PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 80  4/4  <  1  2  3  4 

標題: dog dog fashion  

chimil (詹)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
我都想去買件救生衣喎

2006-4-30 05:36 PM#61
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
阿詹..如果用救生衣..狗仔好難學識游水架...不如你落水教下佢..佢一識浮水..就識游水啦..如果依賴救生衣去浮水..狗仔唔識自己浮..咁就學唔到游水喇...

2006-4-30 05:48 PM#62
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

chimil (詹)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2006-4-30 05:48 PM 發表
阿詹..如果用救生衣..狗仔好難學識游水架...不如你落水教下佢..佢一識浮水..就識游水啦..如果依賴救生衣去浮水..狗仔唔識自己浮..咁就學唔到游水喇...
elsa:
多謝你回應呀
其實melody識游水架
不過我諗住遲d成日帶佢去大海游,又怕佢唔夠氣,
我聽人講過著救生衣安全d
所以先至諗下買救生衣

係呢?你有冇聽聞有狗狗本身識游水,但著住救生衣唔識游水未呢?

2006-4-30 05:52 PM#63

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
如果本身狗學識游水..為安全怕大浪幫佢著救生衣就無問題...安全至上丫嘛
好多人都話狗天生識游水..我覺得世事無絕對..長鼻狗就算唔識游水..都唔會浸親..因為頸長鼻長..可以伸上水面透氣
但短鼻狗 就唔得...好似我兩隻八哥咁..頸短鼻又短..第一次游水唔識浮..成個頭浸入水..萬一個鼻索到水入肺..就好危險
至於狗本身識游水..著左救 生衣後唔識游水..都有呢個可能..因為浮力過剩..同平時自己浮係唔同..佢地唔慣..個身太飄...好難控制自己想去既方向嘛

2006-4-30 06:38 PM#64
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

IRISZE88 (Iris_ch*^-^*)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
註冊 2006-3-15
所養英曲名稱:George
英曲會員編號:566
狗狗性別:M
狗狗出生日期:24 Aug 04
狗狗最喜歡:咬樽蓋,食瞓,豬鍚鍚
狗狗最討厭:沒人理佢去街,洗耳仔
狗狗技能:跳躍
狗狗性格:膽小怕事,出過街驚人閃跑閃躲,好嬌嗲又痴心
居住地區:東涌
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
我今日去咗dog dog fashion買咗狗狗救生衣,我睇來它都吾錯,sale俾咗七折我,理單140好抵呀。出面有牌子賣380,好貴呀。
2006-4-30 07:50 PM#65

chimil (詹)
英曲專家

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-4-30 07:50 PM 發表
我今日去轠og dog fashion買鱆祖秧洏穻蝖A我睇來它都吾錯,sale俾髐C折我,理單140好抵呀。出面有牌子賣380,好貴呀。
好,等我聽日去睇睇先

2006-4-30 07:52 PM#66

英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 chimil 於 2006-4-30 07:52 PM 發表

好,等我聽日去睇睇先
你記得帶理你個女一齊去睇吓,仲可以試理衫。
個sale好好人。
要快....就嚟沒晒英曲d size
2006-4-30 07:57 PM#67

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
阿詹又點會唔帶埋melody去做model喎...
btw, 我舊年响狗展度買咗件救生衣... $50! 好鬼抵,不過到而家都未用過...

2006-4-30 11:43 PM#68

英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Chermaine 於 2006-4-30 11:43 PM 發表
阿詹又點會唔帶埋melody去做model喎...
btw, 我舊年响狗展度買咗件救生衣... $50! 好鬼抵,不過到而家都未用過...
呀,50蚊......
2006-5-1 12:25 AM#69

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coffee@abby 於 2006-4-30 05:15 PM 發表

點樣0架..可以影出來看下嗎...
咪係你果個~^^

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-5-1 12:54 AM#70
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 chimil 於 2006-4-30 05:36 PM 發表
我都想去買件救生衣喎
佢d size 好難著.....嘉嘉冇一個size岩, 我諗melody都.....
佢同嘉嘉差唔多, 大又太大, 細又太細..

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-5-1 12:55 AM#71

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
係呀... 呢件...

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

2006-5-1 12:56 AM#72

英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
係。
2006-5-1 12:58 AM#73

英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
佐治仔穿的啱啱好。
2006-5-1 12:59 AM#74

英曲大聯盟副盟主

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
但我想問so ball 果件著左之後, 係咪有好多一條條繩走晒出黎. (即係黑色索帶)
因為嘉嘉試左, 拉好個身之後 (即係索緊左) , 發現有好多繩走晒出黎.
好唔安全, 如果係沙灘, d繩咁長, 好易扣到d野....
而且個頸位太粗, ''特''左好多出黎~
反而我會買貴d, 買返pet world 果隻~ (因為dog dog fashion 應該係自己搵人造)

2006-5-1 01:14 AM#75

英曲大聯盟副盟主

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
LEE 件就係pet world 果件~ 好fit~ 最緊要係個頸位岩~ 因為件衫最重要就係lee個位~

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

2006-5-1 01:16 AM#76

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 2006-5-1 01:14 AM 發表
但我想問so ball 果件著左之後, 係咪有好多一條條繩走晒出黎. (即係黑色索帶)
因為嘉嘉試左, 拉好個身之後 (即係索緊左) , 發現有好多繩走晒出黎.
而且個頸位 ...
可樂仔嗰件...
都有d一條條繩走晒出黎....
我有繞實佢....唔俾d繩郁黎郁去

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-5-1 04:51 PM#77

chimil (詹)
英曲專家

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
melody今日去左睇醫生,冇去買救生衣
遲d再發掘過啦

2006-5-1 06:35 PM#78

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 2006-5-1 01:14 AM 發表
而且個頸位 ...
我尋晚同so ball再試一次... 可能佢肥咗,索緊咗之後,乜繩都無得淨...

2006-5-1 08:12 PM#79

英曲助教
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
今天怪吾得今天見吾到so ball冇穿過救生衣,原來肥了吾啱著
今天佐治仔穿救生衣,綁實繩子後從未試過繩鬆咗,佢咁大膽跟住我游去游遠,游水都好平衡,yeah !!!!
2006-5-1 08:21 PM#80
 80  4/4  <  1  2  3  4 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.085998 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-9 04:13 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver