PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 37  2/2  <  1  2 

標題: Hello everybody!  

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
註冊 2006-1-29
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
有網友話我係大隻仔,咁我咪會變我好大個?haha
我都好認同我可以好靜咁留o係屋企,不過因為而家牙仔痕,會不停咬野...唔知會痕到幾時呢?
2006-1-31 04:05 PM#21
查看資料  Blog  發短消息  頂部

jodi
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
減完肥又可以增肥了

UID 3
精華 0
積分 1771
帖子 1803
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:阿樂
英曲會員編號:264
狗狗性別:男
狗狗出生日期:Dec 01, 2003
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:有人搶佢野食
狗狗技能:嘩...甘少位邊夠打呀. 佢萬能架.
狗狗性格:門口狗!
居住地區:人口卜大田
咬一年半蛓甘啦...

四歲啦!!!
2006-1-31 05:14 PM#22

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

QUOTE:
Originally posted by cookiep at 2006-1-31 01:36 PM:
我都知唔可以急... 我地cocker咁聰明, 一定可以做到嘅,
係喇, so ball 哥哥, 請問你而家有幾重, 幾高呢?vet話我地呢種狗都幾重 ga wor
so ball係特別細粒ga... 而家有11.4kg...
英曲而家已經混得好雜... 好難話邊個係standard lu...
其實幾高幾重都唔重要,最緊要係身體健康!

2006-1-31 08:35 PM#23

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
牙仔痕會維持一年半蛓...... 咁咪好辛苦?

不過最緊要健康,幾高幾重都無所謂啦!如果唔係,爸爸媽媽會好擔心ga。
2006-1-31 09:44 PM#24

菜鳥
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
所養英曲名稱:隊長
英曲會員編號:550
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:09-12-2004
狗狗最喜歡:食同玩
狗狗最討厭:無得食同無得玩
狗狗技能:都係食同玩
狗狗性格:熱情
居住地區:香港島
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線
我隻仔叫隊長,1歲大
佢好輕磅咋,10kg多少少,好slim!
隊長都牙痕架,勁咬野激屎我~

★ 菜鳥手記 ★
2006-1-31 09:54 PM#25

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
Originally posted by cookiep at 2006-1-31 09:44 PM:
牙仔痕會維持一年半蛓...... 咁咪好辛苦?

不過最緊要健康,幾高幾重都無所謂啦!如果唔係,爸爸媽媽會好擔心ga。
牙痕唔辛苦... 7個月大就換完牙ga啦...
不過媽媽會好辛苦... 因為要成日買過晒d嘢...

2006-1-31 10:33 PM#26

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
邊種玩具最好咬口呢?
2006-1-31 11:28 PM#27

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
隊長,你就快娶老婆仔?有對象未呀?
2006-1-31 11:29 PM#28

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
佢老婆仔係一隻...白威
2006-1-31 11:59 PM#29

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
恕我愚昧,白威係點嘅呢?係咪就係佢副相格離o果位呢?
2006-2-1 12:05 AM#30

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
Originally posted by cookiep at 2006-2-1 12:05 AM:
恕我愚昧,白威係點嘅呢?係咪就係佢副相格離o果位呢?
即係西莎罐頭上面嗰隻...

2006-2-1 12:28 AM#31

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
oic! 不同種可配成一對?
2006-2-1 12:46 AM#32

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
Originally posted by cookiep at 2006-2-1 12:46 AM:
oic! 不同種可配成一對?
佢講下笑GA咋... 隊長DESEXED咗GA...

2006-2-1 12:51 AM#33

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線
原來如此,haha!
Chermaine,多謝你回答左我咁多問題呀!
祝你同so ball o係狗件心想事成啦!
遲d再向你請教, good night
2006-2-1 12:59 AM#34

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
Originally posted by cookiep at 2006-2-1 12:59 AM:
原來如此,haha!
Chermaine,多謝你回答左我咁多問題呀!
祝你同so ball o係狗件心想事成啦!
遲d再向你請教, good night
唔好客氣! 歡迎之至!!
多謝晒!

2006-2-1 01:04 AM#35

菜鳥
英曲專家

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
所養英曲名稱:隊長
英曲會員編號:550
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:09-12-2004
狗狗最喜歡:食同玩
狗狗最討厭:無得食同無得玩
狗狗技能:都係食同玩
狗狗性格:熱情
居住地區:香港島
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線
嘻嘻!我自己講自己笑之嘛,隊長已成公公
我見佢地兩隻野咁玩得埋,而隻白威又就快搬黎住
所以我講笑話隊長娶老婆~

至於咩玩具最好咬口... 我估係任何你唔准佢咬既野....

★ 菜鳥手記 ★
2006-2-1 09:21 AM#36

cookiep
英曲小學生

UID 147
精華 0
積分 48
帖子 48
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自HK
狀態 離線

QUOTE:
Originally posted by 菜鳥 at 2006-2-1 09:21 AM:

至於咩玩具最好咬口... 我估係任何你唔准佢咬既野....
cookie比較鍾意軟身d嘅野, 因為可以"惦"到口仔較入嘅位置。 最初,好鍾意咬爸爸媽媽嘅手手脚脚.....:oh:  不過而家已經有d改善lar

今日會去睇vet, 希望氣管無事啦!模係覺得cookie個喉嚨仔有野, 咳又咳唔到...:oo
2006-2-2 01:52 PM#37
 37  2/2  <  1  2 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.073502 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 11:17 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver