PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: [雜誌] 9-2006 貓犬通訊 Vol.63  

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線
[雜誌] 9-2006 貓犬通訊 Vol.63

雖然有d狗狗同名攪錯左...不過都好開心有o甘多曲架一齊影相

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

2006-11-28 11:46 PM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
嗰日真係巧混亂...但又巧開針

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-11-29 01:16 AM#2

531elmo
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗性別:F
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:
平時多數得elmo一隻黑曲....我怕有蕉一日有幾隻黑曲既時間...........

我會搵唔番我個女呀~~~~~~~~~~
2006-11-29 01:43 AM#3
查看資料  Blog  發短消息  頂部

sw5551 (Wendy)
英曲硏究生
Wendy

UID 219
精華 0
積分 353
帖子 393
閱讀權限 250
註冊 2006-3-9
所養英曲名稱:Guka
英曲會員編號:
狗狗性別:女仔
狗狗出生日期:好似係1月18日
狗狗最喜歡:食野
狗狗最討厭:有其他狗搶佢瓥平
狗狗技能:Sit、Hand、錫錫
狗狗性格:溫馴、有性格
居住地區:大圍
來自Hong Kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 531elmo 於 2006-11-29 01:43 發表
平時多數得elmo一隻黑曲....我怕有蕉一日有幾隻黑曲既時間...........

我就唔驚搵唔返啦!....你地睇下我個女啲色白到好似後面幅牆咁...我諗都幾難有啲曲曲會係咁既色喇...Haha.......

2006-11-29 10:07 AM#4
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 531elmo 於 2006-11-29 01:43 AM 發表

我家三隻啡曲,所以我日日都在練習搵曲,不過好多時傻傻地對住細曲叫Nick仔,細曲會啤住我,之後一個大頭貼埋我塊面度∼∼媽媽,你睇清楚少少啦!∼∼之後講番兩句火星話再扁咀望住我。
叫錯Nick仔做細曲時,佢又會一個大頭伸過黎,之後一條長脷在我前面揚∼∼媽媽,細曲邊有咁大條脷哇!∼∼∼∼∼再∼∼哈∼∼哈∼∼兩下跑去拎個波波迫我玩∼∼罰你認錯曲!∼∼∼∼∼∼
大曲呢∼∼咁肥∼∼好難認錯呢!
我認狗狗多數認狗樣喔!唔會錯既!

2006-11-29 10:10 AM#5

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 531elmo 於 29/11/2006 01:43 發表

我喺屋企成日都叫錯兩隻肥妹, 有時對住佢係咁嗌 (當然唔係正面望住)

點解唔應我

魔魔 : 「媽媽我梗係唔應你啦! 我都唔係妹妹,你快d配過副眼鏡啦!」

有時有狗倒亂, 只係其中一隻黑色攪嘢, 但係佢哋會襯混亂即刻走埋一齊合體,

攪到我都唔知頭先攪攪震果個係肥妹定係魔魔

咪唯有算數無得追究 ,因為根據呢個法律精神,疑點利益歸於被告

2006-11-29 11:49 AM#6

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2006-11-29 11:49 AM 發表

我喺屋企成日都叫錯兩隻肥妹, 有時對住佢係咁嗌 (當然唔係正面望住)

點解唔應我

魔魔 : 「媽媽我梗係唔應你啦! 我都唔係妹妹,你快d配過副眼鏡啦!」

有時有狗倒亂, 只係其中一隻黑色攪& ...
吓.......又講法律

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-11-29 11:50 AM#7

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2006-11-29 11:50 AM 發表

吓.......又講法律
講法律我家兩位犯曬法噃!
深夜打波擾人清夢~~
非法集會
集體嘔鬥
加入黑社會
周處掉垃圾~
放屁屁污染空氣~~
四圍放玩具危害途人安全~~
(仲有好多添!)

2006-11-29 11:57 AM#8

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
居住地區:

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2006-11-29 11:49 發表

點解唔應我

有時有狗倒亂, 只係其中一隻黑色攪& ...
哈哈~我怕如果有機會同其他黑曲曲一齊作反, elmo一定會趁混亂攪攪震, 跟住扮哂野俾副乖樣我睇 : 咩樹呀媽? 我好乖坐係度冇走開呀~~~~
2006-11-29 02:38 PM#9

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 531elmo 於 2006-11-29 02:38 PM 發表

哈哈~我怕如果有機會同其他黑曲曲一齊作反, elmo一定會趁混亂攪攪震, 跟住扮哂野俾副乖樣我睇 : 咩樹呀媽? 我好乖坐係度冇走開呀~~~~
Elmo又真係有點古惑相噃!
同我家細曲一樣,有野一定賴Nick Nick~~尿尿?無哇!成日尿果個係Nick仔,我咁乖邊會係我喎!

2006-11-29 02:41 PM#10

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
居住地區:

QUOTE:
原帖由 sw5551 於 2006-11-29 10:07 發表

我就唔驚搵唔返啦!....你地睇下我個女啲色白到好似後面幅牆咁...我諗都幾難有啲曲曲會係咁既色喇...Haha.......
GOKA d色好靚呀∼∼∼ 獨一無二~~
2006-11-29 02:45 PM#11

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
居住地區:

QUOTE:
原帖由 ceci_mina 於 2006-11-29 14:41 發表

Elmo又真係有點古惑相噃!
同我家細曲一樣,有野一定賴Nick Nick~~尿尿?無哇!成日尿果個係Nick仔,我咁乖邊會係我喎!
何止有d .....

我成日返屋企之後係佢張床仔度搵到唔同既食物包裝袋 / 紙, 垃圾, 呀麻既單襪(係, 永遠冇一對) ..但我屋企成日都有人, 就係冇人見過佢幾時入廚房/呀麻房作反 ....我鬧佢個陣, 佢就俾副 '呀媽我好乖呀...你做咩冇端端鬧我呀?!’ 既詐傻扮幪樣我睇 .....
2006-11-29 03:02 PM#12

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.073920 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-5 01:06 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver