PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 骨折  

chrisyaufish (chrisyaufish)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
註冊 2006-3-17
所養英曲名稱:Lok
英曲會員編號:577
狗狗性別:M
狗狗出生日期:24/08/2004
狗狗最喜歡:食野,玩公仔,搓肚仔.....
狗狗最討厭:吸塵,出街,細佬...
狗狗技能:俾手、 SitSit、Down、俾雙手,跳起接公仔
狗狗性格:好鬼爹,成日鍚人,超級胃食!好多野講!出街就驚過鬼!
居住地區:QB
來自愛記
狀態 離線
骨折

呀占睇左第二次醫生啦........今次醫生同佢照X光話佢膝頭骨折..........要做手術!!!!
唔知大家有無LEE方面資料????仲有無好醫生介紹????
因為LEE間東區要睇兩次先睇到佢有事.......我對LEE間醫院無咩信心.........

2007-9-22 10:45 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
何大成啦!

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2007-9-22 11:11 PM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
聽聞d骨有事都係睇何大成架喎..但好似有分新證定舊證..
試下聯絡下喇..祝亞占早日康復
點解亞占會有骨折既??係佢先天已經有..定係整親啊??

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2007-9-23 01:02 AM#3

英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
狗狗技能:俾手、 SitSit、Down、俾雙手,跳起接公仔
狗狗性格:好鬼爹,成日鍚人,超級胃食!好多野講!出街就驚過鬼!
來自愛記
狀態 離線
何大成而家唔再收新症啦.....................
佢係跌親整到架

2007-9-23 01:18 AM#4

Irislam (QQ媽)
版主

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗性別:女
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督

QUOTE:
原帖由 chrisyaufish 於 2007-9-23 01:18 AM 發表
何大成而家唔再收新症啦.....................
佢係跌親整到架
但跑馬地獸醫診所及醫院另外有個女醫生都好好架,
佢叫Louisa

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2007-9-23 09:43 AM#5
查看資料  Blog  發短消息  頂部

奔妮吐 (小蚊子)
英曲助教

UID 210
精華 1
積分 993
帖子 982
閱讀權限 250
註冊 2006-3-7
所養英曲名稱:芝娃娃(桐桐),英曲(CoCo
英曲會員編號:564
狗狗性別:女仔
狗狗出生日期:桐桐 1/6,CoCo 31/12
狗狗最喜歡:反轉個肚比你摸
狗狗最討厭:污穢
狗狗技能:
狗狗性格:愛乾淨,霸道
居住地區:灣仔
何大成依家唔睇新症ka la
佢都係搵佢徒弟睇ka
你可以試下去中央動物醫院
銅鑼灣興發街100號地下
Tel: 25081083
搵廖醫生,一定要廖醫生wow....
佢都唔錯ka,雖然我無睇過,但我同事佢隻狗之前有"岩"症都醫番好,
我地介紹比d客,d客都會話佢好好...
不過要book時間,因為佢有兩間鋪ka,仲有佢都好"full"ka

小狗相簿
http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/amon0102/album?.dir=/9aacscd
2007-9-24 03:07 PM#6

英曲助教
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
來自愛記
狀態 離線
我係阿lok老豆:唉~都係我衰....想知點解可以睇番我之前的 post http://www.pfhouse.net/BBS/redir ... o=lastpost#lastpost
今日再帶多次阿占睇醫生....同阿lok媽傾過後...帶咗佢去咗黎昌生 Dr. Eric’s Animal Clinic
見一見面打咗支針都仲未可以做手術,仲要book啊....最快都星期五!未計今次睇醫生嗰四幾蚊
Dr. Eric話做手術要$8000左右,因為我o地無呢方面的經驗,亦唔知其他醫生收費相差大唔大,想睇何大成,又話唔收新症.....睇咗兩次東區動物醫院,嗰個外籍女仕醫生真係好似冇乜經驗咁...做手術好啲嗰個肥鬼佬又放假過中秋....唉~~

2007-9-24 03:56 PM#7

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
來自怏樂星球
狀態 離線
黎昌生 Dr. Eric’s Animal Clinic
NO GOOD 呀!!!!!!!!

2007-9-24 07:49 PM#8

英曲助教
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
來自愛記
狀態 離線
我而家都覺得佢唔係好好呀!因為佢幫呀占打左支針打到佢痴痴呆呆.........有柯爛.......
何大成d期又好爆,等睇都要星三呀............
仲有打聽到骨科唔係度度都有得做,而家東區果度佢話有個好有經驗既醫生,不過要等到星期五............
之前覺得呀占好百厭,所以我覺得自己唔會好鍚佢好肉緊佢....但係而家真係針唔吉都落黎真係唔知痛.....見到佢咁真係肉赤死我同呀lok爸!!!

2007-9-24 09:09 PM#9

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線
你咪俾黎昌生做呀!
不如你等何大成到啦

2007-9-24 10:24 PM#10

Irislam (QQ媽)
版主

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗性別:女
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2007-9-24 10:24 PM 發表
你咪俾黎昌生做呀!
不如你等何大成到啦
我比左意見同你講louisa好,
你唔一定要聽衹是想比多個選擇你,
但真係千祈唔好比dr.eric做,
佢既醫德真係.......

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2007-9-24 10:37 PM#11

英曲助教
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
來自愛記
狀態 離線
呀占今日做咗手術,手術成功......
頭先探過佢都幾精神.......不過佢個表情好可憐
醫生話要大約一個月左右就會好返!!!
不過我銀包到唔知幾時先可以好返

2007-9-29 07:55 PM#12

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線
手術成功就good啦!銀包好唔好得返有乜所謂最緊要個細冇事

2007-10-1 03:53 AM#13

steve1222 (薯爸,薯媽)
版主

UID 4446
精華 0
積分 1145
帖子 1176
閱讀權限 250
註冊 2007-5-16
所養英曲名稱:薯DON豬,薯仔妹妹
英曲會員編號:626
狗狗性別:M,F
狗狗出生日期:16-2-2001,17-04-1994
狗狗最喜歡:雞肉
狗狗最討厭:聽到〝NO〞
狗狗技能:SIT,HAND,WAIT,GO
狗狗性格:熱情
居住地區:MA ON SHAN
來自MA ON SHAN
狀態 離線
最緊要好返呀

2007-10-1 11:16 AM#14

wing
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
註冊 2006-3-14
所養英曲名稱:cooky
英曲會員編號:581
狗狗性別:m
狗狗出生日期:oct 2005
狗狗最喜歡:eat and play
狗狗最討厭:cut nails, touch ears
狗狗技能:sit, down, crawl, hand, give me five/ten, jump
狗狗性格:active
居住地區:TP
來自http://cooky050407.mysinablog.com/
狀態 離線
希望快d好番!

甜美笑容

2007-10-1 03:19 PM#15

tammy (月希媽媽)
版主

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS
阿占做完手術要好好休息,

祝早日康復

曲曲家庭

2007-10-2 12:21 AM#16

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線
呀占....而家点呀?
要唔要3兄妹拎個橙去探吓占占

2007-10-10 11:27 PM#17

英曲助教
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
來自愛記
狀態 離線
呀占好返好多啦!心情好返好多!不過佢隻腳仲未行得.........姑娘話要耐心D,佢隻腳會慢慢行得返!
多謝大家關心呀!等呀占好返就叫呀LOK帶佢出來玩!

2007-10-11 12:04 AM#18

steve1222 (薯爸,薯媽)
版主

UID 4446
精華 0
積分 1145
帖子 1176
閱讀權限 250
註冊 2007-5-16
所養英曲名稱:薯DON豬,薯仔妹妹
英曲會員編號:626
狗狗性別:M,F
狗狗出生日期:16-2-2001,17-04-1994
狗狗最喜歡:雞肉
狗狗最討厭:聽到〝NO〞
狗狗技能:SIT,HAND,WAIT,GO
狗狗性格:熱情
居住地區:MA ON SHAN
來自MA ON SHAN
狀態 離線
慢慢黎,好返復元架啦!!

2007-10-12 11:07 AM#19

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.071933 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-15 11:22 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver