PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 元朗拾獲曲架  

dodo
英曲小學生

UID 1133
精華 0
積分 55
帖子 55
閱讀權限 250
註冊 2006-10-28
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
元朗拾獲曲架

5月21日早上8:45am元朗錦上路牛徑村口馬路發現曲架險遭車撞,聯絡愛協, 交愛協後卻說愛協已滿將牠送去上水狗房暫留4-7天若沒人認領很大機會人道毀滅!!狗是沒晶片的.請狗主速聯絡上水狗房,或懇請有心人待領 (請大力傳送此消息出去!只餘6天時間)
photo:

http://hk.88db.com/hk/Services/P ... _pet/?PostID=569945
2008-5-25 12:21 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

cherryahb2
英曲大學生

UID 8348
精華 0
積分 241
帖子 241
閱讀權限 250
註冊 2008-2-19
所養英曲名稱:阿B
英曲會員編號:
狗狗性別:女
狗狗出生日期:1997
狗狗最喜歡:食共訓
狗狗最討厭:比媽咪鬧或炳
狗狗技能:
狗狗性格:為食到震…
居住地區:kaka星
來自媽咪的懷抱
狀態 離線
好慘咁縮埋一角…mad:
點解d人要咁對d狗
2008-5-25 04:52 AM#2

qqdog (queenie & mike)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
我有一個毛茸茸的國度

UID 23
精華 0
積分 610
帖子 649
閱讀權限 250
註冊 2005-10-1
所養英曲名稱:Brandy + 喜力仔
英曲會員編號:297
狗狗性別:男
狗狗出生日期:8 Dec 1992 / 15 Dec 2005
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:你抺o左佢o的尿尿
狗狗技能:開門入籠飲水
狗狗性格:傻奸奸
居住地區:將軍澳
來自將軍澳的 No. 297
狀態 離線
有冇人知而家曲曲點樣呀?

唔知佢搵番主人未呢??

我有一個毛茸茸的國度@http://brandy9.mysinablog.com
2008-5-26 12:26 AM#3
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

fyf519 (Fiona)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
BB(傻b)&Fiona&Ricky

UID 761
精華 0
積分 1134
帖子 1144
閱讀權限 250
註冊 2006-8-7
所養英曲名稱:BB(花名:嗅豬,傻b)
英曲會員編號:602
狗狗性別:Male
狗狗出生日期:2005年5月1日
狗狗最喜歡:媽咪, 食嘢, 去街, 摸佢, 按摩耳仔,媽媽同佢r痕
狗狗最討厭:檢查腳板,沖涼,刷牙,行雷閃電,
狗狗技能:坐、手手、瞓覺、食野
狗狗性格:超嗲, 餵食, 熱情, 神經質, 好奇
居住地區:荃灣
來自五口子溫暖的家
狀態 離線
縮埋喺草叢
啲人真係無人性,
真係當佢垃圾咩, 就咁掉咗就算

http://hk.myblog.yahoo.com/fionafok519
2008-5-26 12:43 PM#4

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
得番好少日子咋!點算?
乜佢個前主人咁無陰功咖!無人性咖!(連狗性都無,人渣!)

2008-5-26 12:47 PM#5

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
唔知隻曲曲搵番個主人未呢?

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2008-5-26 03:33 PM#6

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
今日已經係第7天, 唔知隻曲曲點呢

我最愛的仔仔,BeBe
,
2008-5-28 11:41 AM#7

dodo
英曲小學生

UID 1133
精華 0
積分 55
帖子 55
閱讀權限 250
註冊 2006-10-28
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
唉.......真係唔知依家佢点丫,我都係响88db.com轉貼過黎!!希望佢係遺失有一線生機咋!!!
前日一早我先响元朗大棠又見到一隻金啡色曲架流浪,跟住佢想比D麵包比佢食,一路叫佢佢又咋唔知好驚人,後來拒走左上去小徑,我一個人再行上去又好驚,其實真係唔知佢係咪走失定係被人遺棄,佢帶住有條银色狗鍊ga....,如果有人唔見左一隻金啡曲架帶住银色鐵鍊)請怏Demail比我,呢兩日我見唔到佢,但有其他街坊前晚好夜見過佢嫁!!我巳經叫左佢再見到通知我,但係我真係有心無力,執狗執到有D怕,又無能力照顧,又唔可能不斷咁執,真係處理唔到,心情真係好難過丫
email: lung100200@yahoo.com.hk
2008-6-3 11:40 PM#8

小狗
英曲講師

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
7日已過, 希望被遺棄隻曲曲最後都有人領養啦.

我最愛的仔仔,BeBe
,
2008-6-4 12:24 PM#9

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.061390 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-17 04:16 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver