PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: bubi生左好多粒粒  

donaldduck_bb (Zita)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 8102
精華 0
積分 1162
帖子 1161
閱讀權限 250
註冊 2008-1-17
所養英曲名稱:BuBi
英曲會員編號:734
狗狗性別:F
狗狗出生日期:7-10-2007
狗狗最喜歡:暫時係咬人
狗狗最討厭:大風
狗狗技能:
狗狗性格:超hyper, 爸媽返屋企仲會失禁=.=
居住地區:Kwai Chung
bubi生左好多粒粒

由肚皮下.. 到大脾內側.. 格啦底都有..

肚皮下.. 有成十幾粒紅點..

大脾內側每邊都有五六點..

係咪去完沙灘0既問題哩???
未見到pizza唔知佢又有冇生粒粒哩..

有冇咩可以搽???

2008-9-4 12:13 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

chrisyaufish (chrisyaufish)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
註冊 2006-3-17
所養英曲名稱:Lok
英曲會員編號:577
狗狗性別:M
狗狗出生日期:24/08/2004
狗狗最喜歡:食野,玩公仔,搓肚仔.....
狗狗最討厭:吸塵,出街,細佬...
狗狗技能:俾手、 SitSit、Down、俾雙手,跳起接公仔
狗狗性格:好鬼爹,成日鍚人,超級胃食!好多野講!出街就驚過鬼!
居住地區:QB
來自愛記
狀態 離線
係唔係對個鏟毛機敏感呀....因為好似淨係鏟毛部份嘅?如果係一般敏感好快就無事.

2008-9-5 09:40 AM#2
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

英曲助教

UID 8102
精華 0
積分 1162
帖子 1161
閱讀權限 250
狗狗技能:

QUOTE:
原帖由 chrisyaufish 於 2008-9-5 09:40 AM 發表
係唔係對個鏟毛機敏感呀....因為好似淨係鏟毛部份嘅?如果係一般敏感好快就無事.
佢呢幾日都冇剷過毛呀.. 但星期日就去左沙灘游過水.. 但0的粒粒就星期三晚先出現..

0尋晚再睇佢. 0的粒粒冇咁紅同埋有0的消失左.. 希望佢冇事啦..

2008-9-5 10:01 AM#3

Janice
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 4503
精華 0
積分 686
帖子 745
閱讀權限 250
註冊 2007-5-22
所養英曲名稱:Coffee & Cobo
英曲會員編號:623
狗狗性別:女
狗狗出生日期:31/05/1995 & 19/10/2007
狗狗最喜歡:食,訓,游泳,主人按摩
狗狗最討厭:無人係屋企(怕靜,怕黑,怕打雷)
狗狗技能:唱歌,打鼻鼾
狗狗性格:活潑,開朗, 什麼都吃
居住地區:ShamShuiPO
來自朋友
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 donaldduck_bb 於 9/5/2008 10:01 發表

佢呢幾日都冇剷過毛呀.. 但星期日就去左沙灘游過水.. 但0的粒粒就星期三晚先出現..

0尋晚再睇佢. 0的粒粒冇咁紅同埋有0的消失左.. 希望佢冇事啦..
Cobo好多時都係咁,我初初估只係我囡囡去尿尿時潺到,原來Bubi都係咁
不過我係Petshop買左藥膏塗左好快無事
2008-9-5 01:23 PM#4

英曲助教

UID 8102
精華 0
積分 1162
帖子 1161
閱讀權限 250
狗狗技能:

QUOTE:
原帖由 Janice 於 2008-9-5 01:23 PM 發表

Cobo好多時都係咁,我初初估只係我囡囡去尿尿時潺到,原來Bubi都係咁
不過我係Petshop買左藥膏塗左好快無事
藥膏?? 咩藥膏?? 搽濕疹??

2008-9-5 05:06 PM#5

Janice
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 4503
精華 0
積分 686
帖子 745
閱讀權限 250
狗狗出生日期:31/05/1995 & 19/10/2007
來自朋友
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 donaldduck_bb 於 9/5/2008 17:06 發表

藥膏?? 咩藥膏?? 搽濕疹??
Panolog Ointment
Cobo塗左幾次就好快好番......好似有d獸診所都會介紹99用架
若有傷口(如俾跳蚤咬或擦損、剃毛剃損等),獸醫俾我幫佢擦一隻藥膏,叫panolog ointment,獸醫話擦乜傷都得,擦咗真係好得快啲。

如果經醫生診斷係皮膚病,我就唔識啦,費事教錯你,都係帶佢去睇獸醫好啲。

希望幫到你啦
2008-9-5 10:48 PM#6

英曲助教

UID 8102
精華 0
積分 1162
帖子 1161
閱讀權限 250
狗狗技能:

QUOTE:
原帖由 Janice 於 2008-9-5 10:48 PM 發表

Panolog Ointment
Cobo塗左幾次就好快好番......好似有d獸診所都會介紹99用架
若有傷口(如俾跳蚤咬或擦損、剃毛剃損等),獸醫俾我幫佢擦一隻藥膏,叫panolog ointment,獸醫話擦乜傷 ...
明白, 唔該晒~
bubi0的粒粒退左喇, 係格肋底0個到仲有一兩粒.
pizza都有粒粒呀, 我諗應該係俾蚤咬.. 試下買呢隻藥膏搽下先. thanks呀

2008-9-6 10:54 AM#7

coke (coke 媽)
英曲大學生

UID 7923
精華 0
積分 266
帖子 276
閱讀權限 250
註冊 2007-12-18
所養英曲名稱:coke
英曲會員編號:
狗狗性別:male
狗狗出生日期:july 2004
狗狗最喜歡:食嘢
狗狗最討厭:去獸醫度. 俾爸爸雞毛掃伺候
狗狗技能:一有野食就做乜都得
狗狗性格:懶玩,超級”為”食,勁嗲
居住地區:Chai Wan
Panolog Ointment --->  可以係邊買到

上次我coke剷完毛, 我估佢敏感生左粒粒. 我同佢去睇獸醫, 俾左藥佢食. 無藥膏搽.  都收左我 600蚊呀

IMG]http://i164.photobucket.com/albums/u20/cat1224_bucket/1022322386.jpg[/IMG]
2008-9-11 03:50 PM#8

Janice
版主

UID 4503
精華 0
積分 686
帖子 745
閱讀權限 250
來自朋友
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 coke 於 9/11/2008 15:50 發表
Panolog Ointment --->  可以係邊買到

上次我coke剷完毛, 我估佢敏感生左粒粒. 我同佢去睇獸醫, 俾左藥佢食. 無藥膏搽.  都收左我 600蚊呀
我地係觀塘petshop買
2008-9-12 12:17 AM#9

HILL爸 (Ivan)
英曲班主任

UID 4210
精華 0
積分 690
帖子 690
閱讀權限 250
註冊 2007-4-16
所養英曲名稱:Hill Hill & Dor Dor
英曲會員編號:634
狗狗性別:M & F
狗狗出生日期:3/3/06 & 26/1/08
狗狗最喜歡:同人玩,去街同食嘢
狗狗最討厭:阿爸阿媽返工,無人陪,自己係屋企
狗狗技能:瞓,食,玩
狗狗性格:好動,跟人
居住地區:sai kung
dor dor之前都有生過, vet話係細菌,之前dor dor成日好痕,
用口咬, 就將啲菌傳黎傳去, 呢度好返就第二個位生返, 係經佢自己把口傳播,
跟住去vet度打支針, 戴頭套, 幾日之後好返晒.
2008-9-12 10:39 PM#10

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
似是過敏..應該好快好轉..不用太擔心

2008-9-13 10:44 PM#11

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.072101 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-16 04:22 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver