PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 英曲女patsy 搵暫養或領養  

Jeanis
英曲導師

UID 9171
精華 0
積分 432
帖子 432
閱讀權限 250
註冊 2008-4-28
所養英曲名稱:Forest
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:19-05-2006
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:被困, 被鬧, 有得睇冇得食
狗狗技能:Sit, Stand, Down, 追波
狗狗性格:乖過主人
居住地區:大坑
英曲女patsy 搵暫養或領養

收倒個同事o既email, 有隻英曲女patsy依家o係HKDR需要搵人暫養, 當然, 可以領養佢更好, 資料如下:

Patsy and her 3 puppies were surrendered by her owner when she found her pregnent again. the puppies are crossed. can tell Patsy was not under good care.

after abortion, she is weak. kennel is not a place for recovery. she need foster home in urgent.

Patsy is sweet and charm , love people but never be loved. she is just 4 yrs old. pls give her a chance to get back her health and be loved.

有冇人可以幫手? 可以去睇下隻狗先

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

2009-7-11 09:43 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
我有心冇力!滿屋狗lor
forest老豆.....你諗諗佢呀!

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2009-7-11 02:24 PM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Lew (妹子)
英曲導師

UID 10041
精華 0
積分 453
帖子 453
閱讀權限 250
註冊 2009-6-9
所養英曲名稱:QQ(新成員)、Jojo(於2009年5月16日去咗彩虹橋)
英曲會員編號:943
狗狗性別:F
狗狗出生日期:(QQ)10/7/2009 (Jojo)13/5/2002
狗狗最喜歡:食嘢、玩、去街、瞓覺、通屋跑
狗狗最討厭:唔見咗媽咪 & 俾爸爸打Pat Pat
狗狗技能:冇
狗狗性格:活潑好動、嗲人
居住地區:油麻地
來自老虎狗狗屋
狀態 離線
我上個月聯絡HKDR話想領養曲架,但係佢哋REJECTED。因為日頭要返工(approx 10:00am to 5:00pm),屋企冇人照顧99,另外淨係夜晚先可以帶99出街,唔夠喎。

佢哋(HKDR)話佢哋所有99每日都walk 3次,星期六、日重會帶99去郊外活動o架。照計佢哋應該有足夠人手去take care Patsy啦!
2009-7-11 05:26 PM#3

yip999 (阿業)
英曲大學生

UID 814
精華 0
積分 255
帖子 255
閱讀權限 250
註冊 2006-8-16
所養英曲名稱:曲曲
英曲會員編號:909
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2008-5月16日
狗狗最喜歡:跳上跳落
狗狗最討厭:吹風筒
狗狗技能:sit..hand..jump and stay
狗狗性格:活潑..愛玩..咬野..出街無膽
居住地區:深水步區

QUOTE:
原帖由 Lew 於 2009-7-11 05:26 PM 發表
我上個月聯絡HKDR話想領養曲架,但係佢哋REJECTED。因為日頭要返工(approx 10:00am to 5:00pm),屋企冇人照顧99,另外淨係夜晚先可以帶99出街,唔夠喎。

佢哋(HKDR)話佢哋所有99每日都walk  ...
咁既要求...香港地幾難找到..不如個個都唔做野伸手問政府比錢使..再租d村屋..我諗咁樣做先可以領養到

2009-7-11 05:51 PM#4

tammy (月希媽媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS

QUOTE:
原帖由 Lew 於 2009-7-11 05:26 PM 發表

佢哋(HKDR)話佢哋所有99每日都walk  ...
唔係馬
依家咁熱點做到每日walk 三次
仲要屋企有人照顧

曲曲家庭

2009-7-11 07:37 PM#5

Lew (妹子)
英曲導師

UID 10041
精華 0
積分 453
帖子 453
閱讀權限 250
註冊 2009-6-9
所養英曲名稱:QQ(新成員)、Jojo(於2009年5月16日去咗彩虹橋)
英曲會員編號:943
狗狗出生日期:(QQ)10/7/2009 (Jojo)13/5/2002
狗狗最喜歡:食嘢、玩、去街、瞓覺、通屋跑
狗狗最討厭:唔見咗媽咪 & 俾爸爸打Pat Pat
狗狗技能:冇
狗狗性格:活潑好動、嗲人
居住地區:油麻地
來自老虎狗狗屋
狀態 離線
係真o架!有晒Black & white 嘅電郵回覆我o架。我都覆佢哋話香港嘅生活模式係咁o架啦。  本身諗住領養99,總比去買好(講真要去買番隻99幾咁容易呀!)點都好,如果呢個機構真係俾到住喺嗰度嘅99咁"好"嘅生活,我都會祝福佢哋囉
2009-7-11 07:45 PM#6

fyf519 (Fiona)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
BB(傻b)&Fiona&Ricky

UID 761
精華 0
積分 1134
帖子 1144
閱讀權限 250
註冊 2006-8-7
所養英曲名稱:BB(花名:嗅豬,傻b)
英曲會員編號:602
狗狗性別:Male
狗狗出生日期:2005年5月1日
狗狗最喜歡:媽咪, 食嘢, 去街, 摸佢, 按摩耳仔,媽媽同佢r痕
狗狗最討厭:檢查腳板,沖涼,刷牙,行雷閃電,
狗狗技能:坐、手手、瞓覺、食野
狗狗性格:超嗲, 餵食, 熱情, 神經質, 好奇
居住地區:荃灣
來自五口子溫暖的家
狀態 離線
咁咪要個個好似我咁..失業..先可以領養!

但如果失業又邊有錢養狗呀! 佢地係咪傻咖

http://hk.myblog.yahoo.com/fionafok519
2009-7-12 12:29 AM#7

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
吓.....

肯領養既人已經比較少, 佢哋仲要set到條門檻咁高

就算我想領養, 自問真係無本事請個工人比狗狗,

咁既條件真係要留番比佢哋自己照顧先得喎

2009-7-12 03:22 PM#8

donaldduck_bb (Zita)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 8102
精華 0
積分 1162
帖子 1161
閱讀權限 250
註冊 2008-1-17
所養英曲名稱:BuBi
英曲會員編號:734
狗狗出生日期:7-10-2007
狗狗最喜歡:暫時係咬人
狗狗最討厭:大風
狗狗技能:
狗狗性格:超hyper, 爸媽返屋企仲會失禁=.=
居住地區:Kwai Chung
我地只好祝福狗狗啦.. 我地全部都係唔及格0既領養者..

2009-7-13 09:35 AM#9

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 donaldduck_bb 於 13/7/2009 09:35 發表
我地只好祝福狗狗啦.. 我地全部都係唔及格0既領養者..
嗯......唯有係咁啦..............

2009-7-13 12:33 PM#10

Jeanis
英曲導師

UID 9171
精華 0
積分 432
帖子 432
閱讀權限 250
英曲會員編號:
我想o係呢度post 出黎, 都係希望有人可以幫下隻狗

2009-7-13 03:33 PM#11

HILL爸 (Ivan)
英曲班主任

UID 4210
精華 0
積分 690
帖子 690
閱讀權限 250
註冊 2007-4-16
所養英曲名稱:Hill Hill & Dor Dor
英曲會員編號:634
狗狗性別:M & F
狗狗出生日期:3/3/06 & 26/1/08
狗狗最喜歡:同人玩,去街同食嘢
狗狗最討厭:阿爸阿媽返工,無人陪,自己係屋企
狗狗技能:瞓,食,玩
狗狗性格:好動,跟人
居住地區:sai kung
其實HKDR嘅出發點係對狗狗好嘅,不過佢地無顧及現實環境啫,
點都好,希望patsy快啲有人合資格領養啦.
2009-7-13 05:21 PM#12
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Jeanis
英曲導師

UID 9171
精華 0
積分 432
帖子 432
閱讀權限 250
英曲會員編號:
件事係咁樣0既,HKDR因為之前有好多狗,畀人領養0左,過0左一段好短時間又退貨,咁對狗仔其實好大影響,所以佢地領養條件比較苛刻。我諗我地可以話佢地固執,不過我冇資格懷疑佢地對狗狗0既熱誠,佢地個鬼婆係落手落腳,傾家盪產去做,如果有人領養reject 0左,一樣可以考慮下去做義工幫下手,一樣幫到0的狗狗。

我諗佢地唔係硬性規定一日要行3次,佢地只係講響HKDR,狗仔0既待遇係咁,我領養Forest時,SPCA都係千叮萬囑,一日行兩次,加埋要有一個鐘,我諗咁樣都係為狗仔好,我地到而家一直都係咁做。

至於Patsy,因為佢主人遺棄0左之後,HKDR先發現佢原來懷孕,墮胎之後,而家佢好需要一個地方休養,狗場唔適合佢,所以先咁急睇下有冇人幫到手。

2009-7-14 09:50 AM#13

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.118234 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-18 09:36 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver