標題: 轉載 : 2歲曲架女待領 [打印本頁]

作者: Lew    時間: 2010-1-14 11:39 AM     標題: 轉載 : 2歲曲架女待領

轉載自Blog友亞爆。

今次係想大家幫我的朋友仔搵個新屋企

佢好靚女架,大家幫吓佢啦!

柑桔

大約2~3歲,狗女,未絕育。

聰明,有性格,喜愛活外活動 。

義工只能照顧到1月20日,

有意收養的愛心家庭,請致電 9226 1203

LOVE ME, TAKE ME HOME!

Miss Gam Gut, 2-3 years old. She is very smart and like outdoor activities. Volunteer can only take care of her until Jan 20th, any dog loving family who would like to adopt her, please call 9226 1203
作者: PHILIP    時間: 2010-1-15 11:42 PM

唉.. 又有狗俾人遺棄..
希望有心人會收養佢啦.. 等佢可以過番個好o既新年
作者: adychiu    時間: 2010-3-1 09:58 AM

QUOTE:
原帖由 Lew 於 2010-1-14 11:39 AM 發表
轉載自Blog友亞爆。

今次係想大家幫我的朋友仔搵個新屋企

佢好靚女架,大家幫吓佢啦!

[img]http://f20.yahoofs.com/hkblog/SUZKdC__DOT__TGAcMPFbOt3alh5L8P9diDnI-_7/blog/ap_201001131114291 ...
我想領養,請pm我.....thx
作者: heihei716    時間: 2010-3-1 10:16 AM

QUOTE:
原帖由 adychiu 於 2010-3-1 09:58 AM 發表

我想領養,請pm我.....thx
係轉貼黎架,你不如打個電話比佢,佢個post有個手提電話
作者: adychiu    時間: 2010-3-1 10:50 AM

QUOTE:
原帖由 heihei716 於 2010-3-1 10:16 AM 發表

係轉貼黎架,你不如打個電話比佢,佢個post有個手提電話
剛剛打咗去,巳經比人領飬咗!!!!!

作者: amycobychan    時間: 2010-3-1 11:22 AM

太過份

快d有人收養佢喇
作者: irischan345    時間: 2010-3-3 12:21 AM

哈哈~事實我無同大家講, 係我收養左柑桔不過個衰女包咬左我2野, 呢個禮拜比較乖喇, 無咁惡, 仲成日跟住我出出入入, 我地1日去2次街街架(佢仲成日係d草叢到裝下有無喵, 一見到就扯住我追, d喵喵遲早比佢玩屎), 遲d熱d仲會join埋我細妹d狗狗去游水水, 希望佢keep住都乖乖地啦
作者: PHILIP    時間: 2010-3-3 08:16 AM

QUOTE:
原帖由 irischan345 於 2010-3-3 12:21 AM 發表
哈哈~事實我無同大家講, 係我收養左柑桔不過個衰女包咬左我2野, 呢個禮拜比較乖喇, 無咁惡, 仲成日跟住我出出入入, 我地1日去2次街街架(佢仲成日係d草叢到裝下有無喵, 一見到就扯住我追, d喵喵遲早比 ...
o甘就好了.. 真係好呀.. 多謝你收養左佢.. 有機會一齊出黎玩下啦.. ^^
作者: amycobychan    時間: 2010-3-3 11:52 AM

QUOTE:
原帖由 irischan345 於 2010-3-3 12:21 AM 發表
哈哈~事實我無同大家講, 係我收養左柑桔不過個衰女包咬左我2野, 呢個禮拜比較乖喇, 無咁惡, 仲成日跟住我出出入入, 我地1日去2次街街架(佢仲成日係d草叢到裝下有無喵, 一見到就扯住我追, d喵喵遲早比 ...
因為愛所以佢會順服

o甘依家99叫名阿
作者: irischan345    時間: 2010-3-3 01:34 PM

QUOTE:
原帖由 amycobychan 於 2010-3-3 11:52 AM 發表

因為愛所以佢會順服

o甘依家99叫名阿
柑桔好難讀, 所以而家叫佢muimui多囉 (← 好老土, 但好順口), 不過有時都會叫下佢柑桔囉
作者: Lew    時間: 2010-3-3 02:55 PM     標題: 回復 #10 irischan345 的帖子

柑桔遇到個咁好嘅主人,真係好啦!咁我轉載呢篇Post嘅心機,都冇白費
作者: 小狗    時間: 2010-3-3 02:59 PM

好啦, 大團圓結局啦, muimui有主人鍚鍚啦
作者: amycobychan    時間: 2010-3-3 07:19 PM

QUOTE:
原帖由 irischan345 於 2010-3-3 01:34 PM 發表

柑桔好難讀, 所以而家叫佢muimui多囉 (← 好老土, 但好順口), 不過有時都會叫下佢柑桔囉
最緊要係佢知道依家最愛佢的你係o甘叫佢就得喇...

叫 "柑桔"  都幾得意...仲可以用埋個英文譯本 citrus...
d個名都好女仔
作者: steve1222    時間: 2010-3-3 08:31 PM

VERY GOOD
作者: irischan345    時間: 2010-3-4 12:12 AM

上年我2隻仔仔係2個月內前後去左(15yrs+17yrs), 睇住佢地好辛苦, 自己都身心疲累, 果時都自己都講過唔會再養,  但我自己就成日睇關於狗狗d野, 睇完d唔開心既野又喊, 尤其見到係關於曲架既野

或許係緣份吧, 心情平復左之後, 最終選擇左收養柑桔妹妹, 有時望住佢, 感覺好似望住2個仔仔咁........希望柑桔妹妹同大家既寶貝都可以健健康康, 聽教聽話啦
作者: amycobychan    時間: 2010-3-4 10:12 AM

QUOTE:
原帖由 irischan345 於 2010-3-4 12:12 AM 發表
上年我2隻仔仔係2個月內前後去左(15yrs+17yrs), 睇住佢地好辛苦, 自己都身心疲累, 果時都自己都講過唔會再養,  但我自己就成日睇關於狗狗d野, 睇完d唔開心既野又喊, 尤其見到係關於曲架既野

或許係緣份吧 ...
你對99 o甘好...o甘有心...佢地會知架
佢地都係一樣係彩虹橋同其他99講以前主人好佢地

你o甘好心...願意收養99
而家柑桔有你...你又柑桔....

如果遲d都想再一屋兩隻99...
實在係有好多無家可歸99需要人
加油
作者: irischan345    時間: 2010-3-5 01:24 PM

QUOTE:
原帖由 amycobychan 於 2010-3-4 10:12 AM 發表

你對99 o甘好...o甘有心...佢地會知架
佢地都係一樣係彩虹橋同其他99講以前主人好佢地

你o甘好心...願意收養99
而家柑桔有你...你又柑桔....

如果遲d都想再一屋兩隻99...
...
唔好喇掛,照顧2個小朋友好辛苦架, 雖然有時見佢好似好悶咁, 想收養多個小朋友同佢玩, 但暫時都係唔好了

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0