PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 5.5 months old boy, American cocker spaniel尋家  

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
5.5 months old boy, American cocker spaniel尋家

轉載from facebook!

" 由細到大我都唔能夠完全控制我的手仔,成日都會不自覺地動, 我的牙齒亦比較細苙,偏黃一點. 每天都要爭嘢食,成日都病,唔舒服. 個個都走晒, 得番我一個,無人要我... , 那天突然有個叔叔竟然番轉頭,帶我走, 我地兩兄弟終於重聚. 我真係好開心無想過可以見番哥哥.我地一齊瞓,一齊玩, 可惜開心的日子太短暫, 十九日....叔叔話我唔聽話,又成日手震所以唔要我. 哥哥有街去,我就無...我喊又比叔叔罵,又打我.... \

第十九日.......

姐姐终於帶我走,我好晤拾得哥哥。叔叔唔想再見到我. 到了姐姐屋企,我第一次沖凉,真係好舒服,又有兩個黑色朋友陪我。昨天姐姐帶我去看醫生,見到醫生和姐姐傾咗一陣,姐姐雙眼通紅,她緊抱着我,一路用手輕拍我頭,一路話我乖,我好驚晤知發生什麼事。。。唔通又唔要我...

醫生話我係因為細個嗰時有狗縕,所以有部份腦細胞壞死,令到我的手部份肌肉間中
抽筋,要每天食藥去控制。我的腦不會完全好番,只會慢慢衰退。如果唔準時食藥,我的病情就會更加差。醫生建意姐姐幫我打針,等我長眠. 因為我的病只會差,不會好.所以......... 姐姐想了很久,最終給我一個機會. 她想看看有沒有好心人可以照顧我.

其實我好乖,好鍾意同人玩,好嗲,我識得去厠所,執波。我好鍾意食野架,我只係唔可以玩得太耐,間中休息下。

我好鍾意人抱我,陪住我,錫下我,點解無人要我wor。。。。

有無人可以照顧我?如果無人要我,醫生就會打針送我走啦!! 我好細過架,唔想禁早離開世上呀....

interest parties, please send mail to ededoggie@yahoo.com.hk
I am a 5.5 months old boy, American cocker spaniel, my name is Bobe, 5.3kg. 3 color.

Best Regards
Vicky

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2010-7-3 10:06 PM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

RiggsChan1
英曲小學生

UID 10876
精華 0
積分 41
帖子 41
閱讀權限 250
註冊 2010-5-13
所養英曲名稱:seleina
英曲會員編號:
狗狗性別:female
狗狗出生日期:8-18-2009
狗狗最喜歡:eating
狗狗最討厭:cleaning
狗狗技能:nothing
狗狗性格:funny
居住地區:kwai chung
來自Hong Kong
狀態 離線
I have a dream! He will in my hand! pm me! thanks A lots! Riggs Chan   
2010-7-4 12:28 AM#2
查看資料  Blog  發短消息  頂部

RiggsChan1
英曲小學生

UID 10876
精華 0
積分 41
帖子 41
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自Hong Kong
狀態 離線
typing error he will be better in my hand also pm me. Riggs Chan
2010-7-4 12:29 AM#3

Lew (妹子)
英曲導師

UID 10041
精華 0
積分 453
帖子 453
閱讀權限 250
註冊 2009-6-9
所養英曲名稱:QQ(新成員)、Jojo(於2009年5月16日去咗彩虹橋)
英曲會員編號:943
狗狗性別:F
狗狗出生日期:(QQ)10/7/2009 (Jojo)13/5/2002
狗狗最喜歡:食嘢、玩、去街、瞓覺、通屋跑
狗狗最討厭:唔見咗媽咪 & 俾爸爸打Pat Pat
狗狗技能:冇
狗狗性格:活潑好動、嗲人
居住地區:油麻地
來自老虎狗狗屋
狀態 離線
回復 #2 RiggsChan1 的帖子

Pls email to the email that shown on the post!  Hope you can get this poor boy homed soon!
2010-7-4 12:33 AM#4

teresatyk
英曲導師

UID 10674
精華 0
積分 486
帖子 486
閱讀權限 250
註冊 2010-2-25
所養英曲名稱:Ailey,Heiley 彩虹橋2.2.10,BB 彩虹橋11.4.10
英曲會員編號:919
狗狗性別:女
狗狗出生日期:Ailey 29.7.05,Heiley 16.5.06,BB 28
狗狗最喜歡:同媽咪睡,偷嘢食,上天台曬太陽
狗狗最討厭:開吸塵機
狗狗技能:捉飛蛾
狗狗性格:嗲嗲
居住地區:西貢
你剛剛想要美曲,希望你夢想成真.

Heiley彩虹橋2.2.2010

BB 彩虹橋11.4.2010
2010-7-4 07:07 PM#5

RiggsChan1
英曲小學生

UID 10876
精華 0
積分 41
帖子 41
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自Hong Kong
狀態 離線
thanks
2010-7-5 12:07 AM#6

djela (dj)
英曲導師

UID 619
精華 0
積分 383
帖子 455
閱讀權限 250
註冊 2006-7-2
所養英曲名稱:朱古力
英曲會員編號:160
狗狗出生日期:2001-05
狗狗最喜歡:食無營養的食物
狗狗最討厭:我們回家後再出街
狗狗技能:很多
狗狗性格:和人一樣
居住地區:筲箕灣
來自歡樂天地
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 teresatyk 於 2010-7-4 19:07 發表
你剛剛想要美曲,希望你夢想成真.
係呀係呀

2010-7-5 12:40 AM#7

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線
希望快d有回覆啦.. 加油

2010-7-5 01:08 AM#8

Irislam (QQ媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗性別:女
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督

QUOTE:
原帖由 RiggsChan1 於 2010-7-4 12:29 AM 發表
typing error he will be better in my hand also pm me. Riggs Chan
希望妳有睇清楚佢嘅內容先決定領養, 因佢情況要額外照顧及長期睇vet, 要諗清楚否則反而害左小狗咋~
***我衹是好心提醒, 希望妳諒解***

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2010-7-5 11:19 AM#9

irischan345
英曲硏究生

UID 10473
精華 0
積分 327
帖子 327
閱讀權限 250
註冊 2010-1-1
所養英曲名稱:仔仔, 忌廉, MuiMui
英曲會員編號:
狗狗性別:Male
狗狗出生日期:14/8/1992-9/6/2009, 14/5/1994-14~1/4/2009, 24/1/20
狗狗最喜歡:雞片, 腸仔飽
狗狗最討厭:沖涼, 剪趾甲
狗狗技能:sit, hand, jump
狗狗性格:活潑好動, 古惑
居住地區:港島
如果真係無人收養, 或者考慮問下HKDR / LAP 果D組織可唔可以收留佢啦, 比個希望佢啦

http://www.lap.org.hk/

http://www.hongkongdogrescue.com/public/index.php
2010-7-5 01:39 PM#10

steffi
英曲高中生

UID 9922
精華 0
積分 153
帖子 163
閱讀權限 250
註冊 2008-12-22
所養英曲名稱:Mui Mui/Coffee
英曲會員編號:906
狗狗性別:F/M
狗狗出生日期:斷估冇辛苦
狗狗最喜歡:食同啈Po爹人
狗狗最討厭:俾人打
狗狗技能:看門口
狗狗性格:極敏感
居住地區:Sai Kung
來自我估係火星
來自 906
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Lew 於 2010-7-4 12:33 AM 發表
Pls email to the email that shown on the post!  Hope you can get this poor boy homed soon!
希望你可以接受小美曲既小小缺點,美曲真係好可愛,又冇英曲咁神經,只係多少少耐性同功夫,相信你做得到!
2010-7-5 04:24 PM#11

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線
有無最新消息呢?

2010-7-6 02:00 PM#12

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.072195 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 01:48 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver