PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 81  2/5  <  1  2  3  4  5  > 

標題: 請代幫忙尋找-可愛MOUSSE(以尋回)  

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
貼左街招咪呀

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-12-14 01:35 PM#21
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Jade
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
我貼咗去迷你品皇國,

emily你留個直接聯絡方法吖,

等大家一齊出個e-mail開去, 希望多d人見到吖 !

2006-12-14 01:35 PM#22
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
吓..Mousse走左呀??...尋日仲咁凍..點算...我上其它狗網睇下有冇人見過佢先

2006-12-14 01:42 PM#23
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
下..前日走左..咁mousse有冇著住衫架??咩色??佢條頸帶係咩色架???

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2006-12-14 01:47 PM#24

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 波比媽 於 2006-12-14 01:47 PM 發表
下..前日走左..咁mousse有冇著住衫架??咩色??佢條頸帶係咩色架???
無衫無頸帶呀..

2006-12-14 02:17 PM#25

eileen@cookie
版主

UID 7
精華 1
積分 886
帖子 889
閱讀權限 250
註冊 2005-9-29
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:569
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2004-5-23
狗狗最喜歡:食,玩,咬爛野
狗狗最討厭:無得食
狗狗技能:sit,down,hand,bang,請請
狗狗性格:開朗,友善
居住地區:
唔係卦,Mousse點會走失呀

2006-12-14 02:27 PM#26

JanetaTo (Janeta)
英曲高中生

UID 658
精華 0
積分 136
帖子 134
閱讀權限 250
註冊 2006-7-13
所養英曲名稱:Chai Chai
英曲會員編號:76
狗狗性別:M
狗狗出生日期:July 14, 2001
狗狗最喜歡:媽媽
狗狗最討厭:Mo Mo & 心平妹妹
狗狗技能:Sit, hand & down
狗狗性格:細謄
居住地區:Tai Po
來自Doggy Garden
狀態 離線
等我都幫手post出去其他網先.

2006-12-14 03:17 PM#27

啡啡豬
英曲預備班

UID 1336
精華 0
積分 4
帖子 4
閱讀權限 250
註冊 2006-12-14
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
emily,
我幫你forward左呢個尋mousse post去其他網, 希望有人睇左之後見到mousse會聯絡我地啦~~~~~

vivian
2006-12-14 04:59 PM#28

David
英曲高中生

UID 27
精華 0
積分 160
帖子 160
閱讀權限 250
註冊 2005-10-1
所養英曲名稱:Fi Fi
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:Jan 15, 2004
狗狗最喜歡:食, 玩
狗狗最討厭:home alone
狗狗技能:hand, sit, stay
狗狗性格:樂天,妒忌心重
居住地區:大埔
來自大埔
狀態 離線
天氣咁凍, 希望快啲搵番啦!
2006-12-14 09:01 PM#29

wing
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
註冊 2006-3-14
所養英曲名稱:cooky
英曲會員編號:581
狗狗性別:m
狗狗出生日期:oct 2005
狗狗最喜歡:eat and play
狗狗最討厭:cut nails, touch ears
狗狗技能:sit, down, crawl, hand, give me five/ten, jump
狗狗性格:active
居住地區:TP
來自http://cooky050407.mysinablog.com/
狀態 離線
祝早日團聚

甜美笑容

2006-12-14 09:29 PM#30

Irislam (QQ媽)
版主

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督
慘啦呢幾日甘凍, 記得報警及通知漁農處呀!
我會叫住果頭d朋友留意, 希望快d快d搵返mousse啦

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2006-12-14 10:19 PM#31

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
我post左上腸網度,或者其他網都post下啦!希望快d找到狗狗
2006-12-14 11:54 PM#32

SUSANNA (小曲媽)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 5
精華 1
積分 440
帖子 972
閱讀權限 250
所養英曲名稱:小曲
英曲會員編號:545
狗狗出生日期:10-5-2005
狗狗最喜歡:行山、跑草地
狗狗最討厭:嘈、自己一個瞓覺
狗狗技能:扮傻、扮唔知、扮聽唔到
狗狗性格:內向、驚人
居住地區:深井
來自我係南丫島出世架!
狀態 離線
我今日聽到這個消息都好唔開心
我叫左我青衣朋友&同事留意
另外都叫emily去涌美間狗店問問&叫店住留意下
因為如果有人收留左mousse的話
有可能會帶佢去沖涼
而青衣只得涌美一間狗店
希望可以幫到啦

我係小曲女,家有爸爸&媽媽!
2006-12-15 01:33 AM#33
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Edma
英曲高中生

UID 9
精華 0
積分 193
帖子 193
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:Goofy
狗狗出生日期:20-March-203
狗狗最喜歡:偷食
狗狗最討厭:冇得食
狗狗技能:食
狗狗性格:為食
居住地區:佐敦
來自香港比高會
狀態 離線
希望mousse快d同emily團聚啦~

2006-12-15 10:14 AM#34

eileen@cookie
版主

UID 7
精華 1
積分 886
帖子 889
閱讀權限 250
註冊 2005-9-29
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:569
狗狗出生日期:2004-5-23
狗狗最喜歡:食,玩,咬爛野
狗狗最討厭:無得食
狗狗技能:sit,down,hand,bang,請請
狗狗性格:開朗,友善
居住地區:
有無搵返呀? 星期六同星期日的氣溫仲低呀,好似話得10度以下wor, mousse你乖啦,快D返去媽媽度啦

2006-12-15 10:37 AM#35

小肥 (kam)
英曲硏究生

UID 361
精華 0
積分 367
帖子 367
閱讀權限 250
註冊 2006-4-18
所養英曲名稱:小肥
英曲會員編號:361
狗狗出生日期:2000年7月14日
狗狗最喜歡:食, , 玩
狗狗最討厭:剪pat pat 毛
狗狗技能:食, 扮彊師跳
狗狗性格:刁蠻公主
居住地區:青衣
來自大埔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SUSANNA 於 2006-12-15 01:33 發表
我今日聽到這個消息都好唔開心
我叫左我青衣朋友&同事留意
另外都叫emily去涌美間狗店問問&叫店住留意下
因為如果有人收留左mousse的話
有可能會帶佢去沖涼
而青衣只得涌美一間狗店
希望可以幫到啦
Susanna 涌尾間狗店老闆唔係好人黎架
最衰尋晚11:00先放工喇,
我今晚早d走, 幫手去付近搵搵先,
不如emily 比 d我, 我幫手問下人呀,
可能我地個幾座大廈會有人收留左佢呢
涌尾係我屋企對面街咋
我都希望怏d可以搵番狗狗呀
2006-12-15 01:16 PM#36

elvin (惡老豆)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
靚仔,靚女,BB,惡老豆

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線
噚日菜鳥、局長、詹同我有同Emily通過電話,詳請係閉門失狗,我地搵左動物溝通師搵過Mousse,暫時只知道Mousse係被人偷走,至於去左邊就未知,我地已經叫左Emily報警,唯一安慰係Mousse暫時安全,唔須要餐風露宿。

內有惡.犬--一個由惡爸主理包含狗狗訓練、美容、健康資訊及一個大男人與三隻可愛小狗的生活網誌
2006-12-15 01:45 PM#37

啡啡豬
英曲預備班

UID 1336
精華 0
積分 4
帖子 4
閱讀權限 250
註冊 2006-12-14
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
下...閉門失狗?? 咁即係屋企唔見左..定係PETSHOP唔見左呀
不過聽到MOUSSE唔洗餐風露宿都好ddddddddd
2006-12-15 02:18 PM#38

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
邊個咁衰偷狗哇!無人性咖!
自己人做?家外人做喔?

2006-12-15 03:00 PM#39

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
閉門失狗? 啫係點?

希望快d揾返mousse啦.

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2006-12-15 04:50 PM#40
 81  2/5  <  1  2  3  4  5  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.075593 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-17 04:01 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver