PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 40  1/2  1  2  > 

標題: 1歲多英曲  

Irislam (QQ媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗性別:女
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督
1歲多英曲

Dear all

If you or your friend can offer a home for this dog, pls contact the keeper directly
(Bo Yee: 6099 7492.).  Thanks.

有一隻啡色純種­英曲 - 男仔,1歲多 , 未絕育, 但已植有晶片, 打了預防針.
性格 : 活潑, 好動
被遺棄­ : 主人照顧不到, 經常吠.
現附上相片兩張, 請代為發送給其他愛狗之人

P.S. 但主人想能夠偶爾探訪狗狗.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2007-3-22 12:28 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

sw5551 (Wendy)
英曲硏究生
Wendy

UID 219
精華 0
積分 353
帖子 393
閱讀權限 250
註冊 2006-3-9
所養英曲名稱:Guka
英曲會員編號:
狗狗性別:女仔
狗狗出生日期:好似係1月18日
狗狗最喜歡:食野
狗狗最討厭:有其他狗搶佢瓥平
狗狗技能:Sit、Hand、錫錫
狗狗性格:溫馴、有性格
居住地區:大圍
來自Hong Kong
狀態 離線
唉.....真可憐.. 經常吠即係好似人想講野姐......唔俾人講野你話幾殘忍?

2007-3-22 12:35 AM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
Nick Nick:咁即係話如果我媽媽係曲曲就一定會比人遺棄喇!佢咁多野講∼

曲媽:呀仔,你講咩呀?

2007-3-22 10:46 AM#3
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

gracelau
英曲小學生

UID 2231
精華 0
積分 65
帖子 65
閱讀權限 250
註冊 2007-3-16
所養英曲名稱:可樂
英曲會員編號:
狗狗性別:M
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:紙巾
狗狗最討厭:吸塵機
狗狗技能:sit 同 hand hand
狗狗性格:頑皮
居住地區:樂富
狗緊係會吠架啦...養o既時候又唔諗清楚...
2007-3-22 10:52 AM#4

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
你地睇下曲曲個樣幾開心係度笑, 唉!佢都唔知佢個主人準備唔要佢

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2007-3-22 02:33 PM#5

lichingho (Alex & Angel)
英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
所養英曲名稱:仔仔/小蕃茄妹妹傻瓜BB豬
英曲會員編號:624
狗狗性別:男仔/女仔
狗狗出生日期:2ndFeb97/ 28thDec02
狗狗最喜歡:Alex & Angel
狗狗最討厭:成日係屋企
狗狗技能:挨住Alex扮可愛
狗狗性格:好
居住地區:荃灣
來自本土
狀態 離線
蕃茄唔吠我都要train 到佢識吠我先安心, 開頭幾驚佢係啞呀

蕃茄妹妹的blog
http://muimuitomato.blogspot.com/

仔仔, 你在彩紅橋的另一方好嗎?

我們總有一天會再見!

2007-3-22 03:25 PM#6

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
狗狗吠走埋去摸摸就唔吠咯!我家Nick Nick細曲都係咁~
唔比佢吠好侵犯狗權喎!

2007-3-22 05:34 PM#7

wing
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
註冊 2006-3-14
所養英曲名稱:cooky
英曲會員編號:581
狗狗性別:m
狗狗出生日期:oct 2005
狗狗最喜歡:eat and play
狗狗最討厭:cut nails, touch ears
狗狗技能:sit, down, crawl, hand, give me five/ten, jump
狗狗性格:active
居住地區:TP
來自http://cooky050407.mysinablog.com/
狀態 離線
狗狗吠係正常事, 而且通常都有佢地嘅原因。呢個所謂主人太過份
沒有好好教導狗狗不特止, 仲將全部責任推卸在狗狗身上
隻隻好可愛啊, 希望快d找到好人家

甜美笑容

2007-3-22 09:49 PM#8

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
張相個樣成日笑咁,希望有人會領養佢啦!
2007-3-23 12:27 AM#9

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線
係啦.. 希望快d有人收養佢啦.. 佢o甘可愛.

2007-3-23 08:27 AM#10

angel
英曲BB班

UID 171
精華 0
積分 21
帖子 31
閱讀權限 250
註冊 2006-2-28
所養英曲名稱:ANGEL
英曲會員編號:
狗狗出生日期:04-04-1993
狗狗最喜歡:食食食
狗狗最討厭:冇得食
狗狗技能:都係食
狗狗性格:文靜, 乖巧
居住地區:黃大仙
你唔要佢又話將來要探佢, 多如啦!
2007-3-23 12:53 PM#11

tammy (月希媽媽)
版主

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS
咁人地探吓狗狗如果乖咗唔吠
可能又想攞返嗎

哦!當我冇講過

曲曲家庭

2007-3-23 01:02 PM#12

cat船 (cat船)
英曲高中生

UID 838
精華 0
積分 148
帖子 148
閱讀權限 250
註冊 2006-8-20
所養英曲名稱:囡囡
英曲會員編號:
狗狗出生日期:5/3/2006
狗狗最喜歡:咬野
狗狗最討厭:比人打
狗狗技能:冇
狗狗性格:非常曳,脾氣大
居住地區:將軍澳
來自unknown
狀態 離線
佢咁得意都遺棄有冇人性哦????

我叫肥囡囡最犀利就係咬爛左隻高科技藍芽。我係最聰明亦都係最懶惰,冇著數唔駛旨意我比handhand你,呵呵!將你地激餐死係我最大既快樂。我鍾意將我既快樂建築係你地既怒氣身上,哈哈!!!!
不過我都幾錫佢地既,嘩哈
2007-3-23 01:52 PM#13

jody_chui
英曲預備班

UID 2232
精華 0
積分 5
帖子 5
閱讀權限 250
所養英曲名稱:亞叻
英曲會員編號:
狗狗出生日期:14-11-2006
狗狗最喜歡:訓覺,自己周圍跑
狗狗最討厭:比人吹個鼻
狗狗技能:叫人聽電話
狗狗性格:活潑好動
居住地區:元朗
其實佢最注要既原因係同我隻北京相處唔到~佢而家唔係成日吠,乖左好多架喇~
2007-4-2 12:55 PM#14

Scarlett@Quail
英曲小學生

UID 198
精華 0
積分 74
帖子 74
閱讀權限 250
註冊 2006-3-4
所養英曲名稱:鵪鶉
英曲會員編號:198
狗狗性別:小淑女一名
狗狗出生日期:1-2-2005
狗狗最喜歡:食,玩,跑
狗狗最討厭:比人打
狗狗技能:Sit, Left hand, Right hand, Both hand, Don't move,
狗狗性格:熱情奔放!!!!!!!!!!!
居住地區:屯門
來自慕尼黑1921
狀態 離線
比個機會佢啦,佢咁可愛,或者俾佢去返學會好d呢!

明明近在咫尺,卻好像相距幾公里...
2007-4-3 09:50 PM#15

Dora (dorachoya)
英曲導師

UID 45
精華 0
積分 462
帖子 462
閱讀權限 250
註冊 2005-10-8
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:May 2002
狗狗最喜歡:搞搞震,偷野食,去街街, swim,勁跑
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:比hand hand, 食野只需9秒9
狗狗性格:勁開朗,
居住地區:彩虹橋
來自屯門
狀態 離線
其實個主人都有責任教下隻狗, 唔係話佢吠就唔要人, 咁無良心

心仍牽掛兩位小天使---Cookie & happy

2007-4-3 10:38 PM#16
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

jody_chui
英曲預備班

UID 2232
精華 0
積分 5
帖子 5
閱讀權限 250
所養英曲名稱:亞叻
英曲會員編號:
狗狗出生日期:14-11-2006
狗狗最喜歡:訓覺,自己周圍跑
狗狗最討厭:比人吹個鼻
狗狗技能:叫人聽電話
狗狗性格:活潑好動
居住地區:元朗
我都有教過佢~但係佢都唔聽人講.....都唔知點算呀!!
2007-4-4 10:11 AM#17

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

QUOTE:
原帖由 jody_chui 於 2007-4-4 10:11 AM 發表
我都有教過佢~但係佢都唔聽人講.....都唔知點算呀!!
當佢已經決心唔要隻狗時,佢唔會再覺得自己都有責任,唯有賴晒唔識反抗ge狗狗身上!

2007-4-4 07:23 PM#18

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
教狗唔係一朝半日..係長期教導..漸漸增強佢記憶才有成果
唔係話教三幾次..佢會乖一世..
如果你仲想挽留隻狗..就要比多點愛心與耐性..加時間比佢
如果你係為左咁就離棄佢..我都無話可說..唯有望佢快些找到一個真真正正愛鍚佢既新主人啦

2007-4-4 07:26 PM#19
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

wing
英曲講師
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
註冊 2006-3-14
所養英曲名稱:cooky
英曲會員編號:581
狗狗性別:m
狗狗出生日期:oct 2005
狗狗最喜歡:eat and play
狗狗最討厭:cut nails, touch ears
狗狗技能:sit, down, crawl, hand, give me five/ten, jump
狗狗性格:active
居住地區:TP
來自http://cooky050407.mysinablog.com/
狀態 離線
我家cooky夠惡啦,我雖然唔係好識教, 都係要教, 點都係一條生命黎。

再講, 主人接狗狗番屋企果陣, 都無問過狗狗鍾唔鍾意佢, 就帶狗狗走啦!
如果小英曲知道佢個主人咁易放棄佢, 一定唔會跟呢個主人番屋企。

而且,家有兩犬, 即証明呢位主人係有經驗嘅飼主。應該要想過狗狗相處嘅問題, 北京同英曲都無錯, 錯在主人唔識寶

甜美笑容

2007-4-4 09:45 PM#20
 40  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.073009 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 01:42 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver