PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 25  1/2  1  2  > 

標題: (以尋回)尋4歲曲架-重酬  

tcthin1124 (TERRY仔)
英曲BB班

UID 9887
精華 0
積分 25
帖子 25
閱讀權限 250
註冊 2008-11-2
所養英曲名稱:ROCKY
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:2005/9/19
狗狗最喜歡:食野,同B仔玩,跑步
狗狗最討厭:打佢同話佢
狗狗技能:
狗狗性格:開心活潑
居住地區:TW
來自HK
狀態 離線
(以尋回)尋4歲曲架-重酬

4歲男啡曲架ROCKY,有狗牌(有我電話同E-MAIL),以絕育!!18/10係荃灣麗都灣沙灘走失,因為之前都以走失過兩次,但都尋回,但可惜用了兩條電度狗鏈都比佢扯斷,希望有心人見到ROCKY通知我,我會盡快趕去,如能提供位置同尋回,重酬5000!!如有消息請致電51651189 TERRY(如不通,請SMS OR 留言,我會盡快覆)
因ROCKY懷疑比前度主人虐待,可能對男人會有一定攻擊性及敵意,所以不建議有心人主動捕捉。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2009-10-23 03:56 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Jade
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
希望你可以快d搵番 rocky啦

2009-10-23 11:29 AM#2

Lew (妹子)
英曲導師

UID 10041
精華 0
積分 453
帖子 453
閱讀權限 250
註冊 2009-6-9
所養英曲名稱:QQ(新成員)、Jojo(於2009年5月16日去咗彩虹橋)
英曲會員編號:943
狗狗性別:F
狗狗出生日期:(QQ)10/7/2009 (Jojo)13/5/2002
狗狗最喜歡:食嘢、玩、去街、瞓覺、通屋跑
狗狗最討厭:唔見咗媽咪 & 俾爸爸打Pat Pat
狗狗技能:冇
狗狗性格:活潑好動、嗲人
居住地區:油麻地
來自老虎狗狗屋
狀態 離線
哎吔,希望快D可以揾番Rocky仔啦!
2009-10-23 12:24 PM#3

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
點解咁嘅....rocky仔返去new home一個月到......曳豬rocky做咩走佬3次呀?
你有冇報999,  漁農處<-----話有失狗,萬一佢地收rocky都知係有主人
spca, saa,hkdr<-------話俾佢地知rocky晶片no,萬一佢地收rocky都知係有主人
仲有貼街招

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2009-10-23 01:09 PM#4
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

英曲BB班

UID 9887
精華 0
積分 25
帖子 25
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
唉,佢太過野性LA,所以我都唔敢放(醒)!!不過佢都扯斷過6,7條(醒)!!真係無佢辨法,係唔係要打比漁農處同spca!!同埋我想問下佢呢段時間咬傷人係唔係好大獲!!
2009-10-23 05:55 PM#5

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
來自怏樂星球
狀態 離線
唉,佢太過野性LA,所以我都唔敢放(醒)!!不過佢都扯斷過6,7條(醒)!!!!<-----布帶都扯断????rocky係曲架咋wor....有冇咁大力呀????你用咩繩呀????

真係無佢辨法,係唔係要打比漁農處同spca!!<-----你未打比漁農處???please call now!!!!!!

同埋我想問下佢呢段時間咬傷人係唔係好大獲!! <------of course 大獲, becos you are the dog owner, 而家rocky走失左你唔報警, 到時如果rocky真係咬到人, 你就煩lor

2009-10-23 10:34 PM#6

英曲BB班

UID 9887
精華 0
積分 25
帖子 25
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
真係好大力嫁,我女朋友兩隻手拉佢都拉唔住,我自問都大力,都比佢扯跌幾次!!ROCKY比其他曲架大3分1度!!
唔係布(醒)係電度個隻!!
2009-10-24 04:52 AM#7

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tcthin1124 於 2009-10-24 04:52 AM 發表
真係好大力嫁,我女朋友兩隻手拉佢都拉唔住,我自問都大力,都比佢扯跌幾次!!ROCKY比其他曲架大3分1度!!
唔係布(醒)係電度個隻!!
電度個隻<------------no good!

2009-10-24 10:44 AM#8

英曲BB班

UID 9887
精華 0
積分 25
帖子 25
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
好野,終於搵番LA!!!
2009-10-24 11:51 AM#9

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 tcthin1124 於 24/10/2009 11:51 發表
好野,終於搵番LA!!!
soooooooooooooooo good

2009-10-24 11:53 AM#10

英曲BB班

UID 9887
精華 0
積分 25
帖子 25
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
好彩平時散開步,佢都記得下D路,如果唔係一定搵唔返LU!!
2009-10-24 11:59 AM#11

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:
如果類似情況已經出現幾次, 或者要考慮下點樣解決呢個情況, 怕下次又發生...

如果Rocky不斷搶繩, 相信除左係選擇用咩拖帶之外, 仲要考慮下點樣改善佢呢個行為先可以治標治本喎...
2009-10-24 12:13 PM#12

Lew (妹子)
英曲導師

UID 10041
精華 0
積分 453
帖子 453
閱讀權限 250
註冊 2009-6-9
所養英曲名稱:QQ(新成員)、Jojo(於2009年5月16日去咗彩虹橋)
狗狗出生日期:(QQ)10/7/2009 (Jojo)13/5/2002
來自老虎狗狗屋
狀態 離線
好嘢揾番Rocky仔,安心晒!你不如用穿埋兩隻前腳嗰種帶、或者揾D For洛威拿、大種狗嗰D比較硬淨嘅頸帶。

Rocky仔,你唔好再咁曳啦!你走失咗,好多o錫你嘅人會擔心o架
2009-10-24 12:57 PM#13

英曲BB班

UID 9887
精華 0
積分 25
帖子 25
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
佢係突發性嫁,唔係日日都係咁,只係佢覺得唔LIKE既野就發火,平時好乖唔搶(醒),行係我同女朋友中間!!我本來想用鐵鏈,但佢可能比人用鐵鏈打過,所以我用唔到,無計LA!!帶多幾條狗鏈比佢,用兩條狗帶!!唔係都唔知有咩方法!!

2009-10-24 01:03 PM#14

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線
而家你最好買條係粗繩的拖帶,for洛威...金毛用嗰d..唔好要好長嗰d!

恕我直言,你同你girlfriend都control唔到rocky
而家你地仲有一隻4個月大的曲b,你唔好好攪好rocky的problem,
將來只會更多problem,
我個人覺得你& rocky要找專業的dog trainner,始終他們是專業的
扯繩....主人地位唔明確...絕對有得教!可以打去吓
http://hk.myblog.yahoo.com/mackdogtraining

2009-10-24 02:08 PM#15

英曲BB班

UID 9887
精華 0
積分 25
帖子 25
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
ROCKY係我領養返黎,佢一返黎既最大問題係佢唔信人,我搵過人上黎教,佢係唔信人,依家都只係可以我令到佢相信我!!依家只有陌生男人佢就胡,之後就想咬!!我係佢主人都好想好想佢比人教,依家佢先慢慢信我!!唔係我唔想control佢,你又知唔知佢以前可能有一個好大既打擊,ROCKY既進度係唔可以操之過急,你越急佢越唔受教!!!!你都恕我直言,我希望你明白我既感受,我係佢主人,梗加想佢好,有能力做既野我都做哂,唔通佢走左我都唔擔心咩.搵人教佢又唔SO人同埋胡人,依家只有慢慢黎!!
2009-10-24 06:09 PM#16

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tcthin1124 於 2009-10-24 06:09 PM 發表
ROCKY係我領養返黎,佢一返黎既最大問題係佢唔信人,我搵過人上黎教,佢係唔信人,依家都只係可以我令到佢相信我!!依家只有陌生男人佢就胡,之後就想咬!!我係佢主人都好想好想佢比人教,依家佢先慢慢信我!!唔係我唔想co ...
我當然明白!我d狗都係領養返黎!係要放好多心机!
或者你可以Bonnie(前暫託人)幫吓手
真係希望rocky可以改善到.
下次dog walk時記行小心為上

2009-10-24 08:43 PM#17

英曲BB班

UID 9887
精華 0
積分 25
帖子 25
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
我都有同佢傾過呢個情況,唔同佢散步又唔得,落到街又咁,所以我都有D唔知點!!
ROCKY個防備心好強,係有小小難度,又唔迫得又唔急得。
2009-10-24 08:52 PM#18

Lew (妹子)
英曲導師

UID 10041
精華 0
積分 453
帖子 453
閱讀權限 250
註冊 2009-6-9
來自老虎狗狗屋
狀態 離線
俾D時間Rocky仔,俾D時間自己。比多D耐性,慢慢教啦!時間耐咗,狗狗會感受到你哋嘅愛,自自然然會受教。比心機堅持落去,加油!!!
2009-10-24 10:27 PM#19

英曲BB班

UID 9887
精華 0
積分 25
帖子 25
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
時間唔係唔比佢,係佢成日走佬
2009-10-25 12:43 AM#20
 25  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.073928 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-3 06:57 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver