PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 37  1/2  1  2  > 

標題: Hello everybody!  

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
註冊 2006-1-29
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
Hello everybody!

我叫cookie,而家 3個半月大。係一個活潑好動嘅男孩子。
我最喜歡在家中奔騰,咬東西,也 能把主人拋出去的東西拾回來。
剛成為家中新成員,對家中所有事物都很好奇。雖然貪玩,但不會亂吠,也愛〝痴〞著主人。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-1-29 07:50 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

megan (megan)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
一家四口樂融融!

UID 12
精華 7
積分 4868
帖子 4871
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:岑杜比
英曲會員編號:513
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:may 1, 2004
狗狗最喜歡:吃喝玩樂, 毛仔, 媽媽爸爸
狗狗最討厭:媽媽吾采佢
狗狗技能:扮可憐, 掙食
狗狗性格:嗲精
居住地區:荃灣
來自荃灣比毛繽紛樂
狀態 離線
hello 呀cookie, 我地又多一個cookie, 不過今次係一個仔仔, 我地有2個cookie 女呀!

我屋企有2 隻怪獸, 一隻叫杜比, 一歳九個月, 另一隻叫毛仔, 係哥基公公, 依家十個月大.  2 隻野响屋企就不停 , 乜都玩得一餐!

2006-1-29 08:01 PM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

chimil (詹)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
好可愛呀,歡迎你呀!
我叫melody姐姐,有空一齊玩呀

2006-1-29 08:05 PM#3

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

hello, cookie仔... 我地呢度都有2個cookie... 不過係女仔...
歡迎你加入我地呢個英曲大家庭!! 我地成日都有攪活動ga... 等你打晒針記住叫媽咪帶你出嚟同d哥哥姐姐一齊玩呀...
我叫so ball, 已經兩歲半,不過個樣仲係好細個... 同埋好細擔...

2006-1-29 08:06 PM#4

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
你好得意呀!!!
你大個一定好高...
你D 手手腳腳都好長
2006-1-29 09:12 PM#5

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
hello cookie..你好..
我叫coffee..我2月就一歲生日啦..
你而家記全叫媽媽狂幫你喪影相..
否則好快大個0左就後悔0架喇...
2006-1-29 09:18 PM#6
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

jodi
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
減完肥又可以增肥了

UID 3
精華 0
積分 1771
帖子 1803
閱讀權限 250
所養英曲名稱:阿樂
英曲會員編號:264
狗狗性別:男
狗狗出生日期:Dec 01, 2003
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:有人搶佢野食
狗狗技能:嘩...甘少位邊夠打呀. 佢萬能架.
狗狗性格:門口狗!
居住地區:人口卜大田
Cookie!!!  你個樣有多少另我想起肥仔樂細個個樣...你可能真係會係大隻仔呀!

四歲啦!!!
2006-1-29 10:33 PM#7

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
cookie仔你好Q喎...我大仔英曲coffee二仔八哥叫星仔..細仔白八哥叫Boss..歡迎你加入呀

2006-1-29 11:20 PM#8
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
大家好!

好多謝大家歡迎我呀!我襯新精頭,同大家拜年sin, 祝各位哥哥姐姐聽教聽話,弟弟妹妹快高長大。 我琴日剛學識sit呀!爸爸媽媽都好開心。  好希望快d好以同你地見面。                                                         cookiep
2006-1-30 07:58 AM#9

chimil (詹)
英曲專家

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng

QUOTE:
Originally posted by cookiep at 2006-1-30 07:58:
好多謝大家歡迎我呀!我襯新精頭,同大家拜年sin, 祝各位哥哥姐姐聽教聽話,弟弟妹妹快高長大。 我琴日剛學識sit呀!爸爸媽媽都好開心。  好希望快d好以同你地見面。                                             ...
你多d上黎傾下計,打齊針就一齊玩
你好叻呀,咁快就識sit
祝你快高長大先

2006-1-30 08:16 AM#10

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
你好呀~~~我叫elaine~英曲叫嘉嘉~^^
你真係要多d同佢影相呀~ 唔係好似我咁/....得2張就...>.<
等佢打齊針之後~就同d帶佢去街玩啦~~到時可以一齊傾下狗經~

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-1-30 11:03 AM#11

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
可以喺度見到咁多朋友,好開心呀!
不過,爸爸媽媽係養狗新手,所以有好多野都要請教大家ga。

我因為氣管有d唔舒服,有d咳,vet話唔可以打第二支針住wor...不過, 我都增磅得好快, 由第一個禮拜嘅 3.幾kg, 到而家嘅5.幾kg, 都唔夠一個禮拜, 就肥左成2kg lar, 希望唔會變大肥仔lar
2006-1-30 01:30 PM#12

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
好呀!我都好鍾意被人影相ga. 不過 我成日周身郁, 都唔係咁易影到我嘅靘仔樣ga.. haah
2006-1-30 01:33 PM#13

sarah
英曲大學生

UID 117
精華 0
積分 287
帖子 287
閱讀權限 250
註冊 2005-12-30
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
welcome cookie!!你好cute ar!!
2006-1-30 03:22 PM#14

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
Originally posted by cookiep at 2006-1-30 01:30 PM:
可以喺度見到咁多朋友,好開心呀!
不過,爸爸媽媽係養狗新手,所以有好多野都要請教大家ga。

我因為氣管有d唔舒服,有d咳,vet話唔可以打第二支針住wor...不過, 我都增磅得好快, 由第一個禮拜嘅 3.幾 ...
唔緊要呀... 有咩嘢我地都可以一齊研究下ga...
有d咳,呢排天氣反覆d,要小心呀!

2006-1-30 10:55 PM#15

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
我今個星期會去vet度覆診,希望無事啦!
爸爸媽媽都好想我可以o係 「便便板」度大便,但係我而家只係識得係籠度大便。
有時玩到忘形,會o係籠出面便便....
2006-1-31 01:24 PM#16

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
多謝你呀So ball, 你都好cute wor, 我會小心ga lar
2006-1-31 01:25 PM#17

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
Originally posted by cookiep at 2006-1-31 01:24 PM:
我今個星期會去vet度覆診,希望無事啦!
爸爸媽媽都好想我可以o係 「便便板」度大便,但係我而家只係識得係籠度大便。
有時玩到忘形,會o係籠出面便便....
你仲細個... 爸爸媽媽慢慢教... 你咁聰明,好快就會識ga啦...
so ball哥哥要到5個幾月先識自己去廁所,激死媽咪死咗咁滯...

2006-1-31 01:27 PM#18

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
我都知唔可以急... 我地cocker咁聰明, 一定可以做到嘅,
係喇, so ball 哥哥, 請問你而家有幾重, 幾高呢?vet話我地呢種狗都幾重 ga wor
2006-1-31 01:36 PM#19

coffee@abby
英曲講師
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
唔...其實有分細同大種的..
好似..soball..kaka..melody及隊長就係細size..
大約11kg左右
而coffee..mousse..dobe..lok..bobby..snoopy..就係大size..
大約15kg左右

你可以睇下呢度..
佢講晒標準曲架係幾重同性格...
http://www.pfhouse.net/BBS/viewthread.php?tid=418&fpage=1

[ Last edited by coffee@abby on 2006-1-31 at 01:42 PM ]
2006-1-31 01:41 PM#20
 37  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.089941 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 07:30 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver