
狗狗出生日期:14/8/1992-9/6/2009, 14/5/1994-14~1/4/2009, 24/1/20

QUOTE:
原帖由 amycobychan 於 2010-3-3 11:52 AM 發表

因為愛所以佢會順服

o甘依家99叫名阿
柑桔好難讀, 所以而家叫佢muimui多囉 (← 好老土, 但好順口), 不過有時都會叫下佢柑桔囉
2010-3-3 01:34 PM#10

Lew (妹子)
英曲導師

UID 10041
精華 0
積分 453
帖子 453
閱讀權限 250
註冊 2009-6-9
所養英曲名稱:QQ(新成員)、Jojo(於2009年5月16日去咗彩虹橋)
英曲會員編號:943
狗狗性別:F
狗狗出生日期:(QQ)10/7/2009 (Jojo)13/5/2002
狗狗最喜歡:食嘢、玩、去街、瞓覺、通屋跑
狗狗最討厭:唔見咗媽咪 & 俾爸爸打Pat Pat
狗狗技能:冇
狗狗性格:活潑好動、嗲人
居住地區:油麻地
來自老虎狗狗屋
狀態 離線
回復 #10 irischan345 的帖子

柑桔遇到個咁好嘅主人,真係好啦!咁我轉載呢篇Post嘅心機,都冇白費
2010-3-3 02:55 PM#11

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
好啦, 大團圓結局啦, muimui有主人鍚鍚啦

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2010-3-3 02:59 PM#12

英曲班主任

UID 9878
精華 0
積分 623
帖子 618
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自Hongkong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 irischan345 於 2010-3-3 01:34 PM 發表

柑桔好難讀, 所以而家叫佢muimui多囉 (← 好老土, 但好順口), 不過有時都會叫下佢柑桔囉
最緊要係佢知道依家最愛佢的你係o甘叫佢就得喇...

叫 "柑桔"  都幾得意...仲可以用埋個英文譯本 citrus...
d個名都好女仔

2010-3-3 07:19 PM#13

steve1222 (薯爸,薯媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 4446
精華 0
積分 1145
帖子 1176
閱讀權限 250
註冊 2007-5-16
所養英曲名稱:薯DON豬,薯仔妹妹
英曲會員編號:626
狗狗性別:M,F
狗狗出生日期:16-2-2001,17-04-1994
狗狗最喜歡:雞肉
狗狗最討厭:聽到〝NO〞
狗狗技能:SIT,HAND,WAIT,GO
狗狗性格:熱情
居住地區:MA ON SHAN
來自MA ON SHAN
狀態 離線
VERY GOOD

2010-3-3 08:31 PM#14

irischan345
英曲硏究生

UID 10473
精華 0
積分 327
帖子 327
閱讀權限 250
註冊 2010-1-1
英曲會員編號:
上年我2隻仔仔係2個月內前後去左(15yrs+17yrs), 睇住佢地好辛苦, 自己都身心疲累, 果時都自己都講過唔會再養,  但我自己就成日睇關於狗狗d野, 睇完d唔開心既野又喊, 尤其見到係關於曲架既野

或許係緣份吧, 心情平復左之後, 最終選擇左收養柑桔妹妹, 有時望住佢, 感覺好似望住2個仔仔咁........希望柑桔妹妹同大家既寶貝都可以健健康康, 聽教聽話啦
2010-3-4 12:12 AM#15

英曲班主任

UID 9878
精華 0
積分 623
帖子 618
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自Hongkong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 irischan345 於 2010-3-4 12:12 AM 發表
上年我2隻仔仔係2個月內前後去左(15yrs+17yrs), 睇住佢地好辛苦, 自己都身心疲累, 果時都自己都講過唔會再養,  但我自己就成日睇關於狗狗d野, 睇完d唔開心既野又喊, 尤其見到係關於曲架既野

或許係緣份吧 ...
你對99 o甘好...o甘有心...佢地會知架
佢地都係一樣係彩虹橋同其他99講以前主人好佢地

你o甘好心...願意收養99
而家柑桔有你...你又柑桔....

如果遲d都想再一屋兩隻99...
實在係有好多無家可歸99需要人
加油

2010-3-4 10:12 AM#16

irischan345
英曲硏究生

UID 10473
精華 0
積分 327
帖子 327
閱讀權限 250
註冊 2010-1-1
英曲會員編號:

QUOTE:
原帖由 amycobychan 於 2010-3-4 10:12 AM 發表

你對99 o甘好...o甘有心...佢地會知架
佢地都係一樣係彩虹橋同其他99講以前主人好佢地

你o甘好心...願意收養99
而家柑桔有你...你又柑桔....

如果遲d都想再一屋兩隻99...
...
唔好喇掛,照顧2個小朋友好辛苦架, 雖然有時見佢好似好悶咁, 想收養多個小朋友同佢玩, 但暫時都係唔好了
2010-3-5 01:24 PM#17

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.103294 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-18 11:36 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver