PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 西貢動物醫院  

tungtungyu
英曲預備班

UID 148
精華 0
積分 8
帖子 8
閱讀權限 250
註冊 2006-1-31
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
西貢動物醫院

本人日前在西貢動物醫院領養了一隻八哥.因為他上一手主人照料得佢唔好.攪到佢腸外露.但係醫院裡的醫生和護士很好.夾錢同佢做手術先至搵好心人領養.而家仲有d唔係為搵錢而救動物既醫生....真係好值得表揚
2006-2-7 03:45 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
我都有睇你在pugmart既post..恭喜你成養左小八哥..希望佢快啲完全康復啦..醫生同護士咁有愛心肯夾錢比狗仔做手術..真係難得..希望香港多啲咁既人就好嘞

2006-2-7 03:59 PM#2
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
我以前帶so ball去大圍醫狗瘟時... 嗰度都有護士問過我肯唔肯收養一隻有狗瘟ge芝娃娃... 護士話隻芝娃娃個主人一聽話係狗瘟可能要用d錢先有機會醫到就"比"咗隻狗診所... 咁醫生就繼續同佢醫,仲同佢搵緊主人...
我嗰時第一次養狗... so ball有病攪到我好緊張,加上我住嗰度唔養得狗,我婉拒咗佢地...

2006-2-7 11:42 PM#3

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
chermaine係唔係珍禽異獸果間呀?

2006-2-8 08:22 AM#4
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

QUOTE:
Originally posted by Elsa at 2006-2-8 08:22 AM:
chermaine係唔係珍禽異獸果間呀?
係呀!

2006-2-8 02:12 PM#5

遊客 203.168.212.x
未註冊

Thank

五年前,有一日, 我隻狗突然 ..狗瘟病發,全身抽筋, 打去好多間獸醫店, 間間都話: 未到睇証時間 (那時大約 4 pm, 因它們大部份m開 5 pm ), 所以拒絕佐 我(我已經喊到豬頭的求佢地), 唯有這間 *滶^動物醫院 *, 佢地叫我快 d 抱狗狗來(但其實佢地都係休息緊), 雖然狗狗始終醫吾返
But i still really Thank for ***滶^動物醫院***
2006-5-15 10:58 PM#6
 編輯帖子 頂部

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.076349 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-1 12:03 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver