PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 81  3/5  <  1  2  3  4  5  > 

標題: 請代幫忙尋找-可愛MOUSSE(以尋回)  

shirley (shirley)
英曲班主任

UID 25
精華 0
積分 652
帖子 692
閱讀權限 250
註冊 2005-10-1
所養英曲名稱:黑妹
英曲會員編號:446
狗狗性別:女仔
狗狗出生日期:唔知架(由2001年開始養佢)
狗狗最喜歡:食嘢,搗亂,抓牆,迫人摸佢
狗狗最討厭:吸塵機
狗狗技能:jump
狗狗性格:溫純 善良
居住地區:天水圍
點解會咁架

2006-12-15 05:30 PM#41
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Sue
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
註冊 2006-1-10
所養英曲名稱:BenBen
英曲會員編號:576
狗狗性別:Dog
狗狗出生日期:July 10, 2005
狗狗最喜歡:食啋情B搅搅震
狗狗最討厭:手指指
狗狗技能:一般技能
狗狗性格:鉆央B喜歡交朋友
居住地區:Tai Po
來自遠方
狀態 離線
點解   咁有冇嚇親Sabu ??

2006-12-15 05:32 PM#42

Dora (dorachoya)
英曲導師

UID 45
精華 0
積分 462
帖子 462
閱讀權限 250
註冊 2005-10-8
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:May 2002
狗狗最喜歡:搞搞震,偷野食,去街街, swim,勁跑
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:比hand hand, 食野只需9秒9
狗狗性格:勁開朗,
居住地區:彩虹橋
來自屯門
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Sue 於 2006-12-15 05:32 PM 發表
點解   咁有冇嚇親Sabu ??
點解咁呀, 上星期先同 mousse 玩, 佢仲痴實我要我比野佢食 tim, 好乖呀,
快 d 搵番佢啦.....

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

心仍牽掛兩位小天使---Cookie & happy

2006-12-15 06:03 PM#43
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
恕我直言,假如係比人偷的話,我諗有兩個可能、如果mousse未絕育的話,應該係偷來自養,可以留意下平時放狗時的人或者隔離左右!還有一個可能性,如果未絕育的話,或者係狗場、petshop用來配種!
2006-12-15 08:05 PM#44

啡啡豬
英曲預備班

UID 1336
精華 0
積分 4
帖子 4
閱讀權限 250
註冊 2006-12-14
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
如果我無記錯, mousse好似desex左架嘞.........
mousse你去左邊呀??
2006-12-15 11:29 PM#45

wing
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
註冊 2006-3-14
所養英曲名稱:cooky
英曲會員編號:581
狗狗性別:m
狗狗出生日期:oct 2005
狗狗最喜歡:eat and play
狗狗最討厭:cut nails, touch ears
狗狗技能:sit, down, crawl, hand, give me five/ten, jump
狗狗性格:active
居住地區:TP
來自http://cooky050407.mysinablog.com/
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 elvin 於 2006-12-15 01:45 PM 發表
噚日菜鳥、局長、詹同我有同Emily通過電話,詳請係閉門失狗,我地搵左動物溝通師搵過Mousse,暫時只知道Mousse係被人偷走,至於去左邊就未知,我地已經叫左Emily報警,唯一安慰係Mousse暫時安全,唔須要餐風露宿。
動物溝通師係咩黎ga 佢可以知道Mousse而家安全, 咁會唔會知道佢喺邊度呢?
Mousse見唔到主人,一家好慘ga 喇

甜美笑容

2006-12-16 12:45 AM#46
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

megan (megan)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
mousse 係杜比既好朋友呀!
希望mousse 快d 返到最愛佢既媽咪身邊啦.

2006-12-16 12:46 AM#47
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Emily (Emily)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
你係我快樂o既來源~ mousse

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Mousse / Sabu
英曲會員編號:
狗狗出生日期:18/9/2004, 30/10/2005
狗狗最喜歡:蝦阿媽! 破壞! 出街玩! 食食食!
狗狗最討厭:困籠! 無街去!
狗狗技能:食極都唔飽
狗狗性格:活潑 = 癲?
居住地區:青衣
來自Mousse & Sabu ~ 溫馨的家
狀態 離線
真係多謝咁多位對犬兒o既寵愛呀, 真係好感動

真係好掛住mousse... 聽到佢唔係流浪街頭我都安心d 佢一定受咗唔少苦呀

今晚有個人打嚟話執咗mousse, 已經約咗見面... 希望真係mousse啦~

我希望明天可以帶個好消息比大家呀!

2006-12-16 01:37 AM#48
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

wing
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
狗狗技能:sit, down, crawl, hand, give me five/ten, jump
來自http://cooky050407.mysinablog.com/
狀態 離線
咁你要早d休息, 聽日精精神神接Mousse番屋企

甜美笑容

2006-12-16 01:42 AM#49

elvin (惡老豆)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
靚仔,靚女,BB,惡老豆

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wing 於 2006-12-16 12:45 AM 發表

動物溝通師係咩黎ga 佢可以知道Mousse而家安全, 咁會唔會知道佢喺邊度呢?
Mousse見唔到主人,一家好慘ga 喇
動物溝通術(Animal Communication)係一種以感應方式同狗狗溝通嘅方法,只須要有一張狗狗嘅相同基本資料就可以溝通,可以問狗狗一啲問題,狗狗會用一啲影象或者直接回答問題,受過訓練而有經驗嘅溝通師問到嘅答案會好準;菜鳥、詹同我一齊學過,不過疏於練習,自己唔會用,多數搵BB兄妹嘅御用溝通師同佢地傾計,會知道佢地健康有無變化,鍾意去邊度玩;詳情可以係我個Blog度睇。溝通師只係見到Mousse上左的士,但係睇唔到佢去左邊,尋晚好似有再搵,不過我未收到消息,我知係咁多,我都希望快啲有好消息。

鉛筆網誌--動物溝通術

內有惡.犬--一個由惡爸主理包含狗狗訓練、美容、健康資訊及一個大男人與三隻可愛小狗的生活網誌
2006-12-16 01:47 AM#50

wing
英曲講師
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
狀態 離線
icic

真係好神奇wor, 不過, 只要知道mousse安全, 就安心喇!

甜美笑容

2006-12-16 02:12 AM#51

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Emily 於 2006-12-16 01:37 AM 發表
真係多謝咁多位對犬兒o既寵愛呀, 真係好感動

真係好掛住mousse... 聽到佢唔係流浪街頭我都安心d 佢一定受咗唔少苦呀

今晚有個人打嚟話執咗mousse, 已經約咗見 ...
好野!終於都有消息啦,快快post最新資料啊!
2006-12-16 05:59 AM#52

p4uL1N3 (曲奇MAMI)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 399
精華 0
積分 1100
帖子 1093
閱讀權限 250
註冊 2006-4-30
英曲會員編號:600
狗狗出生日期:27-1-06
狗狗最喜歡:Biting and chewing
狗狗最討厭:Me
狗狗技能:Bite Me
狗狗性格:crazy
居住地區:Australia
來自Australia
狀態 離線
希望佢快d番到屋企啦...又會無啦啦俾人閉門偷左既??? D咩人黎嫁?

我叫白頭曲奇呀! 好易認嫁! 大家好?? 我有個好錫我既MAMI同DADI!!
2006-12-16 10:45 AM#53

py (亞py(奀仔媽))
英曲班主任
Charles系我英文名~臭屎~奀

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-1-11
所養英曲名稱:奀仔
英曲會員編號:547
狗狗性別:仔
狗狗出生日期:12-12-2003
狗狗最喜歡:落街,遊車河...
狗狗最討厭:戴口罩,洗耳仔...
狗狗技能:(只限於係屋企)
狗狗性格:傻仔一名
居住地區:
來自屯門元朗天水圍既中間~洪水橋
狀態 離線
動物溝通術 好勁呀!
sabu好在冇事
Mousse又話系俾人偷0左,依家又有人話執到,
都唔知個小偷為0左咩!
不過點都好,起碼有機會搵番先啦!
Mousse你要平平安安番媽咪度呀!

2006-12-16 01:53 PM#54
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Emily (Emily)
英曲專家
你係我快樂o既來源~ mousse

UID 24
精華 0
積分 3884
帖子 3880
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Mousse / Sabu
英曲會員編號:
狗狗出生日期:18/9/2004, 30/10/2005
狗狗最喜歡:蝦阿媽! 破壞! 出街玩! 食食食!
狗狗最討厭:困籠! 無街去!
狗狗技能:食極都唔飽
狗狗性格:活潑 = 癲?
居住地區:青衣
來自Mousse & Sabu ~ 溫馨的家
狀態 離線
各位各位,MOUSSE返屋企啦~ 唔使擔心啦!我會再做多D防範措施!絕對唔可以比類似既事件再發生呀!!!

見返MOUSSE時佢好DIRTY同有傷痕,估計應該係打過交嚟!但係見佢冇事我真係好開心呀!佢仍然係鍾意跑跑跑同為食!

今次真係唔該晒咁多位好朋友同愛錫MOUSSE既人幫忙!真係好感激你哋呀!我同MOUSSE太幸運,可以認識到你哋,好感動!多謝晒你哋呀!

2006-12-16 03:04 PM#55

小豆小O (蓮蓮)
英曲硏究生

UID 120
精華 0
積分 342
帖子 347
閱讀權限 250
註冊 2006-1-1
所養英曲名稱:小O
英曲會員編號:548
狗狗出生日期:11月11日
狗狗最喜歡:玩波波
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:超活潑同爛訓
居住地區:天水圍
狀態 離線
太好呀!

2006-12-16 03:11 PM#56

奔妮吐 (小蚊子)
英曲助教

UID 210
精華 1
積分 993
帖子 982
閱讀權限 250
註冊 2006-3-7
所養英曲名稱:芝娃娃(桐桐),英曲(CoCo
英曲會員編號:564
狗狗出生日期:桐桐 1/6,CoCo 31/12
狗狗最喜歡:反轉個肚比你摸
狗狗最討厭:污穢
狗狗技能:
狗狗性格:愛乾淨,霸道
居住地區:灣仔
可喜可賀

小狗相簿
http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/amon0102/album?.dir=/9aacscd
2006-12-16 03:24 PM#57

p4uL1N3 (曲奇MAMI)
英曲助教

UID 399
精華 0
積分 1100
帖子 1093
閱讀權限 250
註冊 2006-4-30
英曲會員編號:600
狗狗出生日期:27-1-06
狗狗最喜歡:Biting and chewing
狗狗最討厭:Me
狗狗技能:Bite Me
狗狗性格:crazy
居住地區:Australia
來自Australia
狀態 離線
太好啦...好難得搵得番, 下次要小心小心小心呀! 唔好再俾人偷走啦! 其實可唔可以詳細d講發生咩事呢?? 係咪熟人做嫁?? 定有賊入屋偷埋mousse??? 不過值得高興啦....終於番左屋企!

我叫白頭曲奇呀! 好易認嫁! 大家好?? 我有個好錫我既MAMI同DADI!!
2006-12-16 03:30 PM#58

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
太好啦.

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-12-16 04:06 PM#59

tammy (月希媽媽)
版主

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS
真係鄧你地開心

曲曲家庭

2006-12-16 04:30 PM#60
 81  3/5  <  1  2  3  4  5  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.090289 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-17 08:04 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver