PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 91  1/5  1  2  3  4  5  > 

標題: 你地好,我係古惑仔Jeffy  

jeffy (Polly)
英曲導師

UID 82
精華 0
積分 394
帖子 404
閱讀權限 250
註冊 2005-11-22
所養英曲名稱:Jeffy
英曲會員編號:549
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2-2004
狗狗最喜歡:食野,倒亂,吠吠,去街街
狗狗最討厭:剪毛,梳毛
狗狗技能:sit sit, give me five
狗狗性格:活潑,喜歡跟陌生人玩
居住地區:西貢
來自HK
來自 549
狀態 離線
你地好,我係古惑仔Jeffy

我今年1歲幾喇!出年2月就2歲,我最like 係偷爸爸媽媽唔小心亂放既毛巾呀、拖鞋呀,擔走左佢地好激氣,又好想搶番喎!但好多時佢地都會舉手投降....
咁我就有好野食喇!
2005-11-22 12:19 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

菜鳥
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:隊長
英曲會員編號:550
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:09-12-2004
狗狗最喜歡:食同玩
狗狗最討厭:無得食同無得玩
狗狗技能:都係食同玩
狗狗性格:熱情
居住地區:香港島
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線
有無靚相 post 上黎呀?

★ 菜鳥手記 ★
2005-11-22 12:27 PM#2

英曲導師

UID 82
精華 0
積分 394
帖子 404
閱讀權限 250
來自HK
來自 549
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by 菜鳥 at 2005-11-22 12:27 PM:
有無靚相 post 上黎呀?
唔好意樹啊!我媽媽蠢纛仲未學識post 我d靚相啊!
2005-11-22 12:37 PM#3

菜鳥
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by jeffy at 2005-11-22 12:37 PM:

唔好意樹啊!我媽媽蠢纛仲未學識post 我d靚相啊!
咁你媽媽有無網上相簿呀?

★ 菜鳥手記 ★
2005-11-22 12:52 PM#4

megan (megan)
英曲專家
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
hello 呀, jeffy, 我屋企個大少爺杜比同你都係一樣, 但佢阿媽我就惡死好多喇!

2005-11-22 01:40 PM#5
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

英曲導師

UID 82
精華 0
積分 394
帖子 404
閱讀權限 250
來自HK
來自 549
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by megan at 2005-11-22 01:40 PM:
hello 呀, jeffy, 我屋企個大少爺杜比同你都係一樣, 但佢阿媽我就惡死好多喇!
係呀係呀!媽媽好鬼死惡架!成日唔準呢樣唔準果樣,我無曳曳都話我曳曳呀!
係喎!杜比你好啊!唔知我地幾時可以見面呢??????:oo
2005-11-22 01:48 PM#6

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
jeffy, 你好呀... 我叫so ball呀... 大你少少... 兩歲幾啦... 媽媽都成日話我曳曳ga!!!

2005-11-22 01:49 PM#7

英曲導師

UID 82
精華 0
積分 394
帖子 404
閱讀權限 250
來自HK
來自 549
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by Chermaine at 2005-11-22 01:49 PM:
jeffy, 你好呀... 我叫so ball呀... 大你少少... 兩歲幾啦... 媽媽都成日話我曳曳ga!!!
唉唷!又有朋友仔同我say hello 喇!媽媽幾時帶我去識新朋友仔呢?:?

2005-11-22 01:52 PM#8

菜鳥
英曲專家

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線
哎呀!我未自我介紹添...

我叫隊長,11個月大,個個都話我超級熱情架
媽咪話我傻,但其實我覺得自己係單純!

★ 菜鳥手記 ★
2005-11-22 01:55 PM#9

英曲導師

UID 82
精華 0
積分 394
帖子 404
閱讀權限 250
來自HK
來自 549
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by 菜鳥 at 2005-11-22 01:55 PM:
哎呀!我未自我介紹添...

我叫隊長,11個月大,個個都話我超級熱情架
媽咪話我傻,但其實我覺得自己係單純!
嘩!隊長你又係超級熱情架....我都係呀!都唔知有咩唔好喎!我熱情好客,媽媽又會大叫唔好啦!激死我喇!我咁cute又nice ,都唔知媽媽想點啊!:shock:

2005-11-22 02:01 PM#10

megan (megan)
英曲專家
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
jeffy, 你平時去邊度wet 多呀?  我地呢度新界西人多, 所以好多荃灣, 元朗or 沙田區活動.  西貢....對好多人都好遠呀!

我相信我地會有聖誕party, 到時一定可以見面.  有時大家都會去下彭福, 有興趣一齊join.  我好鍾意游水, 我連彭福個水池都吾放過.  而我細佬個老婆仲勁, 連泥漿都用來游水呀!

2005-11-22 02:19 PM#11
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

英曲導師

UID 82
精華 0
積分 394
帖子 404
閱讀權限 250
來自HK
來自 549
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by megan at 2005-11-22 02:19 PM:
jeffy, 你平時去邊度wet 多呀?  我地呢度新界西人多, 所以好多荃灣, 元朗or 沙田區活動.  西貢....對好多人都好遠呀!

我相信我地會有聖誕party, 到時一定可以見面.  有時大家都會去下彭福, 有興趣一齊join.  我 ...
嘩!咁多節目呀.....發達囉
但係媽媽好鬼懶懶架,佢都唔知會唔會帶我去添架!
x'mas 我勁like 架!我咁大個仔都未樹過...
蝦,你話我著咩衫仔好呢......

megan 姨姨!幾時有"分唇"呀?記得話我知,等我辮察下媽媽先得

2005-11-22 02:38 PM#12

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗性別:女
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
jeffy,
hello,你好呀...
你住西貢呀..
同我好近呀,
我住將軍澳..
下次去玩可以一齊出車呀..
哎呀..未介紹自己tim..:-o
我叫coffee,係一個9個月大的囡囡呀..
2月我就1歲啦,你又係2月生日,到時一齊慶祝呀..

[ Last edited by coffee@abby on 2005-11-22 at 04:07 PM ]
2005-11-22 04:05 PM#13
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
我叫 heather 呀!
我2隻百厭星叫 boobee apple
boobee 就4歲
apple 0岩0岩2歲
2005-11-22 04:50 PM#14

英曲導師

UID 82
精華 0
積分 394
帖子 404
閱讀權限 250
來自HK
來自 549
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by coffee@abby at 2005-11-22 04:05 PM:
jeffy,
hello,你好呀...
你住西貢呀..
同我好近呀,
我住將軍澳..
下次去玩可以一齊出車呀..
哎呀..未介紹自己tim..:-o
我叫coffee,係一個9個月大的囡囡呀..
2月我就1歲啦,你又係2月生日,到時一齊慶祝呀.. ...
嘩!好野!媽媽我有fans 同我住咁近,你唔得話無錢錢出車車去街街lu,coffee 妹妹你好啊!快d見到你就好啦!我好驚見到咁靚既靚女ga......:-o

仲有同heather 姨姨 & boobee, apple say 個 hihi 先.....

2005-11-22 05:06 PM#15

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
haha...heather姨姨....
我分分鐘細過你
2005-11-22 05:38 PM#16

菜鳥
英曲專家

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by heather_hba at 2005-11-22 05:38 PM:
haha...heather姨姨....
我分分鐘細過你
但你肯定大遇jeffy嘛,劉老太

★ 菜鳥手記 ★
2005-11-22 05:40 PM#17

英曲導師

UID 82
精華 0
積分 394
帖子 404
閱讀權限 250
來自HK
來自 549
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by 菜鳥 at 2005-11-22 05:40 PM:

但你肯定大遇jeffy嘛,劉老太
唉唷!撞板tin..... sorry sorry 咁我應該典叫好呢?
姐姐唔知arm 唔 arm 呢?
我鄉下仔囉...有怪mo怪囉!

2005-11-22 05:46 PM#18

菜鳥
英曲專家

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by jeffy at 2005-11-22 05:46 PM:

唉唷!撞板tin..... sorry sorry 咁我應該典叫好呢?
姐姐唔知arm 唔 arm 呢?
我鄉下仔囉...有怪mo怪囉!
劉老太響呢度地位好高架!
年紀輕輕已經好高輩份!
叫姨姨都岩架啦~

★ 菜鳥手記 ★
2005-11-22 05:50 PM#19

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗性別:女
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
polly,
我地今個星期日會去狗展..(唔帶狗狗去的)
之後還會去TEA,有空一齊去呀
http://www.pfhouse.net/BBS/viewthread.php?tid=121&fpage=1
2005-11-22 06:06 PM#20
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部
 91  1/5  1  2  3  4  5  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.084775 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 09:31 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver