PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: (已尋回)求助:昨日在筲箕灣天悅附近拾到一隻摺耳貓!!!  

chrisyaufish (chrisyaufish)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
註冊 2006-3-17
所養英曲名稱:Lok
英曲會員編號:577
狗狗性別:M
狗狗出生日期:24/08/2004
狗狗最喜歡:食野,玩公仔,搓肚仔.....
狗狗最討厭:吸塵,出街,細佬...
狗狗技能:俾手、 SitSit、Down、俾雙手,跳起接公仔
狗狗性格:好鬼爹,成日鍚人,超級胃食!好多野講!出街就驚過鬼!
居住地區:QB
來自愛記
狀態 離線
(已尋回)求助:昨日在筲箕灣天悅附近拾到一隻摺耳貓!!!

昨日在筲箕灣天悅附近拾到一隻摺耳貓!!!
見佢個身好乾淨,應該剛走失,但試過係附近找個佢主人搵唔到,亦都冇尋貓啟示.....因為見佢好似好驚....所以帶左佢返屋企!!!!!
因為屋企有兩個頑皮仔成日想搞隻貓........我有唔係好識照顧!所以想問下有冇人可以幫下手..........
我都唔知點算好?!?!送佢spca我又怕佢唔知會唔會有事......
希望大家可以幫下手...........
隻貓我都唔知佢仔定女...........不過佢年紀應該唔大......

2007-6-25 10:25 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

小老三 (小老三)
英曲大學生

UID 417
精華 0
積分 215
帖子 215
閱讀權限 250
註冊 2006-5-8
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:1994 - 2000
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
CAN U CALL ME?
9655 3566小老三

Cookie, 細姐姐日日都好掛住你, 希望你在彩虹橋上永遠開開心心地生活落去
2007-6-25 05:35 PM#2
查看資料  Blog  發短消息  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
小老三一出隻貓有救啦

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2007-6-25 06:51 PM#3
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

heather_hba (Heather Li)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 chrisyaufish 於 2007-6-25 10:25 AM 發表
昨日在筲箕灣天悅附近拾到一隻摺耳貓!!!
見佢個身好乾淨,應該剛走失,但試過係附近找個佢主人搵唔到,亦都冇尋貓啟示.....因為見佢好似好驚....所以帶左佢返屋企!!!!!
因為屋企有兩個頑皮仔成日想搞隻貓........我 ...
係問下 pet shop 會唔會係走左出黎?
我知天悅附近有一間pet shop 叫小腳印~ 佢地係有好多cat ga~
2007-6-25 08:54 PM#4

531elmo
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2007-6-25 18:51 發表
小老三一出隻貓有救啦
嘩~ 十萬個認同啦~
上次都係得小老三, 我執到既[芝麻] 就有家可歸啦~
2007-6-25 09:20 PM#5

英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
狗狗技能:俾手、 SitSit、Down、俾雙手,跳起接公仔
狗狗性格:好鬼爹,成日鍚人,超級胃食!好多野講!出街就驚過鬼!
來自愛記
狀態 離線
唔該晒大家
佢已經返左屋企啦!

2007-6-26 01:27 AM#6

fatball
英曲小學生

UID 1481
精華 0
積分 73
帖子 73
閱讀權限 250
註冊 2007-1-18
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 chrisyaufish 於 2007-6-26 01:27 AM 發表
唔該晒大家
佢已經返左屋企啦!
點樣搵返主人架
2007-6-26 09:38 AM#7

小老三 (小老三)
英曲大學生

UID 417
精華 0
積分 215
帖子 215
閱讀權限 250
註冊 2006-5-8
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:
狗狗出生日期:1994 - 2000
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 531elmo 於 2007-6-25 21:20 發表

嘩~ 十萬個認同啦~
上次都係得小老三, 我執到既[芝麻] 就有家可歸啦~
駛唔駛講到咁呀??? 你估我係超人咩
我都係盡力幫下手之嘛

Cookie, 細姐姐日日都好掛住你, 希望你在彩虹橋上永遠開開心心地生活落去
2007-6-26 10:16 AM#8

英曲助教
我係肥仔lok~

UID 259
精華 0
積分 1003
帖子 1043
閱讀權限 250
來自愛記
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 fatball 於 2007-6-26 11:08 AM 發表

點樣搵返主人架
當晚除咗收留咗一晚之外,都有留意有無街招有人搵猫,
不過都無發現有街招搵猫......又唔可以收留太耐,有諗過拎去愛記,不過,
lok 爸話試o下拎去附近 pet shop 問o下,好彩地,第一間 pet shop已經話識得佢主人啊~
認真好彩啊~再次唔該晒大家

2007-6-26 01:36 PM#9

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.070527 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-17 04:16 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver