PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: Mo仔唔肯食野同飲水  

Caca (Carmen)
英曲初中生

UID 48
精華 0
積分 83
帖子 93
閱讀權限 250
註冊 2005-10-11
所養英曲名稱:Momo (Mo仔)
英曲會員編號:237
狗狗性別:公主
狗狗出生日期:16 July 1997
狗狗最喜歡:食野, 同爸爸打交, 玩到顛, 沖涼, 比媽媽攬住
狗狗最討厭:Ding Ding (我細佬隻狗狗)
狗狗技能:唔郁, 扮比人點左穴
狗狗性格:活潑, 聽話, 有少少潔癖
居住地區:Tuen Mun
來自原產英國 (可能係水貨)
狀態 離線
Mo仔唔肯食野同飲水

上星期開始,不論早晚Mo仔都唔肯食野, 開頭唔食狗糧, 我搵少少水浸淋比佢, 佢就食左兩日, 之後比紅蘿蔔比食, 又係食左兩日, 再試雞肉就食左一餐. 無晒辦法, 帶佢睇醫生, 醫生話佢感冒加少少發燒, 比左七日藥我地同埋叫我地買左d營養狗糧用針筒餵佢食, 但係已經食左3日藥, Mo仔都係無咩精神同唔肯自己食野, 加上呢兩日發現鼻哥有好多鼻涕, 幾個鐘就乾晒塞住兩個鼻孔, 呼吸好困難咁, 要成日同佢清理.

好擔心, 唔知佢咩事, 加上bb剛出世, 6月尾帶bb返屋企唔夠兩星期佢就病, 唔知係咪心理病呢? 不過我同老公一早已經準備好等佢適應bb, 佢都有啺bb既, 唔通真係呷醋?

~ Momo's Blog ~
http://princessmomo.mysinablog.com/
2008-7-21 09:17 AM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

donaldduck_bb (Zita)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 8102
精華 0
積分 1162
帖子 1161
閱讀權限 250
註冊 2008-1-17
所養英曲名稱:BuBi
英曲會員編號:734
狗狗性別:F
狗狗出生日期:7-10-2007
狗狗最喜歡:暫時係咬人
狗狗最討厭:大風
狗狗技能:
狗狗性格:超hyper, 爸媽返屋企仲會失禁=.=
居住地區:Kwai Chung
咁佢個病即係嚴唔嚴重呀?? 有冇得打針等佢快0的好咖?

佢唔肯食都應該因為病咖0者, 飲多0的水補番啦.. 不如你沖0的葡萄糖水同埋俾奶佢飲等佢唔好冇能量先啦..

希望mo仔快0的好番啦~~

2008-7-21 09:48 AM#2
查看資料  Blog  發短消息  頂部

taktak66
英曲高中生

UID 180
精華 0
積分 131
帖子 133
閱讀權限 250
註冊 2006-3-2
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:2005-12-21
狗狗最喜歡:瓜瓜叫
狗狗最討厭:老豆
狗狗技能:咬老豆
狗狗性格:cool man
居住地區:
來自Hong Kong
狀態 離線
快啲好番,身體健康

Tommy
2008-7-21 09:59 AM#3

Jade
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
如果呢兩日情況持續係咁, 我諗你睇多次醫生又或者轉另一個醫生睇下啦!

祝 mo仔快d康復

2008-7-21 10:48 AM#4

Irislam (QQ媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗性別:女
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2008-7-21 10:48 AM 發表
如果呢兩日情況持續係咁, 我諗你睇多次醫生又或者轉另一個醫生睇下啦!

祝 mo仔快d康復
同意~
另一方面你自己都要保重身體呀

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2008-7-21 01:46 PM#5

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
註冊 2006-1-10
所養英曲名稱:BenBen
英曲會員編號:576
狗狗性別:Dog
狗狗出生日期:July 10, 2005
狗狗最喜歡:食啋情B搅搅震
狗狗最討厭:手指指
狗狗技能:一般技能
狗狗性格:鉆央B喜歡交朋友
居住地區:Tai Po
來自遠方
狀態 離線
你試吓用雞肉煲粥佢食 ......
如果情況無好轉,轉另一位醫生睇吓可否搵出原因 ....

2008-7-21 01:50 PM#6

steve1222 (薯爸,薯媽)
版主

UID 4446
精華 0
積分 1145
帖子 1176
閱讀權限 250
註冊 2007-5-16
所養英曲名稱:薯DON豬,薯仔妹妹
英曲會員編號:626
狗狗性別:M,F
狗狗出生日期:16-2-2001,17-04-1994
狗狗最喜歡:雞肉
狗狗最討厭:聽到〝NO〞
狗狗技能:SIT,HAND,WAIT,GO
狗狗性格:熱情
居住地區:MA ON SHAN
來自MA ON SHAN
狀態 離線
唔食野會無體力喎,我都建議睇另一個醫生啦!!

2008-7-21 03:19 PM#7

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
希望mo仔快d好番啦.

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2008-7-22 03:23 PM#8

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
來自遠方
狀態 離線
早幾日MO仔有無出過街或家中太熱焗親,會唔會係中暑?

2008-7-23 09:06 AM#9

英曲初中生

UID 48
精華 0
積分 83
帖子 93
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:食野, 同爸爸打交, 玩到顛, 沖涼, 比媽媽攬住
狀態 離線
多謝你地關心呀, Mo仔個感冒就好番, 不過就唔肯自己食野, 要我餵, 我諗佢之前係病+嗲人, 依家病好番, 但係依然要餵, 同一種食物, 擺係狗兜就唔食, 放係手餵佢就食, 激死我.

雞肉, 紅蘿蔔, 薯茸, 麥皮, 鮮奶, 蘋果, 橙, 濕糧, 咩都有試, 淨係唔食乾狗糧.

http://princessmomo.mysinablog.com/
2008-7-29 03:47 PM#10

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
咁mo仔咪即係病完好番之後精叻咗囉

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2008-7-29 04:10 PM#11

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
來自遠方
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小狗 於 2008-7-29 04:10 PM 發表
咁mo仔咪即係病完好番之後精叻咗囉
佢哋個個一定係讀"心理學",而且仲係高材生

2008-7-30 06:02 PM#12

coke (coke 媽)
英曲大學生

UID 7923
精華 0
積分 266
帖子 276
閱讀權限 250
註冊 2007-12-18
所養英曲名稱:coke
英曲會員編號:
狗狗性別:male
狗狗出生日期:july 2004
狗狗最喜歡:食嘢
狗狗最討厭:去獸醫度. 俾爸爸雞毛掃伺候
狗狗技能:一有野食就做乜都得
狗狗性格:懶玩,超級”為”食,勁嗲
居住地區:Chai Wan
希望MO仔快D 好番啦...
佢地個個都係天字第一號大嗲豬. 要媽媽喂野食....

IMG]http://i164.photobucket.com/albums/u20/cat1224_bucket/1022322386.jpg[/IMG]
2008-8-1 06:05 PM#13

英曲初中生

UID 48
精華 0
積分 83
帖子 93
閱讀權限 250
狀態 離線
我都覺得佢好精, 識嗲人, 狗仔係咁, bb又係咁, 放產假係屋企都忙都暈左, 遲d返工都唔知點算.

2008-8-15 02:58 PM#14

waiwai913914hk
英曲BB班
DSC00236

UID 9831
精華 0
積分 21
帖子 21
閱讀權限 250
註冊 2008-8-12
所養英曲名稱:大腳板
英曲會員編號:
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2004
狗狗最喜歡:食,玩,訓
狗狗最討厭:比人鬧,唔比野佢食,唔同佢玩
狗狗技能:冇
狗狗性格:好動,開心
來自hk
狀態 離線
狗唔飲得人o既鮮奶架,會死架
2008-8-17 11:58 PM#15

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.073013 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-16 11:47 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver