PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 有無人唔見左英曲???  

Hei (Fai & Hei)
英曲初中生

UID 4568
精華 0
積分 92
帖子 92
閱讀權限 250
註冊 2007-5-31
所養英曲名稱:Cola(英曲), 小狼(混血兒)
英曲會員編號:
狗狗性別:F / M
狗狗出生日期:Dec 31, 2005 / Jun 30
狗狗最喜歡:食野、出街、抱抱、咬野、玩bibi
狗狗最討厭:吹毛、梳毛、主人困佢入籠、唔理佢、罵佢同打打
狗狗技能:hand,Give me five,唔駛訓覺,引體上升
狗狗性格:膽小、好奇、撩事鬥非、精甩尾、古惑、識事務去黏著人
居住地區:天水圍
來自紅磡
狀態 離線
有無人唔見左英曲???

今日下午5點幾左右o係錦田公路旁見到一隻失散左o既英曲,頸帶係藍色+銀色狗牌,
,見佢好肚餓,o係垃圾站果邊徘徊搵野食,於是我附近買左狗糧比佢食。
我一心唸想幫佢搵返主人,但佢好驚人,尋覓左幾次,都係佢一見人就即刻走入草叢堆,
天開始入黑,又搵唔到佢,結果都係幫佢唔到搵返佢主人。
如果呢隻狗同你地走失果隻類似,你地可以搵下。

Fai & Hei
2007-10-21 09:26 PM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

英曲初中生

UID 4568
精華 0
積分 92
帖子 92
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗技能:hand,Give me five,唔駛訓覺,引體上升
狗狗性格:膽小、好奇、撩事鬥非、精甩尾、古惑、識事務去黏著人
來自紅磡
狀態 離線
我都已經盡左我能力去幫隻英曲,但捉唔到佢去check晶片,所以先好心叫大家經附近幫手搵下,
但結果無人回應該我,好似搞到我好無聊咁!

Fai & Hei
2007-10-22 10:30 AM#2

Dawn
英曲導師

UID 269
精華 0
積分 430
帖子 428
閱讀權限 250
註冊 2006-3-21
所養英曲名稱:旺旺
英曲會員編號:583
狗狗性別:男
狗狗出生日期:不詳
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:剪腳底毛
狗狗技能:扮friend
狗狗性格:活潑、開朗及八卦
居住地區:沙田
來自沙田
狀態 離線
唔會啦!依幾日係假期無人上網啫。
又或者好似我咁無經個頭。
2007-10-22 10:47 AM#3
查看資料  Blog  發短消息  頂部

tammy (月希媽媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS

QUOTE:
原帖由 Hei 於 2007-10-22 10:30 AM 發表
我都已經盡左我能力去幫隻英曲,但捉唔到佢去check晶片,所以先好心叫大家經附近幫手搵下,
但結果無人回應該我,好似搞到我好無聊咁!
點會啫
前排個網 round 咗
D人未返晒來
我地住九龍幫唔到手....
多謝你幫隻曲架
下次見到佢
試吓call漁農署幫手
或者捉到check晶片

P.S.其實好多人養曲曲唔上網架

曲曲家庭

2007-10-22 11:59 AM#4

Jade
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
希望呢隻曲曲係住喺附近, 玩完識自己返屋企啦.....

2007-10-22 12:15 PM#5

英曲初中生

UID 4568
精華 0
積分 92
帖子 92
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自紅磡
狀態 離線
多謝你地回應 ^^

果隻英曲全身披著啡紅色毛,大約1歲多d,體形比較標準細小,
個身仲好乾淨同好靚,應該失蹤左唔夠5日,
佢應該唔會住o係附近,因為果度周圍都係車場,
果度d人全部都係養唐狗睇場.....

我真係好擔心佢會出事 >.<

Fai & Hei
2007-10-22 12:28 PM#6

HILL爸 (Ivan)
英曲班主任

UID 4210
精華 0
積分 690
帖子 690
閱讀權限 250
註冊 2007-4-16
所養英曲名稱:Hill Hill & Dor Dor
英曲會員編號:634
狗狗性別:M & F
狗狗出生日期:3/3/06 & 26/1/08
狗狗最喜歡:同人玩,去街同食嘢
狗狗最討厭:阿爸阿媽返工,無人陪,自己係屋企
狗狗技能:瞓,食,玩
狗狗性格:好動,跟人
居住地區:sai kung
千祈唔好覺得自己無聊呀,雖然暫時無人回應你,但係最後可能就係你呢個msg幫咗呢隻狗狗,大家繼續努力,盡力幫到就幫啦, 因為狗狗就係我地嘅至愛ma.......
2007-10-22 01:23 PM#7
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

英曲初中生

UID 4568
精華 0
積分 92
帖子 92
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自紅磡
狀態 離線
回復 #7 HILL爸 的帖子

多謝你呀 ^^

Fai & Hei
2007-10-22 02:45 PM#8

jimmy237 (Jimmy)
英曲導師

UID 292
精華 0
積分 532
帖子 523
閱讀權限 250
註冊 2006-3-29
所養英曲名稱:班班
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:1-25-05
狗狗最喜歡:被人摸肚,喜歡同人玩
狗狗最討厭:被狗吠,狗糧,唔喜歡同狗玩
狗狗技能:跳圈,遞手
狗狗性格:斯文,溫柔
居住地區:黃大仙
錦田很遠....我都係住九龍, 個主人一定唔係我地個盟友, 如果唔係佢一定上網叫人幫佢找.
2007-10-23 09:28 AM#9

steve1222 (薯爸,薯媽)
版主

UID 4446
精華 0
積分 1145
帖子 1176
閱讀權限 250
註冊 2007-5-16
所養英曲名稱:薯DON豬,薯仔妹妹
英曲會員編號:626
狗狗性別:M,F
狗狗出生日期:16-2-2001,17-04-1994
狗狗最喜歡:雞肉
狗狗最討厭:聽到〝NO〞
狗狗技能:SIT,HAND,WAIT,GO
狗狗性格:熱情
居住地區:MA ON SHAN
來自MA ON SHAN
狀態 離線
你做左應該做既野,做得好好呀!!希望曲曲快D搵返主人啦

2007-10-23 12:07 PM#10

cherryahb (cherry)
英曲高中生

UID 5251
精華 0
積分 152
帖子 152
閱讀權限 250
註冊 2007-8-6
所養英曲名稱:ah b
英曲會員編號:
狗狗性別:女
狗狗出生日期:1998-7-1
狗狗最喜歡:食共訓
狗狗最討厭:比阿媽鬧,或者打肥pat pat
狗狗技能:任人玩-唱歌-扮傻
狗狗性格:訓覺.極度為食.識睇人眉頭眼額
居住地區:
來自媽咪的懷抱
狀態 離線
我覺得你好有心…一d都唔係無聊!
多幾個你呢d熱心人…狗仔同失散左既主人都會多謝你至真

希望所有狗仔身體健康長命百歲!
2007-10-28 09:35 PM#11

英曲初中生

UID 4568
精華 0
積分 92
帖子 92
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自紅磡
狀態 離線
多謝你地呀! ^^

岩岩過去左果個星期日,我再去果度,已經見唔到隻小朋友啦!
我唔知佢(喱)埋左定走左去第二度,果度有好多流浪狗,而且又未知佢絕左育未,
其實都幾擔心下。

cola個細佬"小狼"其實都係o係街度執返黎,當時原本佢無入晶片,後期養佢到而家,
不經不覺都養左有年幾啦。

Fai & Hei
2007-10-30 01:22 AM#12

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.065984 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-17 05:58 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver