PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 52  1/3  1  2  3  > 

標題: 各位大家好!請多多指教!  

kwok1972 (國)
英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
註冊 2006-4-25
所養英曲名稱:我養係混血兒(叫可可)
英曲會員編號:
狗狗性別:男
狗狗出生日期:15-7-2000
狗狗最喜歡:玩波波
狗狗最討厭:係食藥
狗狗技能:玩
狗狗性格:
居住地區:荃灣區
來自hk
狀態 離線
各位大家好!請多多指教!

我叫阿國
我仔仔叫可可
今年6歲
係雜種狗
請多多指教

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-4-26 07:37 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗性別:女
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
你好呀! 我叫elaine, 英曲叫嘉嘉, 你的可可好似拉布拉多^^
唔好話佢雜種狗啦~ 佢係混血兒呀! 佢地都係好smart, 又健康, 你幾時開始養佢ka?
可唔可以講下你同可可的故事?

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-4-26 10:42 AM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

chrisyaufish (chrisyaufish)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
註冊 2006-3-17
所養英曲名稱:Lok
英曲會員編號:577
狗狗性別:M
狗狗出生日期:24/08/2004
狗狗最喜歡:食野,玩公仔,搓肚仔.....
狗狗最討厭:吸塵,出街,細佬...
狗狗技能:俾手、 SitSit、Down、俾雙手,跳起接公仔
狗狗性格:好鬼爹,成日鍚人,超級胃食!好多野講!出街就驚過鬼!
居住地區:QB
來自愛記
狀態 離線
halo!我個仔叫呀lok!今年8月就兩歲~
2006-4-26 11:10 AM#3
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
阿國.....
唔好話可可雜種狗啦~
hi hi 我個仔叫可樂....2.5歲~
仲有2個女......4個幾月.....都係混血兒
是立膈腸x 史立沙

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-4-26 11:35 AM#4

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
係啦... 我一睇,已經想同你講... 唔好咁叫佢啦... 佢係靚仔唐唐嚟ga...
我一向都好respect養唐唐ge主人ga...
可可咁cute... post多d相上嚟呀...
呀, 未介紹自己tim, 我叫chermaine, 屋企有一隻傻英曲仔仔, 叫so ball, 就快3歲啦!
welcome, welcome, 阿國~
我地都有member住荃灣ga!

2006-4-26 11:57 AM#5

py (亞py(奀仔媽))
英曲班主任
Charles系我英文名~臭屎~奀

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-1-11
所養英曲名稱:奀仔
英曲會員編號:547
狗狗性別:仔
狗狗出生日期:12-12-2003
狗狗最喜歡:落街,遊車河...
狗狗最討厭:戴口罩,洗耳仔...
狗狗技能:(只限於係屋企)
狗狗性格:傻仔一名
居住地區:
來自屯門元朗天水圍既中間~洪水橋
狀態 離線
下次要改口喇...你系佢主人0黎ga麻,
唔好俾個咁難聽0既品種佢!!
我個仔仔叫奀仔呀!!兩歲了!!
我係荃灣番工喎,唔知有冇幾會見到哥哥呢?

2006-4-26 04:41 PM#6

Jade
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
我叫亞JADE ,我有兩個女一個仔,
兩個11歲一個九歲,

咩狗狗都無所謂,你鍾意佢就得架啦!
不過你不如改返個名稱果欄,
你填你寶寶個名就得架啦!

得閒多D上嚟吹吓水啦!
呢度好熱鬧架
我上咗嚟個幾月
而家一日唔上過嚟都唔安樂

2006-4-26 04:56 PM#7

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
hihi 你好呀...我隻英曲叫coffee男仔今年兩歲..仲有一對八哥仔添...歡迎你呀
係呢...你唔好叫佢做雜種狗啦.......乜野狗種都無所謂架..最緊要佢係你心中既寶貝丫嘛
可以叫混種犬囉.....雜種呢兩個字好難聽架...狗仔聽到都唔開心嘛...

2006-4-26 06:37 PM#8

英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗性格:
來自hk
狀態 離線
hi!大家好
我都好少叫雜種狗
有少D人問係咩狗我都唔識答口快快話係雜種
佢的故事,佢係我個朋友比我,因為佢屋企太多狗仔所以佢送比我養
第一次帶佢回家佢個樣好得意,佢有尺半個街磚,我朋友話最多大小小
在家走來走去,就位去廁所,搞到我頭都痛,知係破壞好多野!
我屋企人都好鐘意佢
個左1年度有大個仔大成3個街磚
佢最鐿意玩波波,同佢有是自己做錯野去會找地下利利我叫佢是佢都唔出來我知道佢做錯野!
佢今多年來都無出個街,因為我到唔比養狗所以我無同佢去街,除左看醫生,
不個今年我4月17日我同2位朋友同狗去咗西貢玩!佢都有d驚,所以我有時間我會同佢去出街玩!不過上2個禮拜比咗寵物店冲凉係個5,6日度個身好有皮膚病,我明天同佢去看醫生。
因為我第一次寫咁長,希望我寫對或錯請多多見諒!
因為我本人唔鐘意講野!

2006-4-26 07:28 PM#9

ingridiy (BEAR寶媽)
英曲大學生

UID 372
精華 0
積分 226
帖子 266
閱讀權限 250
註冊 2006-4-21
所養英曲名稱:BEAR BEAR , 寶寶(唐唐)
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:係咁跑係咁跑 ,食...真係除左屎屎咩都食
狗狗最討厭:冇自由
狗狗技能:sit,hand,down,heel,stay
狗狗性格:大佬性格 , 世界仔
居住地區:西環
來自★★★西環碼頭唐狗世界★★★
狀態 離線
hello呀,我叫ingrid,我都係新蟀[
我個乖仔係唐唐蟀[,但係我唔覺可可mix彏{,佢好似金毛呀同埋佢好靚仔tim呀,M日一齊出喛反呀

我家有2隻唐唐~~~大唐叫bear bear~~~細唐叫寶仔~~~
2006-4-26 07:55 PM#10

ingridiy (BEAR寶媽)
英曲大學生

UID 372
精華 0
積分 226
帖子 266
閱讀權限 250
註冊 2006-4-21
所養英曲名稱:BEAR BEAR , 寶寶(唐唐)
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:係咁跑係咁跑 ,食...真係除左屎屎咩都食
狗狗最討厭:冇自由
狗狗技能:sit,hand,down,heel,stay
狗狗性格:大佬性格 , 世界仔
居住地區:西環
來自★★★西環碼頭唐狗世界★★★
狀態 離線
我問下一個問題呀,可可今年6歲 or 16歲呀
我見你個表寫佢29-12-1989,but你又話6歲,所以有d奇怪想問下你

我家有2隻唐唐~~~大唐叫bear bear~~~細唐叫寶仔~~~
2006-4-26 08:02 PM#11

英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗性格:
來自hk
狀態 離線
我想問狗仔歲數係唔係唔同架
佢係98年好細隻比我果時係1歲

2006-4-26 08:17 PM#12

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
98年一歲?..即係97年出世啦...今年9歲 先啱喎....

2006-4-26 09:42 PM#13

Delts
英曲導師

UID 202
精華 0
積分 466
帖子 475
閱讀權限 250
註冊 2006-3-5
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
佢巧靚仔呀!!
有d似 lab wor~ XD

而我呢, 有隻金毛女 差唔多 2 yrs old. ^^
2006-4-26 09:53 PM#14

小肥 (kam)
英曲硏究生

UID 361
精華 0
積分 367
帖子 367
閱讀權限 250
註冊 2006-4-18
所養英曲名稱:小肥
英曲會員編號:361
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2000年7月14日
狗狗最喜歡:食, , 玩
狗狗最討厭:剪pat pat 毛
狗狗技能:食, 扮彊師跳
狗狗性格:刁蠻公主
居住地區:青衣
來自大埔
狀態 離線
hi 我個女今年7月6歲啦, 我地住青衣架, 同你都幾近架
2006-4-26 10:47 PM#15

英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 kwok1972 於 2006-4-26 07:28 PM 發表
hi!大家好
我都好少叫雜種狗
佢的故事,佢係我個朋友比我,因為佢屋企太多狗仔所以佢送比我養
第一次帶佢回家佢個樣好得意,佢有尺半個街磚,我朋友話最多大小小
...
嘩, 睇到可可呢張大頭相... 真係好靚仔呀!!!
咁佢睇咗醫生未呀? 睇邊個醫生呀? 醫生話可可咩事呀?
你有機會多d帶佢出嚟玩呀... 佢會好開心ga!!

2006-4-26 11:00 PM#16

英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗性格:
來自hk
狀態 離線
佢9歲啦!我以為佢今年6歲
佢今日去睇,去荃灣睇

2006-4-27 02:49 AM#17

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 kwok1972 於 2006-4-27 02:49 AM 發表
佢9歲啦!我以為佢今年6歲
佢今日去睇,去荃灣睇
去荃灣邊間睇呀?

2006-4-27 09:57 AM#18

heihei716 (Ernest)
英曲大學生

UID 32
精華 0
積分 258
帖子 251
閱讀權限 250
註冊 2005-10-3
所養英曲名稱:Woody
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:1-3-2005
狗狗最喜歡:玩!有得玩,冇得食都得
狗狗最討厭:我地去天台bbq佢冇得去
狗狗技能:sit,down,jump,give me five,Pang........
狗狗性格:衰!
居住地區:San Po Kong
Helo 我係Ernest~我仔仔叫woody~~1.1歲啦~
你個仔仔好可愛^^真係有d似拉布拉多wor^^
2006-4-27 11:09 AM#19

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 kwok1972 於 26/4/2006 19:28 發表
hi!大家好
我都好少叫雜種狗
...
你唔鐘意講嘢,咁就上嚟多d打吓嘢啦!

可可個樣好可愛呀!

2006-4-27 11:39 AM#20
 52  1/3  1  2  3  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.088090 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 03:57 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver