PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 74  3/4  <  1  2  3  4  > 

標題: 嘉嘉突然病左.......  

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗性別:女
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jodi 於 2006-4-13 09:41 AM 發表
唔係想嚇你.
我之前阿超都係cancer 病病下, 有一日狂嘔, 飲一啖水嘔番一啖水.  但係因為佢嘔得多, 好口乾, 又不停甘想去飲水.  藥都食唔到.  去睇醫生都話 dehydrated.  瘦左幾lb個d係佢嘔左既水.  要打saline w ...
頭先醫生都有拉佢d skin, 我覺得冇咩大問題.
而且佢頭先係診所, 突然間又好精神, 又冇發燒.
但係為左自己安心, 我都係放低左嘉嘉比佢地, 等佢地睇住佢,
如果一陣嘉嘉食左野都係嘔, 就要吊x水.
冇嘉嘉係屋企, 真係冇晒聲氣........

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-4-13 01:19 PM#41
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
elaine....
放心啦....有vet睇住...

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-4-13 01:29 PM#42

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
咁醫生仲有冇講d咩啊..你去左睇邊間vet啊..
有vet睇住佢都好既..你唔好咁擔心喇..
執下野..洗下野..等屋企冇咁多菌..
之後咪接番嘉嘉番屋企囉

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2006-4-13 01:35 PM#43
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

fiona321 (fiona)
英曲小學生

UID 275
精華 0
積分 36
帖子 36
閱讀權限 250
註冊 2006-3-23
所養英曲名稱:Bobby
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:7月18日
狗狗最喜歡:媽咪,玩同食
狗狗最討厭:有人蝦媽咪
狗狗技能:give me five同扮死最叻
狗狗性格:細膽,八掛,喂食....
居住地區:上環
來自流浪街頭
狀態 離線
放心la..elaine...嘉嘉好快好番,返屋企架la!!咁e生仲有冇講d乜呀??
2006-4-13 01:40 PM#44
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
咁醫生有冇話嘉嘉究竟咩病呀?
幾時先可以接番嘉喜返屋企,
我都好明白你既心情,事關我妹妹
上次係診所留醫我都....................

不過你放心啦! 嘉嘉好快冇事架,
今晚或者聽朝就可以精精神紳咁返屋企。

2006-4-13 01:44 PM#45

英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
醫生話佢係腸炎, 不過我覺得係腸胃炎多d~因為佢都係嘔多呀~
其實今日本身係唔洗返去ge...不過我唔多放心, 所以都係比$$搵人睇住佢會好d~
有咩事都可以即刻睇ma....
不過嘉嘉真係識聽人講野, 醫生同佢check 完, 覺得佢冇咩事~
不過最好都係休息下, 留低係度. 佢一聽到''留低''2個字, 就即刻飛身上我博頭, 死抓住我.
一放低佢, 佢又起身抓住我, 好彩佢唔咬人, 等個姐姐摸左佢一陣, 佢就定定地企係度. 咁我就走啦....
佢一定以為我唔要佢定啦~
唔知佢依家點呢~ 希望唔好收到電話啦~
咁我就今晚去接佢返屋企~

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-4-13 01:55 PM#46

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
嘉嘉唔會嬲你既..
最多等佢好番比番多d佢至愛野食比佢呵番佢囉..
放心喇..有vet睇住佢..安全好多架

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2006-4-13 02:23 PM#47

SUSANNA (小曲媽)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 5
精華 1
積分 440
帖子 972
閱讀權限 250
所養英曲名稱:小曲
英曲會員編號:545
狗狗出生日期:10-5-2005
狗狗最喜歡:行山、跑草地
狗狗最討厭:嘈、自己一個瞓覺
狗狗技能:扮傻、扮唔知、扮聽唔到
狗狗性格:內向、驚人
居住地區:深井
來自我係南丫島出世架!
狀態 離線
elaine
你放心啦
嘉嘉一定會戰勝病魔架

我係小曲女,家有爸爸&媽媽!
2006-4-13 02:33 PM#48
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Dawn
英曲導師

UID 269
精華 0
積分 430
帖子 428
閱讀權限 250
註冊 2006-3-21
所養英曲名稱:旺旺
英曲會員編號:583
狗狗出生日期:不詳
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:剪腳底毛
狗狗技能:扮friend
狗狗性格:活潑、開朗及八卦
居住地區:沙田
來自沙田
狀態 離線
嘉嘉,elaine,加油呀! 奸爸爹,奸爸爹,奸爸爹!
2006-4-13 03:10 PM#49

chimil (詹)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
elaine:放心啦,有醫生睇住應該ok啦
我都諗返起melody係診所住足一個星期既痛苦日子,
佢細細過都識人話,每日去診所探佢,佢都有反應俾我架
現在每次M醫生,e.g.打預防針等,佢都會扮驚
呢班小朋友真係好可愛架

嘉嘉:要叻叻呀,我地有好多人為你加油

2006-4-13 03:36 PM#50

chrisyaufish (chrisyaufish)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
註冊 2006-3-17
所養英曲名稱:Lok
英曲會員編號:577
狗狗性別:M
狗狗出生日期:24/08/2004
狗狗最喜歡:食野,玩公仔,搓肚仔.....
狗狗最討厭:吸塵,出街,細佬...
狗狗技能:俾手、 SitSit、Down、俾雙手,跳起接公仔
狗狗性格:好鬼爹,成日鍚人,超級胃食!好多野講!出街就驚過鬼!
居住地區:QB
來自愛記
狀態 離線
嘉嘉唔捨得你啫!今晚去接佢返屋企就開心晒~
我諗嘉嘉休息下就好快冇樹~
唔使咁擔心
2006-4-13 03:57 PM#51

belle (Belladonna)
英曲高中生
高達戰士JERRY仔

UID 245
精華 0
積分 150
帖子 150
閱讀權限 250
註冊 2006-3-13
所養英曲名稱:Jerry... (Jer-哩仔)
英曲會員編號:565
狗狗性別:男孩兒
狗狗出生日期:2005-12-31
狗狗最喜歡:咬我
狗狗最討厭:靜和冇得食
狗狗技能:找食物, 做啡色出煙軟雪糕
狗狗性格:掘強
居住地區:長沙灣
來自聯邦帝國
來自 565
狀態 離線
希望KAKA早日康復啦...
elaine,妳都唔好太過擔心,咁樣很易生病的
2006-4-13 04:13 PM#52

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
elaine...接左kaka番去之後..記住講比我地知個情況..希望kaka叻女快啲好番啦..

2006-4-13 06:15 PM#53

英曲大聯盟副盟主

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
佢岩岩返左屋企啦~ 精神好左好多~ 已經食野同食左藥~^^
姐姐話佢好有中氣, 係果度咁耐, 就吠足咁耐...(我勁唔好意思...)
過多2日應該冇問題啦~
不過我諗都唔會同佢再去玩啦~ 5月先啦~ 比佢休息一下~

2006-4-13 06:33 PM#54

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
好番就好咯..恭喜晒..kaka休息下啦..抖足精神再出動都未遲..佢卦住你驚你唔要佢.所以先勁吠啫..小朋友係咁..你鍚番佢陪佢多啲啦..

2006-4-13 06:37 PM#55

英曲大聯盟副盟主

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
佢吠到係狼叫果D~ 好好笑呀~ 我一聽就知道係佢~
佢應該唔係怕我唔要佢, 而係唔NIKE比人困係個籠度~
睇佢個情況, 應該過多2日就好返晒~ 真係放心晒啦.......

2006-4-13 06:41 PM#56

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
知道嘉嘉無咩事....我都好開心...放心晒..
因為狗狗有事...真係好擔心
我覺得狗狗touchdwood有唔舒服..
大家就算幫唔到咩手..
但鼓勵的說話好重要..
2006-4-13 07:00 PM#57

遊客 219.77.133.x
未註冊

好野, 嘉嘉無事.  嘔左咪當清腸胃, 之後姐姐請佢食野, 吾洗怕
yeah, 叻女.
2006-4-13 07:05 PM#58
 編輯帖子 頂部

megan (megan)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
sorry, 上高係我呀.

2006-4-13 07:08 PM#59
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

英曲大聯盟副盟主

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
係呀~ 多得大家支持, 我先冇咁亂呀~
如果唔識大家, 我可能自己一個人係度驚呀.....

2006-4-13 07:16 PM#60
 74  3/4  <  1  2  3  4  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.071570 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-17 02:11 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver