標題: 大家好!我係毛毛! [打印本頁]

作者: joeymak    時間: 2009-6-29 09:48 PM     標題: 大家好!我係毛毛!

大家好!我係毛毛!岩岩領養返黎唔夠兩個禮拜,2歲,仔。

其實我之前養過4隻曲架
有呀仔~bobby

新抱~gogo

大孫仔~妙妙

3孫仔~呆B

佢年紀大,走下一隻走下一隻,最後妙妙係上個月都走埋,厘4隻寶貝都好乖架,好抵錫!

本來諗住一兩年後先再養,點知兩個月都忍唔到,就比我遇到毛毛,咁就收養左佢拉!不過佢都幾難教,好惡,一唔高興就衣牙想咬人,試過咬到我老公流血,真係有排教!

始終都係最鍾意曲架,鍾意佢個樣,鍾意佢D性格!
作者: PPMOK    時間: 2009-6-29 10:19 PM

可能牠有一段真空期沒有主人寵愛,流落街頭,有強烈的自我保護意識!比多幾倍的陪玩時間,愛心,等牠知道住在這家有安全感,

到時你会得到好sweet的回報.
作者: joeymak    時間: 2009-6-30 12:04 AM

我養過既曲架真係好乖架,廁所都唔洗點教就識去,厘隻真係曳好多,頭兩日攪到我精神崩潰咁濟,不過而家好好多拉!起碼去廁所準確度都有90%,希望越黎越乖,越黎越可愛拉!

作者: donaldduck_bb    時間: 2009-6-30 10:11 AM

希望毛毛會快0的適應新生活! 做你第五隻乖寶寶~
作者: HILL爸    時間: 2009-6-30 11:49 AM

可能毛毛係你領養之4跟本無人教過,所以咁惡.
而你有咁多養曲曲嘅經驗,我相信經你嘅教導下,
毛毛一定會變成一隻好乖嘅曲曲.
作者: jimmy237    時間: 2009-6-30 11:51 AM

又一英曲大家庭...
作者: Jeanis    時間: 2009-6-30 04:56 PM

我地初初領養之時,Forest都咬過我幾次,我覺得佢因為缺乏安全感,對環境又陌生,其實就算一個人去到新環境,都會焦慮,何況一隻被人遺棄0既小狗。
Forest而家好乖,所以你唔駛擔心。

作者: joeymak    時間: 2009-6-30 05:47 PM

我都聽過好多人領養返黎既狗狗會好惡同咬人,應該係同以前不愉快既生活有關,我會盡力架拉!希望佢好快感受我錫佢,雖然佢以家都好跟我,不過一唔鍾意就連我都嗚架,跟住就要慢慢同佢解釋唔可以咁!
作者: steve1222    時間: 2009-7-1 10:59 PM

絕對明白你的感受,我果時都係,諗住無咁快再養,不過絕對支持領養,加油!!
作者: amycobychan    時間: 2009-7-2 12:45 AM

你對毛毛ge愛同包容
假以時日
毛毛一定明白同回應
加油
作者: 忌廉媽咪    時間: 2009-7-3 02:26 AM

你一路都養開狗狗,應該問題不大,只要有愛心,狗狗係會比溶化!加油!
作者: fiona321    時間: 2009-7-3 03:48 AM

Hello 表弟仔毛毛!!我係你表哥仔Bobby呀!!你要乖d,唔好再咬daddy,媽咪la...你放心啦,佢地一定會好錫你架!
表嫂...你同表哥隻手有冇好d呀?我知你地巳經好俾心機教毛毛架la,再俾d時間佢添啦,佢一定會感受到既!
作者: joeymak    時間: 2009-7-4 03:25 PM

哈哈!咁都撞到你!你表哥係輕傷,我就重傷,傷口埋左口拉,無咁腫,不過d瘀出晒黎,又藍又青!
其實真係好頭痛!因為戴唔到口罩,所以乜都做唔到,唯有買個頭罩試下戴唔戴到拉!

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0