標題: 西貢動物醫院 [打印本頁]

作者: tungtungyu    時間: 2006-2-7 03:45 PM     標題: 西貢動物醫院

本人日前在西貢動物醫院領養了一隻八哥.因為他上一手主人照料得佢唔好.攪到佢腸外露.但係醫院裡的醫生和護士很好.夾錢同佢做手術先至搵好心人領養.而家仲有d唔係為搵錢而救動物既醫生....真係好值得表揚
作者: Elsa    時間: 2006-2-7 03:59 PM

我都有睇你在pugmart既post..恭喜你成養左小八哥..希望佢快啲完全康復啦..醫生同護士咁有愛心肯夾錢比狗仔做手術..真係難得..希望香港多啲咁既人就好嘞
作者: Chermaine    時間: 2006-2-7 11:42 PM

我以前帶so ball去大圍醫狗瘟時... 嗰度都有護士問過我肯唔肯收養一隻有狗瘟ge芝娃娃... 護士話隻芝娃娃個主人一聽話係狗瘟可能要用d錢先有機會醫到就"比"咗隻狗診所... 咁醫生就繼續同佢醫,仲同佢搵緊主人...
我嗰時第一次養狗... so ball有病攪到我好緊張,加上我住嗰度唔養得狗,我婉拒咗佢地...
作者: Elsa    時間: 2006-2-8 08:22 AM

chermaine係唔係珍禽異獸果間呀?
作者: Chermaine    時間: 2006-2-8 02:12 PM

QUOTE:
Originally posted by Elsa at 2006-2-8 08:22 AM:
chermaine係唔係珍禽異獸果間呀?
係呀!
作者: 匿名     時間: 2006-5-15 10:58 PM     標題: Thank

五年前,有一日, 我隻狗突然 ..狗瘟病發,全身抽筋, 打去好多間獸醫店, 間間都話: 未到睇証時間 (那時大約 4 pm, 因它們大部份m開 5 pm ), 所以拒絕佐 我(我已經喊到豬頭的求佢地), 唯有這間 *滶^動物醫院 *, 佢地叫我快 d 抱狗狗來(但其實佢地都係休息緊), 雖然狗狗始終醫吾返
But i still really Thank for ***滶^動物醫院***

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://www.pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0