PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 27  1/2  1  2  > 

標題: My Baby ~ Dor Dor  

joeymak (joey)
英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
註冊 2009-6-23
所養英曲名稱:Dor Dor
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:09/05/2009
狗狗最喜歡:玩
狗狗最討厭:Daddy Mammy訓覺
狗狗技能:食
狗狗性格:超級硬頸
居住地區:上水
來自hk
狀態 離線
My Baby ~ Dor Dor

上星期行過寵物店,終於看到英曲BB,不能自制的便買了回家。
英曲BB實在太可愛了,不能抗拒啊!
希望Dor Dor能夠健康成長,乖乖聽話便好了!

2009-8-2 03:58 PM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

lammimi
英曲高中生

UID 7631
精華 0
積分 168
帖子 163
閱讀權限 250
註冊 2007-10-23
所養英曲名稱:Milo
英曲會員編號:
狗狗出生日期:21-4-2009
狗狗最喜歡:偷野食,咬野,同訓
狗狗最討厭:
狗狗技能:偷野食
狗狗性格:
居住地區:大埔大尾督
哎呀,幾多個月,好似巨BB咁。仔定女?
2009-8-2 04:47 PM#2
查看資料  Blog  發短消息  頂部

英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線
兩個幾月,仔仔,其實佢唔大隻架,不過影相好似好大隻咁!
我記得Milo係佳寶買,我Dor Dor都係呀!
其實近一兩年都會行旺角同銅鑼灣狗舖,發覺好似淨係得佳寶有英曲,仲係見過一兩次咋,所以今次見到,真係忍唔住拉!
係呢,Milo D 點呀?係唔係仲咁活躍,見咩咬咩?我Dor Dor都係見咩咬咩,我有十幾年無湊過狗B拉!都幾辛苦,又擔心,希望佢健健康康,快高長大,聽聽話話!

2009-8-2 05:11 PM#3

lammimi
英曲高中生

UID 7631
精華 0
積分 168
帖子 163
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最討厭:
狗狗性格:
你隻狗狗過左14日期未呀?有冇咩唔舒服呀
我隻狗狗個病就冇野喇,不過就開始有皮膚病
2009-8-2 06:27 PM#4

英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線
岩岩買左3日咋,仲未過14日!不過佢又無乜野,食得又訓得,仲咬得添!
Milo皮膚有事呀?會唔會食物敏感,或者對其他野敏感?有無睇醫生?希望佢快D好番拉!
2009-8-2 06:54 PM#5

lammimi
英曲高中生

UID 7631
精華 0
積分 168
帖子 163
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最討厭:
狗狗性格:
我隻狗一買番黎就開始咳喇....
佢有真菌,甩毛。已經食藥同用藥水沖涼
2009-8-2 07:00 PM#6

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
咁毛毛米有伴 lor!
係呢毛毛有冇乖d?
湊狗B真係幾辛苦,不過可以睇住一日一日大係好開心,影多d相呀!
俾心机呀!留意多d 曲b啦!
尤其d便便
多d上黎吹水呀!

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2009-8-2 09:51 PM#7

steve1222 (薯爸,薯媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 4446
精華 0
積分 1145
帖子 1176
閱讀權限 250
註冊 2007-5-16
所養英曲名稱:薯DON豬,薯仔妹妹
英曲會員編號:626
狗狗性別:M,F
狗狗出生日期:16-2-2001,17-04-1994
狗狗最喜歡:雞肉
狗狗最討厭:聽到〝NO〞
狗狗技能:SIT,HAND,WAIT,GO
狗狗性格:熱情
居住地區:MA ON SHAN
來自MA ON SHAN
狀態 離線
恭喜晒呀,要健健康康,快高長大

2009-8-2 09:55 PM#8

英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線
我冇再養毛毛,比返佢主人拉!佢3個禮拜咬左我4次,次次都見窿,左右手都有幾個窿,真係攪唔掂呀!佢可以爬係我到訓覺,我揭起佢耳仔睇下,就突然唔留力咁咬我,跟住我隻手就開左3個窿,半個鐘頭都唔止血,我都冇能為力拉!雖然好內疚,但係我都唔想!
所以忍唔住又買左隻曲B羅!
2009-8-2 10:05 PM#9

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joeymak 於 2009-8-2 10:05 PM 發表
我冇再養毛毛,比返佢主人拉!佢3個禮拜咬左我4次,次次都見窿,左右手都有幾個窿,真係攪唔掂呀!佢可以爬係我到訓覺,我揭起佢耳仔睇下,就突然唔留力咁咬我,跟住我隻手就開左3個窿,半個鐘頭都唔止血,我都冇 ...
返佢主人?佢可以養返呀?

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2009-8-2 11:31 PM#10

英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線
佢主人話會試下再搵人領養,不過我有提醒佢,如毛毛仲係咁咬人,真係唔適宜比人領養羅,人地分分鐘拎佢漁農署,到時就慘拉!
2009-8-2 11:49 PM#11

donaldduck_bb (Zita)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 8102
精華 0
積分 1162
帖子 1161
閱讀權限 250
註冊 2008-1-17
所養英曲名稱:BuBi
英曲會員編號:734
狗狗性別:F
狗狗出生日期:7-10-2007
狗狗最喜歡:暫時係咬人
狗狗最討厭:大風
狗狗技能:
狗狗性格:超hyper, 爸媽返屋企仲會失禁=.=
居住地區:Kwai Chung
曲b真係令人又愛又恨.. 而家bubi大左喇.. 但都好掛住佢以前0的百厭事~~

希望dor dor健康成長~ 快0的出黎同我地玩~~

毛毛.. 你唔好咬人喇.. 乖啦.. 收養你0既都係對你好0既主人黎咖.. 佢地唔會攻擊你咖~ 唔係敵人黎咖~~ 知嘛? 希望毛毛都快0的有合適0既人收養啦~ 唔知佢主人肯唔肯再搵人收養前帶毛毛去做dog training哩? 咁對佢會唔會有0的幫助?

2009-8-3 09:41 AM#12

emmadad
英曲初中生

UID 10009
精華 0
積分 100
帖子 99
閱讀權限 250
註冊 2009-4-19
所養英曲名稱:emma
英曲會員編號:
狗狗性別:f
狗狗出生日期:2009/01/29
狗狗最喜歡:eat
狗狗最討厭:alone
狗狗技能:eat
狗狗性格:finding
居住地區:kt
來自hk
狀態 離線
DorDor 毛毛好長呀~! 耳仔又大隻.. so CUTE!  Dor Dor 快d 快高長大!
影多D 相比我地睇~!  

2009-8-3 07:27 PM#13

英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線
係呀!佢隻耳仔真係好長架!佢仲成日自已踩自已。我都想佢快d大,湊B真係好辛苦!
2009-8-3 11:04 PM#14

fyf519 (Fiona)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
BB(傻b)&Fiona&Ricky

UID 761
精華 0
積分 1134
帖子 1144
閱讀權限 250
註冊 2006-8-7
所養英曲名稱:BB(花名:嗅豬,傻b)
英曲會員編號:602
狗狗性別:Male
狗狗出生日期:2005年5月1日
狗狗最喜歡:媽咪, 食嘢, 去街, 摸佢, 按摩耳仔,媽媽同佢r痕
狗狗最討厭:檢查腳板,沖涼,刷牙,行雷閃電,
狗狗技能:坐、手手、瞓覺、食野
狗狗性格:超嗲, 餵食, 熱情, 神經質, 好奇
居住地區:荃灣
來自五口子溫暖的家
狀態 離線
曲b好得意呀! 真係愛死我啦

http://hk.myblog.yahoo.com/fionafok519
2009-8-4 06:10 PM#15

kit0630 (kit)
英曲BB班

UID 10024
精華 0
積分 15
帖子 15
閱讀權限 250
註冊 2009-5-16
所養英曲名稱:豆豆
英曲會員編號:
狗狗性別:女
狗狗出生日期:25/2/08
狗狗最喜歡:食野
狗狗最討厭:沖涼
狗狗技能:
狗狗性格:超級好動
居住地區:屯門
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joeymak 於 2009-8-2 11:49 PM 發表
佢主人話會試下再搵人領養,不過我有提醒佢,如毛毛仲係咁咬人,真係唔適宜比人領養羅,人地分分鐘拎佢漁農署,到時就慘拉!
豆豆以前都係咁架 佢差唔多1歲o個陣o係網上領養返黎,

依家都歲半lu..一返到黎o個陣又係成日發惡..

你鬧佢佢就想咬人.. 屋企個個都試過俾佢咬到流血

又唔識大小便.. 完全係失控咁.. 平日又百厭..乜都咬~ 牆都被佢整爛哂lu~

我屋企人o個陣都唔想要佢

過左1,兩個月都係咁.. 我地唯有同佢鬥惡.. 佢一發惡想咬人就捉實佢唔俾佢郁,,

跟住打打 再帶口罩.. 試過幾次之後已經乖左好多喇~無再發惡~
2009-8-4 08:03 PM#16

靜文 (阿仔家姐)
英曲小學生

UID 1167
精華 0
積分 31
帖子 61
閱讀權限 250
註冊 2006-11-4
所養英曲名稱:馬家樂(囝囝)
英曲會員編號:901
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2006年1月5日
狗狗最喜歡:玩足球
狗狗最討厭:整佢個鼻同耳仔
狗狗技能:比手手同GIVE ME FIVE
狗狗性格:容易發脾氣
居住地區:大埔
你好似仔仔細個個樣呀
2009-8-4 08:07 PM#17
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

tammy (月希媽媽)
版主

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS
Hi Dor Dor 你好嗎?

綿綿

曲曲家庭

2009-8-4 11:03 PM#18

英曲高中生

UID 10057
精華 0
積分 199
帖子 199
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kit0630 於 2009-8-4 08:03 PM 發表

豆豆以前都係咁架 佢差唔多1歲o個陣o係網上領養返黎,

依家都歲半lu..一返到黎o個陣又係成日發惡..

你鬧佢佢就想咬人.. 屋企個個都試過俾佢咬到流血

又唔識大小便.. 完全係失控咁.. 平日又百 ...
最慘我根本帶唔到口罩,羅個口罩埋去,已經跳埋黎咬你拉,如果帶到口罩都有得教,我亦唔會放棄。
2009-8-5 09:21 PM#19

sunnysideup (Honma 媽)
英曲硏究生

UID 799
精華 0
積分 323
帖子 322
閱讀權限 250
註冊 2006-8-13
所養英曲名稱:Honma, Chiqui
英曲會員編號:604
狗狗性別:有仔有女
狗狗出生日期:Honma: 2006年5月30日; Chiqui: 1月26日
狗狗最喜歡:同爹哋媽咪玩, 痴到實
狗狗最討厭:困籠, 孤單
狗狗技能:最叻係Fetch... 同埋咋咋帝...
狗狗性格:活潑, 蠱蠱惑惑, Chiqui 勁嗲
居住地區:
來自HK
狀態 離線
Dor Dor 勁Cute 呀....  俾心機揍曲B...佢地實在大得太快啦, 真係一分鐘都唔想錯過! 記得同佢影多D相啦. 祝你地永遠Sweet sweet

Hi, 我係Honma and Chiqui 百厭星, 玩,食, 瞓我最醒!
2009-8-5 09:22 PM#20
 27  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.081425 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-6 12:04 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver