PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 大家好!我係毛毛!  

joeymak (joey)
英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
註冊 2009-6-23
所養英曲名稱:Dor Dor
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:09/05/2009
狗狗最喜歡:玩
狗狗最討厭:Daddy Mammy訓覺
狗狗技能:食
狗狗性格:超級硬頸
居住地區:上水
來自hk
狀態 離線
大家好!我係毛毛!

大家好!我係毛毛!岩岩領養返黎唔夠兩個禮拜,2歲,仔。

其實我之前養過4隻曲架
有呀仔~bobby

新抱~gogo

大孫仔~妙妙

3孫仔~呆B

佢年紀大,走下一隻走下一隻,最後妙妙係上個月都走埋,厘4隻寶貝都好乖架,好抵錫!

本來諗住一兩年後先再養,點知兩個月都忍唔到,就比我遇到毛毛,咁就收養左佢拉!不過佢都幾難教,好惡,一唔高興就衣牙想咬人,試過咬到我老公流血,真係有排教!

始終都係最鍾意曲架,鍾意佢個樣,鍾意佢D性格!
2009-6-29 09:48 PM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

PPMOK (kit)
英曲大學生

UID 10010
精華 0
積分 284
帖子 290
閱讀權限 250
註冊 2009-4-23
所養英曲名稱:pp
英曲會員編號:
狗狗性別:m
狗狗出生日期:18111999
狗狗最喜歡:食嘢,去街
狗狗最討厭:剪指甲
狗狗技能:stand up,sit,hand
狗狗性格:好動
居住地區:kt
來自hk
狀態 離線
可能牠有一段真空期沒有主人寵愛,流落街頭,有強烈的自我保護意識!比多幾倍的陪玩時間,愛心,等牠知道住在這家有安全感,

到時你会得到好sweet的回報.
2009-6-29 10:19 PM#2
查看資料  Blog  發短消息  頂部

英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線
我養過既曲架真係好乖架,廁所都唔洗點教就識去,厘隻真係曳好多,頭兩日攪到我精神崩潰咁濟,不過而家好好多拉!起碼去廁所準確度都有90%,希望越黎越乖,越黎越可愛拉!

2009-6-30 12:04 AM#3

donaldduck_bb (Zita)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 8102
精華 0
積分 1162
帖子 1161
閱讀權限 250
註冊 2008-1-17
所養英曲名稱:BuBi
英曲會員編號:734
狗狗性別:F
狗狗出生日期:7-10-2007
狗狗最喜歡:暫時係咬人
狗狗最討厭:大風
狗狗技能:
狗狗性格:超hyper, 爸媽返屋企仲會失禁=.=
居住地區:Kwai Chung
希望毛毛會快0的適應新生活! 做你第五隻乖寶寶~

2009-6-30 10:11 AM#4

HILL爸 (Ivan)
英曲班主任

UID 4210
精華 0
積分 690
帖子 690
閱讀權限 250
註冊 2007-4-16
所養英曲名稱:Hill Hill & Dor Dor
英曲會員編號:634
狗狗性別:M & F
狗狗出生日期:3/3/06 & 26/1/08
狗狗最喜歡:同人玩,去街同食嘢
狗狗最討厭:阿爸阿媽返工,無人陪,自己係屋企
狗狗技能:瞓,食,玩
狗狗性格:好動,跟人
居住地區:sai kung
可能毛毛係你領養之4跟本無人教過,所以咁惡.
而你有咁多養曲曲嘅經驗,我相信經你嘅教導下,
毛毛一定會變成一隻好乖嘅曲曲.
2009-6-30 11:49 AM#5
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

jimmy237 (Jimmy)
英曲導師

UID 292
精華 0
積分 532
帖子 523
閱讀權限 250
註冊 2006-3-29
所養英曲名稱:班班
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:1-25-05
狗狗最喜歡:被人摸肚,喜歡同人玩
狗狗最討厭:被狗吠,狗糧,唔喜歡同狗玩
狗狗技能:跳圈,遞手
狗狗性格:斯文,溫柔
居住地區:黃大仙
又一英曲大家庭...
2009-6-30 11:51 AM#6

Jeanis
英曲導師

UID 9171
精華 0
積分 432
帖子 432
閱讀權限 250
註冊 2008-4-28
所養英曲名稱:Forest
英曲會員編號:
狗狗出生日期:19-05-2006
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:被困, 被鬧, 有得睇冇得食
狗狗技能:Sit, Stand, Down, 追波
狗狗性格:乖過主人
居住地區:大坑
我地初初領養之時,Forest都咬過我幾次,我覺得佢因為缺乏安全感,對環境又陌生,其實就算一個人去到新環境,都會焦慮,何況一隻被人遺棄0既小狗。
Forest而家好乖,所以你唔駛擔心。

2009-6-30 04:56 PM#7

英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線
我都聽過好多人領養返黎既狗狗會好惡同咬人,應該係同以前不愉快既生活有關,我會盡力架拉!希望佢好快感受我錫佢,雖然佢以家都好跟我,不過一唔鍾意就連我都嗚架,跟住就要慢慢同佢解釋唔可以咁!
2009-6-30 05:47 PM#8

steve1222 (薯爸,薯媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 4446
精華 0
積分 1145
帖子 1176
閱讀權限 250
註冊 2007-5-16
所養英曲名稱:薯DON豬,薯仔妹妹
英曲會員編號:626
狗狗性別:M,F
狗狗出生日期:16-2-2001,17-04-1994
狗狗最喜歡:雞肉
狗狗最討厭:聽到〝NO〞
狗狗技能:SIT,HAND,WAIT,GO
狗狗性格:熱情
居住地區:MA ON SHAN
來自MA ON SHAN
狀態 離線
絕對明白你的感受,我果時都係,諗住無咁快再養,不過絕對支持領養,加油!!

2009-7-1 10:59 PM#9

amycobychan (姑婆婆)
英曲班主任

UID 9878
精華 0
積分 623
帖子 618
閱讀權限 250
註冊 2008-10-8
所養英曲名稱:Coby Chan (陳高比)
英曲會員編號:
狗狗性別:male
狗狗出生日期:22 March 2004
狗狗最喜歡:outing
狗狗最討厭:home alone
狗狗技能:stay, leave it, up...
狗狗性格:timid, gutless
居住地區:Coby/Sham Tseng; Amy/Kwun Tong
來自Hongkong
狀態 離線
你對毛毛ge愛同包容
假以時日
毛毛一定明白同回應
加油

2009-7-2 12:45 AM#10

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
你一路都養開狗狗,應該問題不大,只要有愛心,狗狗係會比溶化!加油!
2009-7-3 02:26 AM#11

fiona321 (fiona)
英曲小學生

UID 275
精華 0
積分 36
帖子 36
閱讀權限 250
註冊 2006-3-23
所養英曲名稱:Bobby
英曲會員編號:
狗狗出生日期:7月18日
狗狗最喜歡:媽咪,玩同食
狗狗最討厭:有人蝦媽咪
狗狗技能:give me five同扮死最叻
狗狗性格:細膽,八掛,喂食....
居住地區:上環
來自流浪街頭
狀態 離線
Hello 表弟仔毛毛!!我係你表哥仔Bobby呀!!你要乖d,唔好再咬daddy,媽咪la...你放心啦,佢地一定會好錫你架!
表嫂...你同表哥隻手有冇好d呀?我知你地巳經好俾心機教毛毛架la,再俾d時間佢添啦,佢一定會感受到既!
2009-7-3 03:48 AM#12

英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線
哈哈!咁都撞到你!你表哥係輕傷,我就重傷,傷口埋左口拉,無咁腫,不過d瘀出晒黎,又藍又青!
其實真係好頭痛!因為戴唔到口罩,所以乜都做唔到,唯有買個頭罩試下戴唔戴到拉!
2009-7-4 03:25 PM#13

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.069960 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-6 02:39 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver