PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 31  1/2  1  2  > 

標題: coffee的去向..........  

woody
英曲預備班

UID 4268
精華 0
積分 1
帖子 1
閱讀權限 250
註冊 2007-4-24
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
coffee的去向..........

資料:啡色英曲(D毛好靚好柔軟)/男性/3歲/未絕育(或會安排絕育後才給領養者)
名稱:Coffee
性格(可看片段求証):
好:活潑好動/熱情/一叫佢會即時埋黎/幾嗲人/從不咬人/任摸唔嬲/識”坐”同”手”
不好:好心急/爛玩/搶繩/冇時停(典型曲架性格)/聽到陌生聲音(如門鐘)會吠/作狀拎佢既玩具或食物會WOO你,但不會咬,俾你拎的

要被領養原因:
狗主有3隻狗,但由於Coffee的好動心急性格,經常激嬲男主人而被罰及打,女主人不忍心再見到自己心愛的狗狗再被虐打(不要問我點解女主人唔阻止,咁係因為女主人冇能力阻止到,我們雖然多次勸阻男主人再打Coffee,但勸極都冇用!),相議後,我們認為送走Coffee是最好既方法,故請我們幫他找一個既溫暖又可以接納他的家!

領養不收分毫,領養者需會安排同Coffee見下面先(因佢驚陌生人,尤其男性,如家中有男性,敬請安排一同前往),時間相議(大圍區),同時希望領讓者先讓我們進行家訪,以確保狗狗可在一個適合的環境生活!若不能給我們家訪,勿擾!

聯絡方法:
email : siubinbin@gmail.com
敬請留低閣下的地址/電話,領養並非先到先得,敬請考慮清楚,無限感激!

片段:
#1 爛玩片段 - http://www.youtube.com/watch?v=3tamBcKvQp0

#2 WooWoo聲片段 - http://www.youtube.com/watch?v=DCKLcRk9N6U

#3 自己玩片段 - http://www.youtube.com/watch?v=IkQl1dSiNqc
2007-4-24 07:06 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
如果我冇認錯同記錯的話,coffee早陣子都有出post比人領養,後來冇晒聲氣!而家係咪要找新主人啊?大家幫手fw啦!
2007-4-25 12:01 AM#2

kanandy (水爸 Andy)
英曲大學生

UID 1054
精華 0
積分 263
帖子 262
閱讀權限 250
註冊 2006-10-12
所養英曲名稱:亞水、肥水
英曲會員編號:619
狗狗性別:女
狗狗出生日期:08-06-2003
狗狗最喜歡:零食、去街、攬住我訓
狗狗最討厭:獨留在家
狗狗技能:sit、hand、stay、down、come
狗狗性格:細膽、緊張、嬌嗲
居住地區:大埔
來自H.K
狀態 離線
係呀!詳情可查看領養區舊post,幫o下手喇!
2007-4-25 08:49 AM#3

動感姐梨
英曲BB班

UID 2008
精華 0
積分 15
帖子 15
閱讀權限 250
註冊 2007-2-5
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 忌廉媽咪 於 2007-4-25 12:01 AM 發表
如果我冇認錯同記錯的話,coffee早陣子都有出post比人領養,後來冇晒聲氣!而家係咪要找新主人啊?大家幫手fw啦!
係呀, 就係佢啦...

最衰係我啦, delete晒之前d好心人既email... 因為當初係諗住將coffee交俾呢度既會員"kanandy"既... 所以d email我回覆左一次後就delete左... 個gmail又幫我清晒d垃圾... 想搵返d有心人都冇計!!!

"woody"其實係我男友, 呢個post佢琴晚儍下儍下post左出黎, 佢唔知next post就係coffee個舊post... anyway, 我地post o係度真係希望有養開/養過cocker既人收養coffee... 如果唔係coffee既典型cocker性格, 佢個男主人未必會咁憎佢... 我用個憎字, 大家可以想像到佢真係對佢好差... 我就黎冇眼睇佢架啦.... 希望有心人快d出現啦!!! 麻煩晒....
2007-4-25 09:42 AM#4

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線
希望快d有人收養佢啦.

2007-4-25 11:02 AM#5
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

sochi_grass (dorothy)
英曲大學生

UID 597
精華 0
積分 191
帖子 245
閱讀權限 250
註冊 2006-6-26
所養英曲名稱:Pretty
英曲會員編號:599
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2006-5-1
狗狗最喜歡:咬野
狗狗最討厭:入籠
狗狗技能:sit sit & hand hand
狗狗性格:活躍、開朗
居住地區:Fanling - 覲龍圍
來自Hong Kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 動感姐梨 於 2007-4-25 09:42 AM 發表

係呀, 就係佢啦...

最衰係我啦, delete晒之前d好心人既email... 因為當初係諗住將coffee交俾呢度既會員"kanandy"既... 所以d email我回覆左一次後就delete左... 個gmail又幫我清晒d垃圾. ...
如果唔係我依家有左BB,
我諗我實會收養隻曲曲架~~!!!
依家只能希望會有好心人出現啦~!!!

pretty豬
2007-4-25 11:31 AM#6

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
而家情况点呀?

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2007-4-29 05:00 PM#7

動感姐梨
英曲BB班

UID 2008
精華 0
積分 15
帖子 15
閱讀權限 250
註冊 2007-2-5
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2007-4-29 05:00 PM 發表
而家情况点呀?
暫時都未搵到合適人選呀.. 本身有個人話有興趣睇, 但我話o係大圍, 佢話遠囉... 咁少意思都唔肯, 一d誠意都冇, 好彩冇俾coffee佢..

我琴日去過... 起初都冇野既.. coffee貫徹佢既活躍性格, 同我地玩得好開心 ... 但當男主人返黎時, 佢竟然o係屋企懶屎.. 仲要一路行一路痾...   聽女主人講, 佢從來冇試過架... 佢以前會o係籠入面大大, 依家有天台, 就會o係天台大大... 而琴日o係男主人返屋企前3個鐘左右, 佢都已經去左一次... 唔知咩原因佢會咁樣做...   佢男主人當然火都黎埋, 不過佢見我o係度就冇打佢, 我幫佢pat左佢pat pat幾下... 佢知自己做錯野, 唔敢行近男主人.. 我同男主人講, 佢可能只係太驚你先懶, 唔好怪佢, 只怪自己嚇怕佢囉!!! 不過佢堅持coffee係突登 唔知佢琴晚有冇"秋後算脹".. 希望冇啦~~~
2007-4-29 10:46 PM#8

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 動感姐梨 於 29/4/2007 22:46 發表

暫時都未搵到合適人選呀.. 本身有個人話有興趣睇, 但我話o係大圍, 佢話遠囉... 咁少意思都唔肯, 一d誠意都冇, 好彩冇俾coffee佢..

我琴日去過... 起初都冇野既.. coffee貫徹佢既活躍性格, 同我地 ...
大圍都話遠呀.............

又唔係叫佢日日去幾轉, 只不過係去見下面姐, 就算佢再搵你都唔騷佢

2007-4-29 11:12 PM#9

動感姐梨
英曲BB班

UID 2008
精華 0
積分 15
帖子 15
閱讀權限 250
註冊 2007-2-5
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2007-4-29 11:12 PM 發表

大圍都話遠呀.............

又唔係叫佢日日去幾轉, 只不過係去見下面姐, 就算佢再搵你都唔騷佢
咪就係囉.. 大圍已經好方便架啦!!! 佢話自己住屯門... 咁唔通要我拎coffee上去佢屋企咩, 又唔係一定俾佢既, 可能coffee好驚佢呢? 都唔知d人點諗既... 我梗係唔再so啦..
2007-4-29 11:23 PM#10

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 動感姐梨 於 29/4/2007 23:23 發表

咪就係囉.. 大圍已經好方便架啦!!! 佢話自己住屯門... 咁唔通要我拎coffee上去佢屋企咩, 又唔係一定俾佢既, 可能coffee好驚佢呢? 都唔知d人點諗既... 我梗係唔再so啦..
唉.......原來住屯門, 我以為佢住北極架添.............

算啦, 如果真係有誠意要coffee的話, 唔好話大圍吖, 大乜都去啦,

呢d人可能只係口爽爽講下, 跟本都唔係真心

2007-4-30 12:22 AM#11

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 動感姐梨 於 2007-4-29 10:46 PM 發表

我琴日去過... 起初都冇野既.. coffee貫徹佢既活躍性格, 同我地 ...
哎...d人諗乜呀!!!!有心極有限lor...咪so佢呀
當初我都入到去錦田d山卡拉村到見可樂仔啦!

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2007-4-30 02:52 AM#12

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2007-4-30 02:52 AM 發表

哎...d人諗乜呀!!!!有心極有限lor...咪so佢呀
當初我都入到去錦田d山卡拉村到見可樂仔啦!
真正想要狗狗,就算幾遠都會去啊!
我地接Nick Nick都係好遠咁由紅磡駕車入去葵涌入面帶Nick Nick走啊!去果陣又要未去過唔識路,走左好多冤枉路先到,去到又要拖住細曲企左粒幾鐘先等到∼∼∼如果D人有心既幾遠都唔係問題啊!
遠少少就咁,我覺得狗狗去佢度都唔會幸福!佢太無責任心,同無對狗狗既熱誠咯!
隻曲曲真係好可愛啊!點解咁可愛都會有咁既遭遇呢?

2007-4-30 09:49 AM#13

sunnysideup (Honma 媽)
英曲硏究生

UID 799
精華 0
積分 323
帖子 322
閱讀權限 250
註冊 2006-8-13
所養英曲名稱:Honma, Chiqui
英曲會員編號:604
狗狗性別:有仔有女
狗狗出生日期:Honma: 2006年5月30日; Chiqui: 1月26日
狗狗最喜歡:同爹哋媽咪玩, 痴到實
狗狗最討厭:困籠, 孤單
狗狗技能:最叻係Fetch... 同埋咋咋帝...
狗狗性格:活潑, 蠱蠱惑惑, Chiqui 勁嗲
居住地區:
來自HK
狀態 離線
可能狗狗都有分好命定唔好命… 我都覺得Coffee超可愛, 但係偏偏佢又咁苦命… 希望佢最後可以好似我地呢度幾隻被收養又被當成寶嘅曲曲咁, 搵到愛佢嘅主人, 俾D 信心佢, 幫佢抖正行為問題.
動感姐梨, 你唔好放棄, 要俾心機搵好人家同埋assess下佢o 唔ok呀.
有冇試D 外國人會睇架forum or website? 上次dodo 幫黑曲rehome到一個外國人family, 好錫黑曲, 可唔可以試試HKDR幫你post 下呢? you may not have to physically give them the dog, but just try to see if they can host the message for you, as in the case that you’re fostering the dog.

Hi, 我係Honma and Chiqui 百厭星, 玩,食, 瞓我最醒!
2007-4-30 10:46 AM#14

動感姐梨
英曲BB班

UID 2008
精華 0
積分 15
帖子 15
閱讀權限 250
註冊 2007-2-5
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 sunnysideup 於 2007-4-30 10:46 AM 發表
可能狗狗都有分好命定唔好命… 我都覺得Coffee超可愛, 但係偏偏佢又咁苦命… 希望佢最後可以好似我地呢度幾隻被收養又被當成寶嘅曲曲咁, 搵到愛佢嘅主人, 俾D 信心佢, 幫佢抖正行為問題.
動感姐梨,  ...
其實都唔算太差既...

coffee原本係"大圈仔"黎架.. 佢2-3個月時連同另一隻狗(金毛, 叫東東)由佢女主人o係深圳帶落黎.. 一隻"咩"o係背"long", 一隻用鞋盒裝住(coffee)拎落黎... 我都好佩服佢女主人架, 當年佢19歲, 幾"沙膽"... 所以佢地落左黎香港已經比o係大陸好(我個人認為)..

o個日入去, 我問女主人佢老公仲有冇打d狗, 佢話自從俾人投訴單野打左獲金後冇再打過, 仲對佢地好好添.... 佢話佢老公可能內咎... 呢個姪仔我會叫男友"gup"實佢, 有乜"e郁"佢死硬...

大家可以放心... 搵新主人方面, 我都驚拖得越耐大家都唔捨得, 但因為未搵到合適既人, 冇理由求祈搵個算架嘛.... 唯有暫時加緊"gup"住佢姪仔先囉....
2007-4-30 12:38 PM#15

sunnysideup (Honma 媽)
英曲硏究生

UID 799
精華 0
積分 323
帖子 322
閱讀權限 250
註冊 2006-8-13
所養英曲名稱:Honma, Chiqui
英曲會員編號:604
狗狗性別:有仔有女
狗狗出生日期:Honma: 2006年5月30日; Chiqui: 1月26日
狗狗最喜歡:同爹哋媽咪玩, 痴到實
狗狗最討厭:困籠, 孤單
狗狗技能:最叻係Fetch... 同埋咋咋帝...
狗狗性格:活潑, 蠱蠱惑惑, Chiqui 勁嗲
居住地區:
來自HK
狀態 離線
咁大個人, 邊'gup' 到咁多, 你知香港人有成幾十萬人患燥狂症, 都唔知佢係唔係其中一個, 一時唔老黎就攞狗狗來"開刀"嗰d....

Hi, 我係Honma and Chiqui 百厭星, 玩,食, 瞓我最醒!
2007-4-30 12:59 PM#16

tammy (月希媽媽)
版主

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS
coffee而家點呀?

曲曲家庭

2007-5-10 09:27 PM#17

動感姐梨
英曲BB班

UID 2008
精華 0
積分 15
帖子 15
閱讀權限 250
註冊 2007-2-5
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
仲未搵到.... 基本上得2個人contact過.. 不過我都覺得唔o岩..
2007-5-15 12:16 PM#18

umu
英曲BB班

UID 4437
精華 0
積分 20
帖子 20
閱讀權限 250
註冊 2007-5-15
所養英曲名稱:真名: tembi   花名: 仔, doll, 大姑娘
英曲會員編號:622
狗狗性別:m
狗狗出生日期:2001 09 21
狗狗最喜歡:玩具 街街 零食
狗狗最討厭:一個人係屋企 剪手甲
狗狗技能:偷食
狗狗性格:怕大狗、怕陌生人、鐘意去公園、o吾鐘意行市区
居住地區:離島
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 動感姐梨 於 2007-4-29 10:46 PM 發表

暫時都未搵到合適人選呀..  本身有個人話有興趣睇, 但我話o係大圍, 佢話遠囉...  咁少意思都唔肯, 一d誠意都冇, 好彩冇俾coffee佢..

我琴日去過... 起初都冇野既.. coffee貫徹佢既活躍性格, 同我地玩得好開心  ... 但當男主人返黎時, 佢竟然o係屋企懶屎.. 仲要一路行一路痾...   聽女主人講, 佢從來冇試過架... 佢以前會o係籠入面大大, 依家有天台, 就會o係天台大大... 而琴日o係男主人返屋企前3個鐘左右, 佢都已經去左一次... 唔知咩原因佢會咁樣做...   佢男主人當然火都黎埋, 不過佢見我o係度就冇打佢, 我幫佢pat左佢pat pat幾下... 佢知自己做錯野, 唔敢行近男主人.. 我同男主人講, 佢可能只係太驚你先懶, 唔好怪佢, 只怪自己嚇怕佢囉!!! 不過佢堅持coffee係突登  唔知佢琴晚有冇"秋後算脹".. 希望冇啦~~~
隻狗應該o吾係突登o架、個主人誤會左o刺、我個doll去親剪手甲都好驚、都會懶屎、你試下同個主人講叫o吾好誤會o拉

我好鐘意d得意又柔身既玩具、又好鐘意d細細隻既狗、同d細狗係棵樹度圍住圏咁你追我我追你、俾阿媽笑我地似陳寶珠同呂奇^o^
2007-5-15 12:45 PM#19

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
註冊 2006-1-10
所養英曲名稱:BenBen
英曲會員編號:576
狗狗性別:Dog
狗狗出生日期:July 10, 2005
狗狗最喜歡:食啋情B搅搅震
狗狗最討厭:手指指
狗狗技能:一般技能
狗狗性格:鉆央B喜歡交朋友
居住地區:Tai Po
來自遠方
狀態 離線
Coffee 好可憐 !!!  男主人對佢一定好狠,希望佢早日M到一個鈮x黈a。

2007-5-15 01:19 PM#20
 31  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.093242 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-18 08:24 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver