PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 又有曲曲要搵新屋企喇!(homed!!好野!!)  

wing
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
註冊 2006-3-14
所養英曲名稱:cooky
英曲會員編號:581
狗狗性別:m
狗狗出生日期:oct 2005
狗狗最喜歡:eat and play
狗狗最討厭:cut nails, touch ears
狗狗技能:sit, down, crawl, hand, give me five/ten, jump
狗狗性格:active
居住地區:TP
來自http://cooky050407.mysinablog.com/
狀態 離線
又有曲曲要搵新屋企喇!(homed!!好野!!)

4-YR MALE COCKER "CHUMMY"
Yet another cocker spaniel. It must be the season for abandoning them.

Posted: Fri, 7 Sep. 2007 Expires: Sat, 12 Jan. 2008

source:http://pub15.bravenet.com/classi ... 221773649&cpv=2

雖然我唔知隻狗狗係男定係女,
係咩原因被遺棄,
不過,佢係一隻cheerful嘅狗狗。

我明白有時曲曲會好貪玩,
可能狗狗本身有其他問題,
又或者有好多外在因素,令狗主有放棄嘅念頭。

我都有試過想放棄,
我只係凡人一個,無偉大理想,
不過,當我諗起cooky個對亮晶晶嘅眼晴,好似龍眼核咁望住我,
興奮時,pat pat好似上左魔打咁,左令右令果陣,
真係好唔捨得...
之所以養狗,係因為有interaction、有感覺嘛,
點可能話放棄就放棄呢!

甜美笑容

2007-9-12 06:53 PM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wing 於 2007-9-12 06:53 PM 發表
4-YR MALE COCKER "CHUMMY"
Yet another cocker spaniel. It must be the season for abandoning them.

Poste ...
呢排成日都見曲曲被遺棄~~
你講得好岩啊!曲曲真係好可愛。
佢地好聰明,想佢地乖乖其實教下就可以啊!
我好多時返工都會諗起Nick Nick個傻樣、細曲的笑容同大曲個懶樣啊!呵!~

2007-9-12 10:01 PM#2

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
佢個樣好純!希望有人領養佢啦!
2007-9-13 01:31 AM#3
查看資料  Blog  發短消息  頂部

p4uL1N3 (曲奇MAMI)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 399
精華 0
積分 1100
帖子 1093
閱讀權限 250
註冊 2006-4-30
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:600
狗狗性別:M
狗狗出生日期:27-1-06
狗狗最喜歡:Biting and chewing
狗狗最討厭:Me
狗狗技能:Bite Me
狗狗性格:crazy
居住地區:Australia
來自Australia
狀態 離線
佢d毛好靚咁! 希望快d有人收養啦!

我叫白頭曲奇呀! 好易認嫁! 大家好?? 我有個好錫我既MAMI同DADI!!
2007-9-13 02:16 PM#4

cherryvivi
英曲預備班

UID 6278
精華 0
積分 3
帖子 3
閱讀權限 250
註冊 2007-9-2
所養英曲名稱:笨笨
英曲會員編號:
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2002
狗狗最喜歡:kiss kiss
狗狗最討厭:man
狗狗技能:so many
狗狗性格:good
居住地區:
來自hk
狀態 離線
其實可以放喺www.hkpet-net,嘅領養版,苯苯都係咁樣搵到新媽咪,不過最好跟緊d,最好做家訪,慢慢揀,不要怕煩親人地,如果人地有心養,唔會怕煩,總好過所託非人,累死隻狗,如果係狗販,見你咁緊張,都唔敢搞你啦,(小小經驗)曲曲都好受歡迎,有條件慢慢揀,記得緊慎,問清楚.

ccc
2007-9-13 08:03 PM#5

wing
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
狗狗技能:sit, down, crawl, hand, give me five/ten, jump
來自http://cooky050407.mysinablog.com/
狀態 離線
今日check HKDR 個 website, HOMED 喇!
yeap!

甜美笑容

2007-9-15 09:33 PM#6

vivian
英曲大學生

UID 1452
精華 0
積分 165
帖子 205
閱讀權限 250
註冊 2007-1-14
所養英曲名稱:Baby
英曲會員編號:617
狗狗性別:Male
狗狗出生日期:Sept 2006
狗狗最喜歡:玩,撒嬌,食,在浴缸沖涼, 同妹妹maggie玩
狗狗最討厭:吸塵機, 電單車
狗狗技能:sit, down, hand, jump, stand
狗狗性格:貪玩但怕事, 孤寒
居住地區:Kowloon City
來自Pet Shop
狀態 離線
太好啦!希望佢既新主人可以用無比既愛心照顧佢,呵護佢啦
2007-9-16 12:41 AM#7

wing
英曲講師
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
狀態 離線
希望被遺棄嘅狗狗都可以好似佢咁好彩,可以好快re-home

甜美笑容

2007-9-16 11:08 PM#8

Sindy
英曲BB班

UID 2028
精華 0
積分 21
帖子 21
閱讀權限 250
註冊 2007-2-10
所養英曲名稱:Kai Kai
英曲會員編號:
狗狗性別:Female
狗狗出生日期:21-12-2002
狗狗最喜歡:walking
狗狗最討厭:無野食
狗狗技能:偷食
狗狗性格:cheerful
居住地區:Wong Tai Sin
來自Hong Kong
狀態 離線
希望多d狗仔可以人狗兩團圓.
2007-9-27 01:26 PM#9

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.060371 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-18 09:36 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver