PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 杜杜有耳蚤!點算好呀!  
  本主題被作者加入到他/她的 Blog 中  

PPMOK (kit)
英曲大學生

UID 10010
精華 0
積分 284
帖子 290
閱讀權限 250
註冊 2009-4-23
所養英曲名稱:pp
英曲會員編號:
狗狗性別:m
狗狗出生日期:18111999
狗狗最喜歡:食嘢,去街
狗狗最討厭:剪指甲
狗狗技能:stand up,sit,hand
狗狗性格:好動
居住地區:kt
來自hk
狀態 離線
杜杜有耳蚤!點算好呀!

今早帶杜杜去剪毛毛,佢哋話有耳蚤,有一舊舊啡色嘢,建議用一隻药膏 (Oridermyl ) 唧入內耳到,然後在外面按下,佢話洗耳水吾針對耳蚤,

另方面因為天氣潮濕,易有耳蚤 ! 我哋仲想比佢去游水(沙灘 ) 好吾好呢??!

我想問?耳蚤,係咪真係潮濕,易有耳蚤 ! 治療方法係咪咁醫呢?
2010-5-16 04:08 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

joeymak (joey)
英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
註冊 2009-6-23
所養英曲名稱:Dor Dor
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:09/05/2009
狗狗最喜歡:玩
狗狗最討厭:Daddy Mammy訓覺
狗狗技能:食
狗狗性格:超級硬頸
居住地區:上水
來自hk
狀態 離線
耳仔發炎都會有啡色野架,唔一定係耳蚤,醫生都要睇顯微鏡先可以確認,佢咁快知!帶佢睇醫生拉,唔好亂搽野。

My Baby ~ Dor Dor
2010-5-16 08:48 PM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

PPMOK (kit)
英曲大學生

UID 10010
精華 0
積分 284
帖子 290
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線
唔該晒你!Thank you!
2010-5-16 11:28 PM#3

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
我贊成睇医生!
耳仔好番先去游水水啦!

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2010-5-17 12:08 AM#4
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

yip999 (阿業)
英曲大學生

UID 814
精華 0
積分 255
帖子 255
閱讀權限 250
註冊 2006-8-16
所養英曲名稱:曲曲
英曲會員編號:909
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2008-5月16日
狗狗最喜歡:跳上跳落
狗狗最討厭:吹風筒
狗狗技能:sit..hand..jump and stay
狗狗性格:活潑..愛玩..咬野..出街無膽
居住地區:深水步區
去睇醫生好..我的曲曲早排都有咁既情況...好多查色啡色既野一舊舊..可能係有''哈母''菌搞到耳仔發炎...vet會幫佢抽d分秘黎做個test 之後就會開藥比你滴耳仔...同每日洗耳仔

2010-5-17 03:14 PM#5

PPMOK (kit)
英曲大學生

UID 10010
精華 0
積分 284
帖子 290
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線
明白了,清楚晒!多謝!多謝!
2010-5-17 11:50 PM#6

enermaxkk (咖喱)
英曲高中生

UID 4209
精華 0
積分 174
帖子 174
閱讀權限 250
註冊 2007-4-16
所養英曲名稱:LOKLOK
英曲會員編號:631
狗狗出生日期:2-2006
狗狗最喜歡:落街玩,搶拖鞋,食雞柳飯,骨頭
狗狗最討厭:冇人陪,剪手甲,剪毛,拖地
狗狗技能:手手
狗狗性格:極惡
居住地區:將軍澳
我隻英曲o係夏天會被我剷晒佢耳內d 毛毛,等佢冇咁熱,我唸會有d 幫助。
2010-5-19 04:10 PM#7

enermaxkk (咖喱)
英曲高中生

UID 4209
精華 0
積分 174
帖子 174
閱讀權限 250
註冊 2007-4-16
所養英曲名稱:LOKLOK
英曲會員編號:631
狗狗出生日期:2-2006
狗狗最喜歡:落街玩,搶拖鞋,食雞柳飯,骨頭
狗狗最討厭:冇人陪,剪手甲,剪毛,拖地
狗狗技能:手手
狗狗性格:極惡
居住地區:將軍澳
我隻英曲o係夏天會被我剷晒佢耳內d 毛毛,等佢冇咁熱,我唸會有d 幫助。
2010-5-19 04:11 PM#8

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.057644 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-4-29 07:29 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver