PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 初黎報到,多多指教^^  

kk_k
英曲預備班

UID 5201
精華 0
積分 5
帖子 5
閱讀權限 250
註冊 2007-7-30
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:2007年6月
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:MK
初黎報到,多多指教^^

hello大家好∼∼∼
我的仔仔叫*coffee*呀>>>
而家2個幾月大到∼∼∼雖然佢仲好細個...
but我同佢都好希望可以同大家做個朋友∼∼∼
一齊交流下心得咁啦!
又可以出黎玩呀...食呀...一定會好開心架!

......^^好期待呢^^......
2007-7-31 03:57 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

wallis
英曲班主任

UID 717
精華 0
積分 669
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-7-29
所養英曲名稱:津津
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:6-12-06
狗狗最喜歡:食野,咬咬,去街街,跑草,我地陪住佢
狗狗最討厭:戴口罩,得自己一個係屋企
狗狗技能:sit,唔准郁,左手右手,執玩具
狗狗性格:嗲,熱情
居住地區:YUEN LONG
welcome! 有無coffee仔既相睇吓呀? 兩個幾月一定好得意啫!

永遠懷念我最疼愛的B女女
2007-7-31 08:09 AM#2

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
hello..歡迎你呀..我隻曲仔又係叫coffee...三歲幾呀....

2007-7-31 12:37 PM#3
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

wing
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
註冊 2006-3-14
所養英曲名稱:cooky
英曲會員編號:581
狗狗性別:m
狗狗出生日期:oct 2005
狗狗最喜歡:eat and play
狗狗最討厭:cut nails, touch ears
狗狗技能:sit, down, crawl, hand, give me five/ten, jump
狗狗性格:active
居住地區:TP
來自http://cooky050407.mysinablog.com/
狀態 離線
兩個幾月嘅bb仔,實係好cute喇!
我家cooky 10月就 2歲喇!
多d上傾偈丫

甜美笑容

2007-7-31 12:46 PM#4
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗性別:女
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
又多隻coffee 呀!^^ welcome~~
我係elaine, 屋企有一隻英曲, 6歲幾的嘉嘉, 同一隻一歲的長毛芝^^

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2007-7-31 03:19 PM#5

Janice
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 4503
精華 0
積分 686
帖子 745
閱讀權限 250
註冊 2007-5-22
所養英曲名稱:Coffee & Cobo
英曲會員編號:623
狗狗出生日期:31/05/1995 & 19/10/2007
狗狗最喜歡:食,訓,游泳,主人按摩
狗狗最討厭:無人係屋企(怕靜,怕黑,怕打雷)
狗狗技能:唱歌,打鼻鼾
狗狗性格:活潑,開朗, 什麼都吃
居住地區:ShamShuiPO
來自朋友
狀態 離線
Welcome,我都有隻曲曲叫coffee妹,今年12歲啦
多d上黎傾啦
2007-7-31 03:36 PM#6

kk_k
英曲預備班

UID 5201
精華 0
積分 5
帖子 5
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
煩...煩...煩...

pic我未update呀~~~遲多少少先比你地睇呀啦~~~
and then 我而家好煩.......因為佢冇胃口食野......又唔活潑好動.....
耳仔同佢日日清潔都好似好污jo....又有臭味~~~~~~
我係mk buy 佢返黎幾日架~~~~~
而家都唔知點好
2007-8-1 10:14 PM#7

wallis
英曲班主任

UID 717
精華 0
積分 669
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-7-29
所養英曲名稱:津津
英曲會員編號:
狗狗出生日期:6-12-06
狗狗最喜歡:食野,咬咬,去街街,跑草,我地陪住佢
狗狗最討厭:戴口罩,得自己一個係屋企
狗狗技能:sit,唔准郁,左手右手,執玩具
狗狗性格:嗲,熱情
居住地區:YUEN LONG
快d帶佢睇vet啦! 兩個幾月應該無時停架!

永遠懷念我最疼愛的B女女
2007-8-1 10:26 PM#8

sunnysideup (Honma 媽)
英曲硏究生

UID 799
精華 0
積分 323
帖子 322
閱讀權限 250
註冊 2006-8-13
所養英曲名稱:Honma, Chiqui
英曲會員編號:604
狗狗性別:有仔有女
狗狗出生日期:Honma: 2006年5月30日; Chiqui: 1月26日
狗狗最喜歡:同爹哋媽咪玩, 痴到實
狗狗最討厭:困籠, 孤單
狗狗技能:最叻係Fetch... 同埋咋咋帝...
狗狗性格:活潑, 蠱蠱惑惑, Chiqui 勁嗲
居住地區:
來自HK
狀態 離線
係呀, 睇咗Vet先講啦, 你知旺角petshop 一向都黑店多......

Hi, 我係Honma and Chiqui 百厭星, 玩,食, 瞓我最醒!
2007-8-1 10:56 PM#9

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
快點睇醫生, 唔食野好大件事, 可能已經開始起瘟. 佢有冇打過預防針?! 幾多日前打的?!

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2007-8-2 12:10 PM#10

kk_k
英曲預備班

UID 5201
精華 0
積分 5
帖子 5
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
我已經帶左佢睇醫生啦.......而家留緊係pet shop...要過幾日先可以帶佢返黎!
my home突然覺得好靜....好miss my coffee...>.<...

好多謝你地的關心呀∼∼∼

and then想問問你地的狗狗乖唔乖???
會唔會好難教???
2007-8-4 03:30 AM#11

jimmy237 (Jimmy)
英曲導師

UID 292
精華 0
積分 532
帖子 523
閱讀權限 250
註冊 2006-3-29
所養英曲名稱:班班
英曲會員編號:
狗狗出生日期:1-25-05
狗狗最喜歡:被人摸肚,喜歡同人玩
狗狗最討厭:被狗吠,狗糧,唔喜歡同狗玩
狗狗技能:跳圈,遞手
狗狗性格:斯文,溫柔
居住地區:黃大仙
班班兩年幾前都係在旺角一間比人傳的黑店買回來的, 開頭又係有d問題架, 不過後來帶佢去睇左一次醫生, 再去同間寵物店理論, 最後好左都好返, 依家仲好生猛.
曲曲都好似教, 女仔會聽話d, 無男仔禁好動.
2007-8-4 09:19 AM#12

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
曲曲活力好..好識搞破壞..哈哈..你可以話佢地活潑..亦可以話頑皮..只要幼犬時期好好教導..長大後便會定性
比啲心機啦..只要下苦功去教..曲曲好聰明..一定會做一隻乖曲曲啊

2007-8-4 10:36 PM#13
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

kk_k
英曲預備班

UID 5201
精華 0
積分 5
帖子 5
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
我仲未帶我coffee返黎呀∼>.<∼
今日第5日啦...call返pet shop d人話佢情況已經好轉喎∼∼∼
話過多幾日先...到時會call我∼∼∼∼唔知佢返到黎會唔會好返晒呢???

係呢而家summer你地係咪成日帶佢地去街街∼∼∼swimming∼∼∼玩呀???
我都好想一齊呀...but要等下一年的summer囉∼>.<∼bad∼∼∼
2007-8-6 02:49 AM#14

tammy (月希媽媽)
版主

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS

QUOTE:
原帖由 sunnysideup 於 2007-8-1 10:56 PM 發表
係呀, 睇咗Vet先講啦, 你知旺角petshop 一向都黑店多......
CoCo: 我媽媽都係喺旺角petshop黑店買我返去,
          一開始就用好多錢,成日帶我去vet度睇醫生,後來好返,
          仲帶咗7個月大嘅托托返嚟(托托被困旺角勝利道petshop四、五個月)
          之後我地生咗兩胎共有十六個仔女....

等coffee好返,俾相大家睇好嗎?
          遲D coffee 大個咗,嚟join我地英曲大聯盟既活動呀

曲曲家庭

2007-8-6 06:17 PM#15

kk_k
英曲預備班

UID 5201
精華 0
積分 5
帖子 5
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
好呀.我都好想join你地一齊玩^^

十六個仔女....有冇比到人呀???
做咩唔做絕育唧?
2007-8-6 07:49 PM#16

tammy (月希媽媽)
版主

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS

QUOTE:
原帖由 kk_k 於 2007-8-6 07:49 PM 發表
好呀.我都好想join你地一齊玩^^

十六個仔女....有冇比到人呀???
做咩唔做絕育唧?
CoCo: 十三個仔女俾咗人啦!仲有一仔兩女跟住我地!
          我同托托都做左絕育手術啦!唔生囉

曲曲家庭

2007-8-6 08:03 PM#17

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.072314 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 06:30 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver