PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: husky 待領  

fatball
英曲小學生

UID 1481
精華 0
積分 73
帖子 73
閱讀權限 250
註冊 2007-1-18
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
husky 待領

name: 暫時改名叫妹妹 (佢眼神好鬼溫柔, 好有秀氣)
年齡: 估計17個月大
品種: 雪橇犬
顏色: 銀灰
聯絡: janiceyu922@gmail.com

觀察所得同狗狗相處無問題, 不過對於突然的大動作會緊張縮 (可能前主人引致), 懂sit 同hand.  不過真係要train 下come 同stay

The following are the basic rule(我盡力去防止有狗販同出錯, 過程可能會得罪好多人, 請見諒):

盡可能在貓狗被人領養前為其絕育,但如果該貓狗被領養時仍未接受絕育手術, 領養人需為牠繳付港幣一千元作 " 絕育保證金",方可領養該頭貓狗。

被領養之貓狗需於被領養日起計, 2個月內接受絕育手術, 當領養者為該領養小動物完成絕育手術後,該領養者只需出示該手術費用的單據 *,將會全數發還該筆"絕育保證金"給予領養者。

如有證明不適合為貓狗做絕育手術者, 亦可帶同獸醫診所發出及列明不適合為該貓狗做絕育手術的原因的證明文件領回 "絕育保證金"

如於上列期限內沒有獸醫診所發出的
(1) 證明該貓狗不適合做絕育手術的原因的證明文件 ; 或
(2) 已完成手術的證明文件下 逾期未能提供絕育証明者費用 不會還給該領養人,不得作出任何爭議.

*單據必需印有
1) 獸醫診所資料;
2) 手術日期(並已註明該手術為絕育手術);
3) 寵物名稱;
4) 主人名字。

Thanks a lot
(另領養人的身份証明文件同住址証明我會keep 一份copy)

2007-12-3 03:10 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

小域 (小域)
英曲高中生

UID 427
精華 0
積分 171
帖子 183
閱讀權限 250
註冊 2006-5-12
所養英曲名稱:woody
英曲會員編號:589
狗狗性別:仔仔
狗狗出生日期:05年9月4日
狗狗最喜歡:食蘋果..
狗狗最討厭:帶口罩..冇人同佢玩4
狗狗技能:sit...偷野食...
狗狗性格:蠱惑仔..
居住地區:九龍
靚女一名ar...
希望佢快D搵個好主人吧
2007-12-4 02:06 AM#2

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
佢嗰樣好嗲啊, 希望好快揾到鍚佢o既主人啦.

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2007-12-4 02:02 PM#3

fatball
英曲小學生

UID 1481
精華 0
積分 73
帖子 73
閱讀權限 250
註冊 2007-1-18
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
update 下妹妹的近況先

今朝帶左佢去desex, 等陣去接番去. 佢真係要休養一下

之前一路都知佢瘦, 不過一上磅真係好恐怖(得33磅).
佢lee 幾日都唔係好肯食嘢, 每日只肯食一小杯糧, 大家祝福下lee 個小女孩la, 真係好希望佢健健康康
2007-12-6 02:28 PM#4

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
33磅真係好瘦.

妹妹你要食多d先得架, 太瘦唔靚女架, 知道嗎?

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2007-12-6 02:45 PM#5

vivian
英曲大學生

UID 1452
精華 0
積分 165
帖子 205
閱讀權限 250
註冊 2007-1-14
所養英曲名稱:Baby
英曲會員編號:617
狗狗性別:Male
狗狗出生日期:Sept 2006
狗狗最喜歡:玩,撒嬌,食,在浴缸沖涼, 同妹妹maggie玩
狗狗最討厭:吸塵機, 電單車
狗狗技能:sit, down, hand, jump, stand
狗狗性格:貪玩但怕事, 孤寒
居住地區:Kowloon City
來自Pet Shop
狀態 離線
請問妹妹係未有人暫時照顧住呀?定係有人領養啦?

其實我好想養,但係屋企已經兩隻,唔夠位再俾多隻大狗狗活動啦,但係養係公司,長期晚上只有牠一個(雖然我朝9晚9),我又唔想,希望佢快D揾到頭好人家啦。

如果要暫時幫手照顧,又唔怕佢自己一個訓,我都可以幫手架。
2007-12-7 01:26 AM#6

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.054201 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-18 11:36 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver