PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 52  2/3  <  1  2  3  > 

標題: 各位大家好!請多多指教!  

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗性別:女
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
你果度唔比養狗?! 但係咪果d''冇人投訴就唔怕果d'', 定係''見光死'' ka?
你點帶佢出去呢??

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-4-27 12:06 PM#21
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

kwok1972 (國)
英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
註冊 2006-4-25
所養英曲名稱:我養係混血兒(叫可可)
英曲會員編號:
狗狗性別:男
狗狗出生日期:15-7-2000
狗狗最喜歡:玩波波
狗狗最討厭:係食藥
狗狗技能:玩
狗狗性格:
居住地區:荃灣區
來自hk
狀態 離線
可可今日睇醫生

今朝去睇醫生!
出門同佢又16樓行樓梯佢第–次行!開頭都唔行,等咗好來佢行!我好開心呀!
今朝同可可去荃灣獸醫睇!醫生話有真菌會傳染!佢話唔係好染種!如果掂過可可要洗手就得喎
已在要食藥啦!食2個星期藥!又要冲凉啦種要3之4日冲1次凉!又要帶喇叭!又要茶藥go啦!
嘩好多野呀!
食完2星後要返佢在睇!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-4-27 12:56 PM#22
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Jade
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
亞國,

你由16樓行落去,返去果陣咁係咪要由地下行番上去呀

真係偷偷地搭電梯唔得呀?

你果度除咗你仲有冇你養狗狗呀?

2006-4-27 01:01 PM#23

英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗性格:
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 2006-4-27 12:06 PM 發表
你果度唔比養狗?! 但係咪果d''冇人投訴就唔怕果d'', 定係''見光死'' ka?
你點帶佢出去呢??
係呀!唔比養架!同佢睇醫生要朝早同佢睇!
因為冇咕咁多人囉!
不過冇人投訴!有時找件衫咪抱佢落街!都比人睇到!都冇8法啦!
2006-4-27 01:03 PM#24

英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
因為以佢個年齡, 行太多樓梯唔好. 到時腳有事好長手尾~

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-4-27 01:04 PM#25

英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗性格:
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2006-4-27 01:01 PM 發表
亞國,

你由16樓行落去,返去果陣咁係咪要由地下行番上去呀

真係偷偷地搭電梯唔得呀?

你果度除咗你仲有冇你養狗狗呀?
咪行上行來囉!我都想因為搭電梯到地下就見到保安,所以要行樓梯,都好可以同佢減肥因為佢好肥!

有!不過係細狗囉!
2006-4-27 01:08 PM#26

英曲大聯盟副盟主

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
ic~ 不過都冇法, 佢大隻, 其實最好真係唔好比佢上落咁多. 再唔係搵d小人d 的時間坐電梯. 唔係睇醫生的話, 平日同佢行下, 可以好早, or 好夜先都可以~
過左12點幾, 晚上會小人d . (冇咁多c 奶)

2006-4-27 01:11 PM#27

英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗性格:
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 2006-4-27 01:04 PM 發表
因為以佢個年齡, 行太多樓梯唔好. 到時腳有事好長手尾~
我都知!
冇8法!如果落街咪抱佢落街
上就要行樓梯我唔想在地下等電梯!
2006-4-27 01:15 PM#28

英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗性格:
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 2006-4-27 01:11 PM 發表
ic~ 不過都冇法, 佢大隻, 其實最好真係唔好比佢上落咁多. 再唔係搵d小人d 的時間坐電梯. 唔係睇醫生的話, 平日同佢行下, 可以好早, or 好夜先都可以~
過左12點幾, 晚上會小人d . (冇咁多c 奶)
因為我有時返夜晚有時返早所以,
我都好少同佢出街,
我都有想過夜晚12點後同佢落街
2006-4-27 01:19 PM#29

英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗性格:
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Chermaine 於 2006-4-27 09:57 AM 發表

去荃灣邊間睇呀?
荃灣獸醫!
2006-4-27 01:21 PM#30

英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗性格:
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2006-4-26 09:42 PM 發表
98年一歲?..即係97年出世啦...今年9歲 先啱喎....
佢咁大,我巳為佢6歲!
2006-4-27 01:24 PM#31

Jade
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:

QUOTE:
原帖由 kwok1972 於 27/4/2006 13:24 發表

佢咁大,我巳為佢6歲!
你係狗狗出生年份度打咗1989年呀! 17歲
你去控制面板度改番佢啦!

2006-4-27 01:27 PM#32

英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗性格:
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2006-4-27 01:27 PM 發表

你係狗狗出生年份度打咗1989年呀! 17歲
你去控制面板度改番佢啦!
如來我打錯呀
好呀!去改番先
咁我打咩年份呀
因為佢係我個朋友比我佢係98年咁係幾多歲呀!唔該!謝謝!

2006-4-27 01:57 PM#33

英曲大聯盟副盟主

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
29-12-1998
比你果時係98年, 比你果時已經1歲的話, 即係佢97年出世.
依家8歲多D, 到左29/12/2006, 佢就9歲啦~
真正的狗年9歲狗仔~ 999, 好LUCKY!^^

2006-4-27 02:03 PM#34

英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗性格:
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 2006-4-27 02:03 PM 發表
29-12-1998
比你果時係98年, 比你果時已經1歲的話, 即係佢97年出世.
依家8歲多D, 到左29/12/2006, 佢就9歲啦~
真正的狗年9歲狗仔~ 999, 好LUCKY!^^
明白!唔該曬呀!
2006-4-27 02:08 PM#35

ingridiy (BEAR寶媽)
英曲大學生

UID 372
精華 0
積分 226
帖子 266
閱讀權限 250
註冊 2006-4-21
所養英曲名稱:BEAR BEAR , 寶寶(唐唐)
英曲會員編號:
狗狗性別:男仔
狗狗最喜歡:係咁跑係咁跑 ,食...真係除左屎屎咩都食
狗狗最討厭:冇自由
狗狗技能:sit,hand,down,heel,stay
狗狗性格:大佬性格 , 世界仔
居住地區:西環
來自★★★西環碼頭唐狗世界★★★
狀態 離線
阿國,其實你可以唔洗16樓行落去呀,人又辛苦狗又辛苦呀,你可以16樓搭lift落1樓再行樓梯落去呀,返屋企鶖犰A1樓搭番lift番上去,好過行樓梯啦,我媽咪以前都係咁架,同埋狗狗唔可以行咁多樓梯,屎啦,唔記得話對咩唔好timbut都好佩服你咁行,如果係我一早暈鱁

我家有2隻唐唐~~~大唐叫bear bear~~~細唐叫寶仔~~~
2006-4-28 05:12 AM#36

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:

QUOTE:
原帖由 ingridiy 於 28/4/2006 05:12 發表
阿國,其實你可以唔洗16樓行落去呀,人又辛苦狗又辛苦呀,你可以16樓搭lift落1樓再行樓梯落去呀,返屋企鶖犰A1樓搭番lift番上去,好過行樓梯啦,我媽咪以前都係咁架,同埋狗狗唔可以行咁多樓梯, ...

2006-4-28 12:17 PM#37

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ingridiy 於 2006-4-28 05:12 AM 發表
阿國,其實你可以唔洗16樓行落去呀,人又辛苦狗又辛苦呀,你可以16樓搭lift落1樓再行樓梯落去呀,返屋企鶖犰A1樓搭番lift番上去,好過行樓梯啦,我媽咪以前都係咁架,同埋狗狗唔可以行咁多樓梯, ...
對腰骨唔好

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-4-28 02:39 PM#38

英曲小學生

UID 386
精華 0
積分 51
帖子 50
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗性格:
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ingridiy 於 2006-4-28 05:12 AM 發表
都得!不過佢咁大隻有時會嚇親人,我記得有一次我搭電梯時有個c啦入電梯時就嘩大狗!當時我話唔洗騖呀!所以知係我咪抱佢行落去囉!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-4-28 05:19 PM#39

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
如果坐電梯驚嚇親人..你可以出入幫佢戴口罩..啲人見到隻狗戴左口罩..無咁驚架...出到街先除番個口罩囉...我都係咁做架...費事比人投訴啦..

2006-4-28 05:25 PM#40
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部
 52  2/3  <  1  2  3  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.091017 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 05:30 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver