PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 36  1/2  1  2  > 

標題: 各位朋友  

belle (Belladonna)
英曲高中生
高達戰士JERRY仔

UID 245
精華 0
積分 150
帖子 150
閱讀權限 250
註冊 2006-3-13
所養英曲名稱:Jerry... (Jer-哩仔)
英曲會員編號:565
狗狗性別:男孩兒
狗狗出生日期:2005-12-31
狗狗最喜歡:咬我
狗狗最討厭:靜和冇得食
狗狗技能:找食物, 做啡色出煙軟雪糕
狗狗性格:掘強
居住地區:長沙灣
來自聯邦帝國
來自 565
狀態 離線
各位朋友

第一次上來
大家好

我隻99 叫 jerry
關照關照啦
2006-3-13 09:39 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
jerry,

你好呀!你幾多歲呀?
我係可樂, 已經2歲半啦!
我有2個百厭妹叫"思思" &"恩恩", 同你大佢地少少, 佢地得85日大乍
一齊出黎玩呀!
你同菜鳥姐姐住得好近喎!

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-3-13 09:45 PM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
hihi jerry你幾大呀..男定女呢??...我隻英曲仔仔今年兩歲啦..仲有兩個細佬係八哥..得閒多啲上黎吹吹水啦..

2006-3-13 09:49 PM#3

英曲高中生
高達戰士JERRY仔

UID 245
精華 0
積分 150
帖子 150
閱讀權限 250
來自聯邦帝國
來自 565
狀態 離線
各位關心jerry的朋友,jerry仔2個月零13日大,好似F4的jerry吧,菜鳥姐姐住得近,可以一起玩,好呀
2006-3-13 10:20 PM#4

英曲高中生
高達戰士JERRY仔

UID 245
精華 0
積分 150
帖子 150
閱讀權限 250
來自聯邦帝國
來自 565
狀態 離線
jerry仔剛剛食完飯^^

現在去緊toilet>@<

我想問問jerry仔有較勁頭皮

點算
2006-3-13 10:24 PM#5

heather_hba (Heather Li)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
可能天氣令佢皮膚乾
同埋佢冇得沖涼...所以有d 皮
2006-3-13 10:32 PM#6
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
來自Fanling
狀態 離線
coffee 嚮baby既時代係有多少頭皮...我個人覺得好似人類既嬰兒咁..出世無耐有頭皮..甩左之後就無事啦..可能jerry仲細個..天氣凍沖涼無咁密..有多少頭皮都唔緊要啦..千祈唔好凍 親佢呀...大些小如果仲有頭皮..你先考 慮轉沖涼液比佢啦

2006-3-13 10:37 PM#7

英曲高中生
高達戰士JERRY仔

UID 245
精華 0
積分 150
帖子 150
閱讀權限 250
來自聯邦帝國
來自 565
狀態 離線
回復 #7 Elsa 的帖子

謝謝妳呀
我會密切注意^^
重有.......2個月幾可以沖涼嗎???
2006-3-13 10:46 PM#8

英曲高中生
高達戰士JERRY仔

UID 245
精華 0
積分 150
帖子 150
閱讀權限 250
來自聯邦帝國
來自 565
狀態 離線
jerry 的父母親

自己反而沒有影相

點攪

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-3-13 11:01 PM#9

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
來自Fanling
狀態 離線
最近天氣轉涼呀..唔好沖住啦..太污糟用暖水毛巾幫佢抺身..再用乾布抺番乾就可以..

2006-3-13 11:13 PM#10

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗性別:女
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
張相我睇唔到呀>.<
佢咁細個唔好同佢沖涼~

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-3-13 11:29 PM#11

英曲高中生
高達戰士JERRY仔

UID 245
精華 0
積分 150
帖子 150
閱讀權限 250
來自聯邦帝國
來自 565
狀態 離線
絕育問題

各位朋友.....應該幾時做好??有沒有邊度地方做較好??

另外,等jerry仔打晒針後,一齊出來玩!!
2006-3-14 12:03 AM#12

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 belle 於 2006-3-14 12:03 AM 發表
各位朋友.....應該幾時做好??有沒有邊度地方做較好??

另外,等jerry仔打晒針後,一齊出來玩!!
你可以問吓醫生應該幾時做好d....

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-3-14 12:12 AM#13

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
來自Fanling
狀態 離線
男仔七個月大後可以絕育啦..但有些醫生要一歲後先幫狗仔做..你問下醫生先丫..或者去好醫生推介個版睇下啲料丫..

2006-3-14 12:24 AM#14

英曲高中生
高達戰士JERRY仔

UID 245
精華 0
積分 150
帖子 150
閱讀權限 250
來自聯邦帝國
來自 565
狀態 離線
我其實很恕萺迴erry仔做絕育,因為是個手術,驚有危險
2006-3-14 10:22 AM#15

英曲高中生
高達戰士JERRY仔

UID 245
精華 0
積分 150
帖子 150
閱讀權限 250
來自聯邦帝國
來自 565
狀態 離線
貼相

我想問點樣貼相??今日幫JERRY仔影佐很DOOR相
BUT唔知怎貼...........
有冇朋友幫到手.........
唔該............
2006-3-15 12:24 AM#16

英曲高中生
高達戰士JERRY仔

UID 245
精華 0
積分 150
帖子 150
閱讀權限 250
來自聯邦帝國
來自 565
狀態 離線
尋找JERRY仔的兄弟姊妹

唔知奔妮吐係唔係度??

因為JERRY仔是COCO的BROTER呀

同在CHERRY度領養...........
2006-3-15 12:40 AM#17

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
jerry咁細個唔好沖涼住... 呢排天氣好唔stable,又冷又熱... 唔好啦... 佢d抵抗力仲好弱,會好容易中招ga...
有頭皮... 只要d皮膚無事 (無紅點,無甩毛),可以暫時唔好理住,等佢再大番d, strong d 先攪
bb stage, 健康係first priority.
至於desex, 男仔7個月後都可以 (or你見到個壽包仔無再大落去... 已經developed晒就得),男仔desex一d都唔洗驚,佢地做完第二日已經好龍精虎猛,回復精靈...
jerry而家仲咁細,唔洗擔心呢樣嘢住...
post 相... 你响回復主題時,會見到下面有一行寫住... "閱讀權限".... "描述"... "附件"... "瀏覽"....
你click"瀏覽",咁就可以將你响自己個電腦度ge相post上嚟... 不過要注意ge係... size limit係170k... 如果太大,係要縮細咗佢先...
差d唔記得介紹... 我叫chermaine,屋企有隻傻狗叫so ball,係隻兩歲半大ge英曲囝囝... 好鬼細膽ga佢...
遲d jerry大個仔打晒針,一定要一齊出嚟玩!!!

2006-3-15 12:48 AM#18

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
註冊 2006-1-10
所養英曲名稱:BenBen
英曲會員編號:576
狗狗性別:Dog
狗狗出生日期:July 10, 2005
狗狗最喜歡:食啋情B搅搅震
狗狗最討厭:手指指
狗狗技能:一般技能
狗狗性格:鉆央B喜歡交朋友
居住地區:Tai Po
來自遠方
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 belle 於 2006-3-13 10:46 PM 發表
謝謝妳呀
我會密切注意^^
重有.......2個月幾可以沖涼嗎???
佢咁細唔好沖涼住,冷親佢就痲煩,用混布 / BB用鼤V紙巾抺,BB狗唔沖涼d 味都唔會太大,最多係腳仔踩到便便嗅d,可以用暖水洗腳仔然後用 hair dryer 吹乾。
2006-3-15 10:07 AM#19

英曲高中生
高達戰士JERRY仔

UID 245
精華 0
積分 150
帖子 150
閱讀權限 250
來自聯邦帝國
來自 565
狀態 離線
真係要再次多謝各位

我想問下長沙灣有冇地方〈公園之類〉可以同jerry去玩?
2006-3-15 05:55 PM#20
 36  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.076976 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 05:52 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver