PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 38  1/2  1  2  > 

標題: 旺角勝利道既DR徐正雄  

christy718 (CHRISTY)
英曲預備班

UID 975
精華 0
積分 11
帖子 11
閱讀權限 250
註冊 2006-9-23
所養英曲名稱:MI
英曲會員編號:73
狗狗性別:F
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:食,睏,落街
狗狗最討厭:冇人理
狗狗技能:食
狗狗性格:笨笨的
居住地區:LAM TIN
來自HK
狀態 離線
旺角勝利道既DR徐正雄

我隻狗狗一路都係果度睇
唔貴∼不過診所好細,好多狗狗候診
傅明憲都係幫襯佢架
雖然DR徐比較惡少少,多數手術方面係佢負責多
其他DR都係好細心架
有一次,我隻小MI幾乎冇命,好在都救得番
2006-9-23 01:36 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
佢最近比人在網上寫..佢醫盲左狗眼..仲屈狗主..在醫療報告話隻狗唔比佢做手術先盲..後尾轉醫生...隻眼救番..

2006-9-23 09:36 PM#2
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Jade
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
徐醫生係好出名,但係我識個做呢行既朋友,佢話佢除咗出名,講醫術真係好麻麻

但係我都係深信人同狗狗睇醫生都係一樣至緊要係夾
2006-9-25 01:03 AM#3

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線
以前我成家都係睇佢. 果時佢真係好好架.. 不過唔知幾時開始, 佢就好似差左好多了.. 現在都唔敢再去了.. 因為fefe果時都差d因為佢而死左....

2006-9-25 08:20 AM#4
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
佢呢~~~~講起都激氣!
我家小曲細個時本來都睇開佢既,點知上次我家小曲肚疴,因為好突發嘛!
咪無Booking囉!點知去到佢個護士叫我地Booking之後過幾日先睇呀!
過幾日?疴死咗囉!
個護士語氣態度又差!
仲慘過人去輪街症哇!家下人地又唔係無錢比喎!
我又唔係去乞醫生睇,佢態度真係好劣哇!
見死不救!之前我有朋友仔隻狗狗又係疴諗住去睇佢,打去問時,佢直頭Cut人線添呀!
好無醫德!上次我帶小曲去打針,佢係咁罵我地做咩唔比小曲做絕育喎!佢個樣絕對唔似關心!好似想趁機搵生意咁!同其他醫生唔同!
我咪話番佢囉!咁我地小曲想生BB都無狗權哇!
就算做都唔去佢度做喔!
咁既態度,點知佢會唔會求其攪掂就算喔!
所以我唔係咁Buy佢啦!
上次之後,佢比我感覺係好貪錢!好無品!
2006-9-25 09:34 AM#5

joankong
英曲高中生

UID 771
精華 0
積分 161
帖子 161
閱讀權限 250
註冊 2006-8-8
所養英曲名稱:pluto
英曲會員編號:601
狗狗出生日期:2006年5月1日
狗狗最喜歡:玩,食野,去街街
狗狗最討厭:梳毛,洗耳仔
狗狗技能:sit,hand,搵波波,搵繩繩,搵骨骨,jump,give me five
狗狗性格:活潑,熱情
佢以前係元朗開舖,我d狗狗都係睇佢,我覺得佢都醫得幾好架喎
2006-9-25 09:44 AM#6

tobybobo (杜寶)
英曲硏究生

UID 747
精華 0
積分 400
帖子 399
閱讀權限 250
註冊 2006-8-3
所養英曲名稱:Toby / 嗲利女 - 小寶寶
英曲會員編號:747
狗狗出生日期:Dec.,1,2004(Toby) / Dec., 26,1997 (小寶寶)
狗狗最喜歡:去街街,食零食和佢件玩具"小寶寶"
狗狗最討厭:無得食和去街
狗狗技能:Sit,down,Left or Right hand and Jump 接波汲和snake
狗狗性格:活潑好動
居住地區:Kwai Chung
來自Tuen Mun
狀態 離線
我也有相同的對待遇, 有次我的小寶腸胃炎,不停流血,當時又係無make booking.
都話你急証,點等3-4日o 當時好彩有好心人,讓個位比我,先至有得睇 但無可否認,Dr Chu 醫術都幾好o另外個護士"Winne" 就應該檢討一o下
2006-9-25 11:52 AM#7

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
來自Fanling
狀態 離線
咪就係名氣大左..多左動物去幫襯..變左唔憂做咁..越黎越串...越黎越商業化AND無愛心

2006-9-25 10:59 PM#8

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
下?乜而家徐醫生搞成咁啊?忌廉仲一路睇開啊!仲諗著搞點好自已隻牙後去同忌廉做公公tim.....咁大家又認為dr.tint如何?幫趁做公公ok?過埋年就要同忌廉打算
2006-9-26 12:32 AM#9

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
來自Fanling
狀態 離線
dr.tint..ok喎

2006-9-26 01:57 AM#10

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2006-9-26 01:57 AM 發表
dr.tint..ok喎
知0吾知大約幾錢?如果o吾係太貴就呢個醫生啦!忌廉o吾知做左公公會點呢?
2006-9-26 02:02 AM#11

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
來自Fanling
狀態 離線
你可以打電話去問價先..睇你隻狗磅數而定..男仔平過女仔..應該一千樓下

2006-9-26 02:08 AM#12

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
來自香港
狀態 離線
咁其實旺角有無D好既診所有24小時急症呢?
2006-9-26 11:39 AM#13

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 忌廉媽咪 於 26/9/2006 00:32 發表
下?乜而家徐醫生搞成咁啊?忌廉仲一路睇開啊!仲諗著搞點好自已隻牙後去同忌廉做公公tim.....咁大家又認為dr.tint如何?幫趁做公公ok?過埋年就要同忌廉打算
我都問過我三隻寶既醫生,佢都話dr.tint好架。
2006-9-26 12:46 PM#14

kathybee (kathy)
英曲預備班

UID 875
精華 0
積分 9
帖子 9
閱讀權限 250
註冊 2006-8-29
所養英曲名稱:Bee
英曲會員編號:
狗狗出生日期:28/2/94
狗狗最喜歡:食野
狗狗最討厭:剪手甲
狗狗技能:give me five
狗狗性格:好動,八掛
居住地區:Ma On Shan
來自香港
狀態 離線
亞bee宜家的小便好似好"結"&"濁"

佢都12歲喇,有冇人知點解?
同埋狗狗可唔可以食香蕉?
2006-11-11 05:51 PM#15

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
多人讚....多人refer....人愈紅
好易行歪 lor....好易衰 lor...
我幫3兄妹揀默獸醫.......唔靠明氣
一定要俾我feel到有醫德....咪郁d就驗Й換Й....要有愛心
好彩, 3兄妹同佢地d呀哥家姐....揾到個好獸醫叔叔

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-11-11 07:26 PM#16

pina (Miko媽)
英曲BB班

UID 1159
精華 0
積分 14
帖子 14
閱讀權限 250
註冊 2006-11-3
所養英曲名稱:Miko
英曲會員編號:
狗狗出生日期:2 June 99
狗狗最喜歡:扮傻, 食生果, 厠紙筒, 波波...
狗狗最討厭:比人話佢臭臭, 打雷, 曱由
狗狗技能:kiss kiss攻擊
狗狗性格:勁開心+活潑
居住地區:九龍灣
講開徐正雄呢......佢以前好唔好我唔係好清楚, 但係我响早幾個月前同個街坊傾開計之後, 我就覺得佢好似好有問題, 雖然我係聽返嚟既, 不過你地可以參考一吓.

話說早幾個月前, 因為Miko表演生吞牙籤, 仲要係3吋長兩頭尖果隻, 所以嗱嗱啉搵我同佢睇開既醫生做手術攞返支牙籤出嚟, 順便做埋絕育. 咁我樓下開雜貨店既街坊見到Miko帶住個大喇叭, 就同我傾開醫生既問題, 佢話比我知近排有3個街坊不約而同咁搵徐正雄同佢地D仔仔女女做絕育手術, 點知就一睡不醒, 就咁去咗.....

果幾個街坊同佢講, 醫生話個手術好成功, 不過可能D狗仔身體太弱承受唔到個手術, 所以醒唔返, 唔關個手術事. 不過, 個醫生事前跟本冇同佢地講過做手術會有乜風險, 更加冇同佢地D仔仔女女詳細檢查, 以防佢地既體質承受唔到個手術或麻醉藥既帶來既負荷. 而且, 果度D醫生同護士, 問佢地野都10問9唔應, 態度極差, 又串.  另外, 佢地3隻狗仔, 1個1歲幾,另外2個都係得7-9個月大一向都好健康, 之前無論有乜病痛, 打預防針都係搵徐正雄添.  

聽到D咁既事, 我地都覺得呢個醫生好唔負責任, 我個街坊都好煩惱咁想同佢既仔仔轉醫生, 所以我介紹我個醫生比佢囉. 在我個人認為, 醫生好定唔好, 可大可小, 一定要小心為妙.

我Miko就睇開九龍城獸醫診所足足7年, 小至預防針, 大至做手術, 我都係搵佢地架, 佢地無論係醫生或護士都好好傾, 有問題仲會好詳細咁答你(就算向電話問都係).  老實講, 其實我係個緊張大帥, 就好似由Miko生吞牙籤做手術前, 以及做手術後, 我都好擔心咁一日打成十幾個電話問長問短, 我諗我已經同佢地每一個人傾過, 佢地不單止一樣咁詳細解釋比我知, 仲安慰我添.

另外, 我個朋友隻西施仔仔下半身唔陏得, 我打電話去問, 經佢地响電話度初部了解, 佢地話好大機會係軟骨移位, 叫我地快D去搵麥子健(佢做呢種術好有經驗). 我覺得佢地最難得就係就算冇幫襯, 佢地都會同你傾, 仲好詳細咁解釋你想知既野比你聽.

講明先, 我同我睇開果間獸醫一D關係都冇, 亦冇賣廣告既意思, 我只係覺得佢地真係好好, 又細心又唔怕你煩, 又有愛心, 而且收費又唔係好貴, 所以我先將我既親身經歷同你地分享一下.  

~ www.mymiko.com ~
2006-11-25 02:50 AM#17

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線
呢個徐正雄哇!成日想迫人比佢做絕育咖!
上次帶細曲去佢度打晶片(本想去白沙灣,但剛好落雨,無去咁遠),佢一見到細曲就罵話我地做咩唔比佢做絕育喎!
仲叫我地即Book時間。
哇~~~一定比你做咖?
佢罵人哇!個護士又衰喎!
無愛心!!

2006-11-25 10:16 AM#18

pina (Miko媽)
英曲BB班

UID 1159
精華 0
積分 14
帖子 14
閱讀權限 250
註冊 2006-11-3
所養英曲名稱:Miko
英曲會員編號:
狗狗出生日期:2 June 99
狗狗最喜歡:扮傻, 食生果, 厠紙筒, 波波...
狗狗最討厭:比人話佢臭臭, 打雷, 曱由
狗狗技能:kiss kiss攻擊
狗狗性格:勁開心+活潑
居住地區:九龍灣
雖然徐正雄好似好出名咁, 醫生, 護士串都算啦, 仲加埋不負責任.....真係.....

btw, 打晶片點解唔去漁農處打呀, 又唔使錢, 3年一次既預防針都只係$70, 星期日都有開門架.九龍城就有一間.

~ www.mymiko.com ~
2006-11-25 07:51 PM#19

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 pina 於 2006-11-25 07:51 PM 發表
雖然徐正雄好似好出名咁, 醫生, 護士串都算啦, 仲加埋不負責任.....真係.....

btw, 打晶片點解唔去漁農處打呀, 又唔使錢, 3年一次既預防針都只係$70, 星期日都有開門架.九龍城就有一間.
Nick Nick咪去漁記囉!
不過,話你地知唔好去!
因為今日Nick Nick先去睇完醫生,上次打完晶片後皮膚上生左粒粒喔!(一直見唔係好多唔係咁為意)
今日醫生話可能漁記張打針枱唔係咁乾淨,Nick Nick趴上去咪碰到D~~唔記得乜野菌添!好似係葡萄球菌之類,有點濕疹喔!
今日睇完醫生晚夜好左少少咯!
所以~~漁記似乎麻麻呢!

2006-11-25 11:49 PM#20
 38  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.077975 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-4-30 06:48 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver