PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 38  2/2  <  1  2 

標題: 旺角勝利道既DR徐正雄  

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
另外,漁記打晶片要收八十蚊呢!

2006-11-25 11:50 PM#21
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

小老三 (小老三)
英曲大學生

UID 417
精華 0
積分 215
帖子 215
閱讀權限 250
註冊 2006-5-8
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:1994 - 2000
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 pina 於 2006-11-25 02:50 發表
講開徐正雄呢......佢以前好唔好我唔係好清楚, 但係我响早幾個月前同個街坊傾開計之後, 我就覺得佢好似好有問題, 雖然我係聽返嚟既, 不過你地可以參考一吓.

話說早幾個月前, 因為Miko表演生 ...
[b]九龍城動物診所我幾年前都仲有同d狗狗睇開, 但我睇左前後共有 3次o既手術 & 斷症失敗後就以後都唔再睇佢。

九龍城動物診所 :

1) 話說小寶寶當年 6個月大時有小腸氣, 咁就順便做埋desex, 但呢個在其他醫生眼中的小手術, 佢地要我小寶寶開左 2次刀, 因為做第一次時縫少左一針, 穿左洞, 所以要再做手術來補救

2) 在小寶寶 2歲多時, 發現屙血尿, 咁我地當然即刻帶佢去睇vet啦, 點知vet同我地講小寶寶生cancer, 嚇到我同我mummy喊死, 睇完後我mummy返home睇書瞭解一下小寶寶生cancer究竟會係點, 但點知俾我mummy發現到, 如果生cancer其中一個病徵係會瘦, 但我小寶寶當年仲係一個肥寶寶來的, 根本唔似唔個病, 所以我mummy再研究下, 睇到屙血尿應該係生膀胱石; 第日我地再帶小寶寶返去同vet講, 一照 x- ray之下, 發現原來真係膀胱石, 真係激死

3) 豬仔去睇vet時, 醫生冇經我地同意之下, 就同豬仔脫左兩隻牙

Cookie, 細姐姐日日都好掛住你, 希望你在彩虹橋上永遠開開心心地生活落去
2006-11-26 02:53 AM#22
查看資料  Blog  發短消息  頂部

小老三 (小老三)
英曲大學生

UID 417
精華 0
積分 215
帖子 215
閱讀權限 250
註冊 2006-5-8
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:
狗狗出生日期:1994 - 2000
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
徐正雄 :

bear ma帶豬仔去睇佢時, 佢話我豬仔口臭, 仲即時死都有隻手遮住個鼻, 咁我豬仔都唔想o架嘛, 所以bear ma火滾即時走人, 去睇太平道, 人地d醫生冇嫌豬仔口臭 (可能o係心裡面有講),仲睇得好左添

Cookie, 細姐姐日日都好掛住你, 希望你在彩虹橋上永遠開開心心地生活落去
2006-11-26 03:00 AM#23

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
哈哈..口臭就用手遮住個鼻?..咁好多狗去洗牙剝牙..佢典算呀?

2006-11-26 01:45 PM#24
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ceci_mina 於 2006-11-25 11:49 PM 發表

Nick Nick咪去漁記囉!
不過,話你地知唔好去!
因為今日Nick Nick先去睇完醫生,上次打完晶片後皮膚上生左粒粒喔!(一直見唔係好多唔係咁為意)
今日醫生話可能漁記張打針枱唔係咁乾淨,Nick Nick ...
可能啫..未必一定關事既..呢啲濕疹菌..好多地方都會有架..唔一定係狗房先至有嘛..醫生靠估啫...所以屋企抺地都要消下毒..仲要吹番乾個地..先好放狗周屋走

2006-11-26 01:47 PM#25

pina (Miko媽)
英曲BB班

UID 1159
精華 0
積分 14
帖子 14
閱讀權限 250
註冊 2006-11-3
所養英曲名稱:Miko
英曲會員編號:
狗狗出生日期:2 June 99
狗狗最喜歡:扮傻, 食生果, 厠紙筒, 波波...
狗狗最討厭:比人話佢臭臭, 打雷, 曱由
狗狗技能:kiss kiss攻擊
狗狗性格:勁開心+活潑
居住地區:九龍灣
IC 咁我MIKO都算好彩囉

~ www.mymiko.com ~
2006-11-28 02:10 PM#26

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2006-11-26 01:47 PM 發表

可能啫..未必一定關事既..呢啲濕疹菌..好多地方都會有架..唔一定係狗房先至有嘛..醫生靠估啫...所以屋企抺地都要消下毒..仲要吹番乾個地..先好放狗周屋走
我地日日都有消毒個地喔!
佢兩個野聞到陣味會上床坐下先,乾左陣味散左佢地先落地呢!
關唔關事就唔知呢!呵~~~
徐正雄成日嫌三嫌四啦!∼∼
細曲細個第一次睇佢,佢嫌我細曲曳曳踢親佢個計數機喔!狗bb係會郁嘛!
咁乾淨∼∼∼咪做獸醫丫!
睇親獸醫都係病先嘛!
健健康康搵你把鬼∼

2006-11-28 02:25 PM#27

pina (Miko媽)
英曲BB班

UID 1159
精華 0
積分 14
帖子 14
閱讀權限 250
註冊 2006-11-3
所養英曲名稱:Miko
英曲會員編號:
狗狗出生日期:2 June 99
狗狗最喜歡:扮傻, 食生果, 厠紙筒, 波波...
狗狗最討厭:比人話佢臭臭, 打雷, 曱由
狗狗技能:kiss kiss攻擊
狗狗性格:勁開心+活潑
居住地區:九龍灣
oh, 原來如此, 咁我Miko都算好彩囉

~ www.mymiko.com ~
2006-12-1 09:41 PM#28

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
好彩我未睇過亞徐醫生..亦都冇打算會睇佢..
聽你地講到佢咁既服務態度..都已經覺得佢咁九唔搭八..
嘩..如果比我見到佢真人仲要對住我哦哦聲..我同佢開火都似
口臭又關佢事..絕唔絕育又關佢事

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2006-12-2 12:59 AM#29

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 ceci_mina 於 25/11/2006 23:49 發表

Nick Nick咪去漁記囉!
不過,話你地知唔好去!
因為今日Nick Nick先去睇完醫生,上次打完晶片後皮膚上生左粒粒喔!(一直見唔係好多唔係咁為意)
今日醫生話可能漁記張打針枱唔係咁乾淨,Nick Nick ...
我六月果陣都係帶三隻衰寶去九龍城漁記度打針, 但係無問題呀!
又平又方便,我可以停部車喺佢門口再逐隻抱入去比佢打針, 可能我係抱住既關係,
漁記個人見我抱住佢, 都無等我放低就打咗支針所以佢哋無接觸過果張枱

不過講佢哋d態度就梗係唔洗講啦

不過平嘛算啦! 三隻都係$240, vet度一隻都要兩舊水, 仲無佢可以泊架車喺門口咁方便

2006-12-2 12:26 PM#30

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 波比媽 於 2/12/2006 00:59 發表
好彩我未睇過亞徐醫生..亦都冇打算會睇佢..
聽你地講到佢咁既服務態度..都已經覺得佢咁九唔搭八..
嘩..如果比我見到佢真人仲要對住我哦哦聲..我同佢開火都似
口臭又關佢事..絕唔絕育又關佢事
如果我個vet咁同我講嘢, 我實 xyzxz$%@#$% 佢

跟住梗係上網話比廣大既狗主知, 咁佢都係因為太多人幫襯佢

壓力大所以d態度變成咁, 咁咪幫佢賣吓廣告囉, 等佢唔洗咁多嘢做,

做到佢皮質醇偏高

2006-12-2 12:31 PM#31

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線
阿徐醫生簡直「經典」啦!

2006-12-2 12:39 PM#32

steve1222 (薯爸,薯媽)
版主

UID 4446
精華 0
積分 1145
帖子 1176
閱讀權限 250
註冊 2007-5-16
所養英曲名稱:薯DON豬,薯仔妹妹
英曲會員編號:626
狗狗性別:M,F
狗狗出生日期:16-2-2001,17-04-1994
狗狗最喜歡:雞肉
狗狗最討厭:聽到〝NO〞
狗狗技能:SIT,HAND,WAIT,GO
狗狗性格:熱情
居住地區:MA ON SHAN
來自MA ON SHAN
狀態 離線
佢同護士完全無愛心(有一個短髮外),收費就貴,我後來轉了去睇dr.tint!
2007-5-17 08:28 PM#33

Sindy
英曲BB班

UID 2028
精華 0
積分 21
帖子 21
閱讀權限 250
註冊 2007-2-10
所養英曲名稱:Kai Kai
英曲會員編號:
狗狗性別:Female
狗狗出生日期:21-12-2002
狗狗最喜歡:walking
狗狗最討厭:無野食
狗狗技能:偷食
狗狗性格:cheerful
居住地區:Wong Tai Sin
來自Hong Kong
狀態 離線
我隻曲曲細細過開始就有皮膚病, "枕"住睇醫生, 食藥, 打針都醫左三年幾都係時好時壞, 後來個朋友介紹去睇徐正雄, 睇左兩次之後就好番晒, 過左半年幾都無返發, 所以我覺得徐醫生好好.

同埋如果狗仔唔會生既話, 最好早d做絕育手術, 因為身體會好d, 徐醫生都係希望d狗仔貓仔健康d
2007-8-6 01:33 PM#34

版主

UID 4446
精華 0
積分 1145
帖子 1176
閱讀權限 250
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Sindy 於 2007-8-6 01:33 PM 發表
我隻曲曲細細過開始就有皮膚病, "枕"住睇醫生, 食藥, 打針都醫左三年幾都係時好時壞, 後來個朋友介紹去睇徐正雄, 睇左兩次之後就好番晒, 過左半年幾都無返發, 所以我覺得徐醫生好好.

同埋如果狗仔唔 ...
係未好耐既事啦,依家既徐正雄,可能年齡大,做到化晒啦,我就唔會再去睇佢啦!!!

2007-8-6 01:43 PM#35

tammy (月希媽媽)
版主

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS
徐醫生最近放假冇返診所
我地曲曲家去覆診、打針、做絕育手術都好耐冇見佢。

曲曲家庭

2007-8-6 06:32 PM#36

Sindy
英曲BB班

UID 2028
精華 0
積分 21
帖子 21
閱讀權限 250
註冊 2007-2-10
所養英曲名稱:Kai Kai
英曲會員編號:
狗狗性別:Female
狗狗出生日期:21-12-2002
狗狗最喜歡:walking
狗狗最討厭:無野食
狗狗技能:偷食
狗狗性格:cheerful
居住地區:Wong Tai Sin
來自Hong Kong
狀態 離線
唔係好耐既事, 都係今年年初先開始睇徐醫生, 同埋搵佢做埋絕育手術. 可能真係人夾人啦, 我隻曲曲同佢夾到.
2007-8-7 12:25 PM#37

版主

UID 4446
精華 0
積分 1145
帖子 1176
閱讀權限 250
狀態 離線
我之前同隻狗去睇佢,佢本來同佢聽心跳,我隻狗輕輕咬一咬佢,佢就立即唔聽,勁求其,跟住就轉去睇dr.tint啦

2007-8-7 02:08 PM#38
 38  2/2  <  1  2 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.102751 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-4-30 06:40 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver