PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 26  1/2  1  2  > 

標題: 轉貼 :: 急 >> 11隻拉布拉多 mixed 金毛bb  

barbarakwong
英曲BB班

UID 9028
精華 0
積分 26
帖子 26
閱讀權限 250
註冊 2008-4-16
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
轉貼 :: 急 >> 11隻拉布拉多 mixed 金毛bb

轉貼 :: 急 >> 11隻拉布拉多 mixed 金毛bb

各位:

不好意思阻大家少少時間~現有11隻拉布拉多 mixed 金毛bb(個半月大) free ,如果下星期二都冇人要,就要送漁農處, 希望大家幫幫忙, 即使自己要唔到都可以問問身邊的朋友~

當然~如果真的冇人要, 我都會盡力阻止佢地去漁農處。有任何問題可以搵返我。

感謝各位幫忙

絲嵐

sheilaho2001@hotmail.com

可直接聯絡 : 98868055
2009-2-27 08:56 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

donaldduck_bb (Zita)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 8102
精華 0
積分 1162
帖子 1161
閱讀權限 250
註冊 2008-1-17
所養英曲名稱:BuBi
英曲會員編號:734
狗狗性別:F
狗狗出生日期:7-10-2007
狗狗最喜歡:暫時係咬人
狗狗最討厭:大風
狗狗技能:
狗狗性格:超hyper, 爸媽返屋企仲會失禁=.=
居住地區:Kwai Chung
十一隻.. 可惜長大後太大隻屋企收容不下.. 希望有好住家可以收留佢地, 陪佢地終老!!

2009-2-27 09:46 AM#2

fyf519 (Fiona)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
BB(傻b)&Fiona&Ricky

UID 761
精華 0
積分 1134
帖子 1144
閱讀權限 250
註冊 2006-8-7
所養英曲名稱:BB(花名:嗅豬,傻b)
英曲會員編號:602
狗狗性別:Male
狗狗出生日期:2005年5月1日
狗狗最喜歡:媽咪, 食嘢, 去街, 摸佢, 按摩耳仔,媽媽同佢r痕
狗狗最討厭:檢查腳板,沖涼,刷牙,行雷閃電,
狗狗技能:坐、手手、瞓覺、食野
狗狗性格:超嗲, 餵食, 熱情, 神經質, 好奇
居住地區:荃灣
來自五口子溫暖的家
狀態 離線
11隻咁多 希望快啲有人收留佢地啦!

http://hk.myblog.yahoo.com/fionafok519
2009-2-27 09:52 AM#3
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

531elmo
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:
from 香港金毛會 27/2 10am

"已聯絡有關人士, 狗仔們都找到新家啦....大家放心!!!!"

恕我多口講句,
養唔到咁多既點解俾佢生?
冇諗住俾佢生既點解又唔同佢地絕育?
絕育要錢咁養狗第一日都知係要用錢養同照顧佢地
生左出黎唔想理/理唔掂就搵人幫手
搵唔到幫手既就拎去park (唔好意思, 呢句令我感覺好似要脅咁.. )
咁從一開始點解要養狗? 點解要俾佢地生?
問題由人造成, 但就要啲狗去承擔甚至因為主人而賠上生命
要絕育要拎去park既會唔會應該係啲人?

sorry 我又多口左
2009-2-27 10:27 AM#4

fyf519 (Fiona)
英曲助教
BB(傻b)&Fiona&Ricky

UID 761
精華 0
積分 1134
帖子 1144
閱讀權限 250
註冊 2006-8-7
所養英曲名稱:BB(花名:嗅豬,傻b)
英曲會員編號:602
狗狗性別:Male
狗狗出生日期:2005年5月1日
狗狗最喜歡:媽咪, 食嘢, 去街, 摸佢, 按摩耳仔,媽媽同佢r痕
狗狗最討厭:檢查腳板,沖涼,刷牙,行雷閃電,
狗狗技能:坐、手手、瞓覺、食野
狗狗性格:超嗲, 餵食, 熱情, 神經質, 好奇
居住地區:荃灣
來自五口子溫暖的家
狀態 離線
讚同elmo媽講法!

http://hk.myblog.yahoo.com/fionafok519
2009-2-27 10:32 AM#5

barbarakwong
英曲BB班

UID 9028
精華 0
積分 26
帖子 26
閱讀權限 250
註冊 2008-4-16
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
唉, 有d野都唔到我地去理咁多, 講到氣咳都總會有人係咁唔小心, bb唔出都出左黎, 能rehome就應該感謝主. 祝願佢地有快樂o既一生~~ 釘橋very much~~
2009-2-27 12:30 PM#6

Jade
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

但總算而家都叫做搵到家啦!

希望呢11位小朋友媽媽個主人唔好再比呢d事發生啦

2009-2-27 12:37 PM#7

amycobychan (姑婆婆)
英曲班主任

UID 9878
精華 0
積分 623
帖子 618
閱讀權限 250
註冊 2008-10-8
所養英曲名稱:Coby Chan (陳高比)
英曲會員編號:
狗狗性別:male
狗狗出生日期:22 March 2004
狗狗最喜歡:outing
狗狗最討厭:home alone
狗狗技能:stay, leave it, up...
狗狗性格:timid, gutless
居住地區:Coby/Sham Tseng; Amy/Kwun Tong
來自Hongkong
狀態 離線
祝願狗狗新主人會對佢地盡心..盡愛..盡責...
會照顧佢地一生一世...
不要讓慘劇不斷發生

2009-2-27 12:57 PM#8

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:

QUOTE:
原帖由 barbarakwong 於 2009-2-27 12:30 發表
唉, 有d野都唔到我地去理咁多, 講到氣咳都總會有人係咁唔小心, bb唔出都出左黎, 能rehome就應該感謝主. 祝願佢地有快樂o既一生~~ 釘橋very much~~
好在有你地呢班熱心人救啲狗狗, 我地都見唔少, 只係有時心諗, 幫啲無良主人手, 有時會唔會又"縱容"左佢地繼續不負責任落去.... 唉..
2009-2-27 02:22 PM#9

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 531elmo 於 2009-2-27 10:27 AM 發表
from 香港金毛會 27/2 10am

"已聯絡有關人士, 狗仔們都找到新家啦....大家放心!!!!"

恕我多口講句,
養唔到咁多既點解俾佢生?
冇諗住俾佢生既點解又唔同佢地絕育?
絕育要錢咁養狗第一 ...
支持..

2009-2-27 03:20 PM#10

rabbitsarah (Sarah)
英曲大學生

UID 9815
精華 0
積分 243
帖子 242
閱讀權限 250
註冊 2008-7-30
所養英曲名稱:Sorella
英曲會員編號:
狗狗性別:Female
狗狗出生日期:Jan 18, 2008
狗狗最喜歡:咬野....食野同扮可憐
狗狗最討厭:我去街....
狗狗技能:用手打人, Sit 同扮可憐
狗狗性格:平易近人
居住地區:Sai Kung
來自自家繁殖
狀態 離線
支持elmo媽....凡事量力而為........停一停...諗一諗....祝所有狗仔...幸福怏樂
2009-2-27 03:59 PM#11

大隻mike (聰)
英曲高中生

UID 504
精華 0
積分 151
帖子 149
閱讀權限 250
註冊 2006-6-3
所養英曲名稱:mike
英曲會員編號:625
狗狗性別:m
狗狗出生日期:??
狗狗最喜歡:我
狗狗最討厭:我不在家
狗狗技能:好似冇乜^^
狗狗性格:勁痴身
居住地區:fanling
狀態 離線
如果d人係識諗 , 就唔會有咁多小動物被遺棄啦
真係救得一隻 , 又有第二隻
仲要收養之後 , 唔啱養 , 又話唔要 , 搵人再收養
我係大隻mike第4手主人嚟架 , 咁你地諗吓 , d小動物幾慘 , 啱啱適應新生話 , 轉個頭又話要換主人喇 , 你地話 ,

$500蚊,比人打獲甘>.<
2009-2-27 04:20 PM#12

jack0424
英曲小學生

UID 9909
精華 0
積分 49
帖子 49
閱讀權限 250
註冊 2008-11-30
所養英曲名稱:POCKY~!
英曲會員編號:
狗狗出生日期:2008/7/30
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:自動SIT&HAND
狗狗性格:頑皮!
居住地區:錦田
來自??
狀態 離線
係咪11隻都有齊住人喇????
2009-2-27 05:41 PM#13

heihei716 (Ernest)
英曲大學生

UID 32
精華 0
積分 258
帖子 251
閱讀權限 250
註冊 2005-10-3
所養英曲名稱:Woody
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:1-3-2005
狗狗最喜歡:玩!有得玩,冇得食都得
狗狗最討厭:我地去天台bbq佢冇得去
狗狗技能:sit,down,jump,give me five,Pang........
狗狗性格:衰!
居住地區:San Po Kong
支持elmo媽....
2009-2-27 09:22 PM#14
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

donaldduck_bb (Zita)
英曲助教

UID 8102
精華 0
積分 1162
帖子 1161
閱讀權限 250
註冊 2008-1-17
所養英曲名稱:BuBi
英曲會員編號:734
狗狗出生日期:7-10-2007
狗狗最喜歡:暫時係咬人
狗狗最討厭:大風
狗狗技能:
狗狗性格:超hyper, 爸媽返屋企仲會失禁=.=
真好.. 全部都搵到人要..

同意elmo媽0既講法.. 但始終太多人未有呢個觀念.. 可能佢地會怕絕育會影響狗仔健康. 又或者佢心諗佢淨係養一隻有必要絕.. 點知出完街先知中左招.. 咁冇得落仔時咪只好生.. 我諗一定有呢0的例子0既.. 好彩有好心人幫手re-home.. 而呢位主人亦唔係一生左就掉佢地0係街唔要.. 我諗呢個主人又唔係太衰0既

2009-2-28 11:17 AM#15

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
聽友網話十一隻狗係一次過比人買走左
本來話比人收養..但見錢開眼..賣晒比人
至於賣左比邊個...會否是狗販.會否繼續做生育搵錢工具..天曉得

2009-3-3 08:34 PM#16
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

sunnysideup (Honma 媽)
英曲硏究生

UID 799
精華 0
積分 323
帖子 322
閱讀權限 250
註冊 2006-8-13
所養英曲名稱:Honma, Chiqui
英曲會員編號:604
狗狗性別:有仔有女
狗狗出生日期:Honma: 2006年5月30日; Chiqui: 1月26日
狗狗最喜歡:同爹哋媽咪玩, 痴到實
狗狗最討厭:困籠, 孤單
狗狗技能:最叻係Fetch... 同埋咋咋帝...
狗狗性格:活潑, 蠱蠱惑惑, Chiqui 勁嗲
居住地區:
來自HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2009-3-3 08:34 PM 發表
聽友網話十一隻狗係一次過比人買走左
本來話比人收養..但見錢開眼..賣晒比人
至於賣左比邊個...會否是狗販.會否繼續做生育搵錢工具..天曉得
買呀?!?!?!?買完又當純種賣個d呀.......

Hi, 我係Honma and Chiqui 百厭星, 玩,食, 瞓我最醒!
2009-3-4 01:48 PM#17

tobybobo (杜寶)
英曲硏究生

UID 747
精華 0
積分 400
帖子 399
閱讀權限 250
註冊 2006-8-3
所養英曲名稱:Toby / 嗲利女 - 小寶寶
英曲會員編號:747
狗狗出生日期:Dec.,1,2004(Toby) / Dec., 26,1997 (小寶寶)
狗狗最喜歡:去街街,食零食和佢件玩具"小寶寶"
狗狗最討厭:無得食和去街
狗狗技能:Sit,down,Left or Right hand and Jump 接波汲和snake
狗狗性格:活潑好動
來自Tuen Mun
狀態 離線
咁都得
2009-3-4 04:48 PM#18

amycobychan (姑婆婆)
英曲班主任

UID 9878
精華 0
積分 623
帖子 618
閱讀權限 250
註冊 2008-10-8
所養英曲名稱:Coby Chan (陳高比)
英曲會員編號:
狗狗性別:male
狗狗出生日期:22 March 2004
狗狗最喜歡:outing
狗狗最討厭:home alone
狗狗技能:stay, leave it, up...
狗狗性格:timid, gutless
居住地區:Coby/Sham Tseng; Amy/Kwun Tong
來自Hongkong
狀態 離線
狗主行為失當...
壞人成機嗢著數...
狗狗就好可憐

2009-3-5 11:42 AM#19

jackybenlok
英曲大學生

UID 9822
精華 0
積分 248
帖子 248
閱讀權限 250
註冊 2008-8-3
所養英曲名稱:ben
英曲會員編號:
狗狗性別:m
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
係啦....養唔到又比佢生喎..死啦....如果冇人要咁點呢,真係要好好面對呢個問題
2009-3-5 01:17 PM#20
 26  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.079418 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-18 11:46 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver