PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 其實長食 藥用糧 好唔好呢?  

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線
其實長食 藥用糧 好唔好呢?

好似我d 貓o甘.. 因為之前有病.. 醫生建議怕佢老左會有腎病.. 所以話可以食royal canine o既 for 腎好d o既 專用糧, o者係要o係診所先買到果d..
係就係d..不過如果長食.. 對佢地好. 都好過老左黎病ma
但果d 糧... 係唔係真係好過出面我地食開果d呢?

唔知有無人知呢?
因為我都想轉埋俾d 狗食..

2008-4-3 08:58 AM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Irislam (QQ媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗性別:女
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督
我茶茶個腎都係比較差,
vet叫專用糧可令佢個腎無咁大負擔(比一般狗糧),
所以我都係比專用糧茶茶食希望佢可陪多我一日得一日...........

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2008-4-3 10:41 AM#2
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
其實會唔會自家制飯餐比佢地食..比狗糧更健康呢

2008-4-3 09:04 PM#3
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2008-4-3 09:04 PM 發表
其實會唔會自家制飯餐比佢地食..比狗糧更健康呢
可能係.. 不過無o甘o既時間呢.. >.<

2008-4-4 01:46 PM#4

PHILIP
英曲大聯盟盟主
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Irislam 於 2008-4-3 10:41 AM 發表
我茶茶個腎都係比較差,
vet叫專用糧可令佢個腎無咁大負擔(比一般狗糧),
所以我都係比專用糧茶茶食希望佢可陪多我一日得一日...........
o甘茶茶食緊邊隻呀?

2008-4-4 01:46 PM#5

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
咁而家snoopy 同奀豬食緊咩糧呀?
PHILIP,不如你幫snoopy 同奀豬做個body check先
再consult吓vet嘅意見,始终專用糧/ 醫生糧 唔好自己立亂轉。

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2008-4-4 02:04 PM#6

PHILIP
英曲大聯盟盟主
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2008-4-4 02:04 PM 發表
咁而家snoopy 同奀豬食緊咩糧呀?
PHILIP,不如你幫snoopy 同奀豬做個body check先
再consult吓vet嘅意見,始终專用糧/ 醫生糧 唔好自己立亂轉。
Canadae呀.. 都好.. check左先..

2008-4-5 11:10 PM#7

Irislam (QQ媽)
版主

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗性別:女
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督
我茶茶食Royal Canin-Renal架

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2008-4-6 09:14 PM#8
查看資料  Blog  發短消息  頂部

PHILIP
英曲大聯盟盟主
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Irislam 於 2008-4-6 09:14 PM 發表
我茶茶食Royal Canin-Renal架
OIC.. 我d貓都係d 隻.

2008-4-7 09:19 AM#9

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.060110 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-15 06:56 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver