PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 荃灣享和  

sophiebibi
英曲預備班

UID 2334
精華 0
積分 8
帖子 8
閱讀權限 250
註冊 2007-3-19
所養英曲名稱:阿波
英曲會員編號:
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:15/11/1993
狗狗最喜歡:食訓玩落街
狗狗最討厭:無得食
狗狗技能:食訓玩扮可憐
狗狗性格:活潑聰明
居住地區:葵涌
來自Hong Kong
狀態 離線
荃灣享和

我 o既 阿波已經晌 3 月 13 日 離開 o左 我地 ... 但係晌有病 o個 日, 我帶佢去睇享和獸醫 o個 個咁 o既 張海雄, 真係不知所謂嬲到爆呀 !!
我 o既 阿波晌 3 月 12 日 下午開始有 D 肚疴 .... 到我夜晚九點鐘收工飛返屋企, 就發現佢 dull dull 地, 又勁氣喘, 又無晒力 .... 因為我淨係知享和獸醫係開到十點, 所以就即刻打電話去 book 同埋飛車帶佢去荃灣享和睇
去見到呢個張海雄, 問我幾句, 跟著淨係幫阿波探 o左 個熱,聽下個肺, 跟著就話阿波有嚴重肺炎, 佢地 o既 醫院無廿四小時 o既 人手晌度睇, 所以幫阿波唔到, 佢叫我帶阿波去旺角睇太平道寵物診所 .... 本來我地想佢睇下有無辦法可以等佢舒服 D 先, 佢話無, 總之幫阿波唔到, 跟著仲要收我 $180, 但係就乜都無做過 .... 之後我地就飛車帶阿波去旺角睇太平道寵物診所睇急症 ....
但係阿波都係晌第二晚離開 o左 我地 .....
2007-3-19 03:10 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

wallis
英曲班主任

UID 717
精華 0
積分 669
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-7-29
所養英曲名稱:津津
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:6-12-06
狗狗最喜歡:食野,咬咬,去街街,跑草,我地陪住佢
狗狗最討厭:戴口罩,得自己一個係屋企
狗狗技能:sit,唔准郁,左手右手,執玩具
狗狗性格:嗲,熱情
居住地區:YUEN LONG
我B女女上年6月都係喺享和呢間不知所謂既嘢度離開我地ga
不過詳細情形我真係唔想再提,總之呢間嘢就
2007-3-19 03:31 PM#2

sophiebibi
英曲預備班

UID 2334
精華 0
積分 8
帖子 8
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自Hong Kong
狀態 離線
我覺得佢好無醫德, 佢都唔係想幫狗狗 o既 !!
2007-3-19 04:19 PM#3

qqdog (queenie & mike)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
我有一個毛茸茸的國度

UID 23
精華 0
積分 610
帖子 649
閱讀權限 250
註冊 2005-10-1
所養英曲名稱:Brandy + 喜力仔
英曲會員編號:297
狗狗性別:男
狗狗出生日期:8 Dec 1992 / 15 Dec 2005
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:你抺o左佢o的尿尿
狗狗技能:開門入籠飲水
狗狗性格:傻奸奸
居住地區:將軍澳
來自將軍澳的 No. 297
狀態 離線
香港好多呢o的不負責任o既獸醫, 扼錢都算, 醫死狗狗最忍受唔到.

勝利道安健係無良庸醫第一代表

我有一個毛茸茸的國度@http://brandy9.mysinablog.com
2007-3-19 10:24 PM#4
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

lichingho (Alex & Angel)
英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
所養英曲名稱:仔仔/小蕃茄妹妹傻瓜BB豬
英曲會員編號:624
狗狗性別:男仔/女仔
狗狗出生日期:2ndFeb97/ 28thDec02
狗狗最喜歡:Alex & Angel
狗狗最討厭:成日係屋企
狗狗技能:挨住Alex扮可愛
狗狗性格:好
居住地區:荃灣
來自本土
狀態 離線
荃灣首推城市醫務所
請各位不要太傷心了

蕃茄妹妹的blog
http://muimuitomato.blogspot.com/

仔仔, 你在彩紅橋的另一方好嗎?

我們總有一天會再見!

2007-3-20 09:44 AM#5

Sue
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
註冊 2006-1-10
所養英曲名稱:BenBen
英曲會員編號:576
狗狗性別:Dog
狗狗出生日期:July 10, 2005
狗狗最喜歡:食啋情B搅搅震
狗狗最討厭:手指指
狗狗技能:一般技能
狗狗性格:鉆央B喜歡交朋友
居住地區:Tai Po
來自遠方
狀態 離線
我husdband有個跑友隻狗上星期因氣喘需要留醫(荃灣),基於8掛就黻楟\係ㄥ*d醫,剛收到消息原來就係呢個庸醫度留醫 ,我已告知希望佢隻狗無事啦!!

2007-3-20 12:11 PM#6

sophiebibi
英曲預備班

UID 2334
精華 0
積分 8
帖子 8
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自Hong Kong
狀態 離線
Sue, 我都希望你朋友 o個隻狗狗會無事 !!
2007-3-20 09:32 PM#7

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
來自遠方
狀態 離線
隻狗狗原來係趕埵漇K而唔係氣喘,個衰人話隻狗情況差夾硬要佢留醫到 22/3,聽朋友講隻狗留醫後情況仲差驉A我聽後都好擔心

2007-3-21 09:33 AM#8

wallis
英曲班主任

UID 717
精華 0
積分 669
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-7-29
所養英曲名稱:津津
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:6-12-06
狗狗最喜歡:食野,咬咬,去街街,跑草,我地陪住佢
狗狗最討厭:戴口罩,得自己一個係屋企
狗狗技能:sit,唔准郁,左手右手,執玩具
狗狗性格:嗲,熱情
居住地區:YUEN LONG
嗰間不知所謂既嘢好鍾意叫d狗狗留醫(留醫費好賺吖嘛),但根本佢地收工之後就無人會睇住d留醫既小動物,到第二朝9點先有姑娘開門,期間發生咩事都無人知~ 咁就叫留醫? 我B女女嗰時都係留醫喺度,第二朝就... 根本我懷疑當晚半夜已經出現咗問題,不過無人知,真係唔留醫好過留~ 家陣諗起都好傷心~
2007-3-21 09:54 AM#9

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
來自遠方
狀態 離線
現在好多無良vet,對眼只會向$$看

2007-3-21 10:57 AM#10

sophiebibi
英曲預備班

UID 2334
精華 0
積分 8
帖子 8
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自Hong Kong
狀態 離線
唉, 其實寵物都有生命, 都有佢地 o既 尊嚴, 佢地有感情有情緒有性格 .... 獸醫就係醫佢地 家嘛, 我覺得有 D 無良獸醫覺得, 醫死 o左 咪算囉, 又唔洗好似醫人 o既 醫生咁要負法律責任同埋俾人釘牌 o既 ....
但係好想同 D 無良獸醫講, 錢係要搵, 但係搵得 o黎 要對得住天地良心囉 !!
2007-3-21 06:39 PM#11

amycobychan (姑婆婆)
英曲班主任

UID 9878
精華 0
積分 623
帖子 618
閱讀權限 250
註冊 2008-10-8
所養英曲名稱:Coby Chan (陳高比)
英曲會員編號:
狗狗性別:male
狗狗出生日期:22 March 2004
狗狗最喜歡:outing
狗狗最討厭:home alone
狗狗技能:stay, leave it, up...
狗狗性格:timid, gutless
居住地區:Coby/Sham Tseng; Amy/Kwun Tong
來自Hongkong
狀態 離線
Coby仔住深井,睇醫生都係去荃灣亨和街ge荃灣獸醫診所,每次都唔同醫生,你地唔係講le間mar?!
都見有好幾間係個條街,唔記得?間打?間,

Coby仔兩星期前先睇完醫生,Coby"坳柴了",醫生說佢可能手毛腳毛太長,跳起地板會滑,
佢真係手毛腳毛太長冇人知道,我同佢睇完醫生就剪手毛腳毛,
都係要至少一個月去深井check佢手仔腳仔剪下毛!

醫生仲話要小心d佢,唔准佢跳跳跳,好容易傷其他三肢,如果唔好就要照X光,
隔了幾日仲電我問Coby有沒有好左,都好細心!

有冇人知最近深井的24小時急診,都是小心d好?!Many thanks!

2009-1-13 05:01 PM#12

英曲班主任

UID 9878
精華 0
積分 623
帖子 618
閱讀權限 250
英曲會員編號:
居住地區:Coby/Sham Tseng; Amy/Kwun Tong
來自Hongkong
狀態 離線
Coby仔住深井,睇醫生都係去荃灣亨和街ge荃灣獸醫診所,每次都唔同醫生,你地唔係講le間mar?!
都見有好幾間係個條街,唔記得?間打?間,

Coby仔兩星期前先睇完醫生,Coby"坳柴了",醫生說佢可能手毛腳毛太長,跳起地板會滑,
佢真係手毛腳毛太長冇人知道,我同佢睇完醫生就剪手毛腳毛,
都係要至少一個月去深井check佢手仔腳仔剪下毛!

醫生仲話要小心d佢,唔准佢跳跳跳,好容易傷其他三肢,如果唔好就要照X光,
隔了幾日仲電我問Coby有沒有好左,都好細心!

有冇人知最近深井的24小時急診,都是小心d好?!Many thanks!

2009-1-13 05:02 PM#13

marcoivanching (Ivan)
英曲預備班

UID 98
精華 0
積分 4
帖子 4
閱讀權限 250
註冊 2005-12-6
所養英曲名稱:豆豆
英曲會員編號:905
狗狗性別:女
狗狗出生日期:23/9/2005
狗狗最喜歡:食/訓/玩/倒亂
狗狗最討厭:入籠/好煩的狗
狗狗技能:坐/訓/俾手/企/行
狗狗性格:聰明/活潑
居住地區:青衣
來自HK
來自 905
狀態 離線
我隻狗次次去荃灣享和睇醫生都係果條友喎...有大陸口音GA MA
好鬼死求其, 一D說服力都無, 所以有咩大事都唔好去呢間睇

2009-2-5 10:15 PM#14

英曲班主任

UID 9878
精華 0
積分 623
帖子 618
閱讀權限 250
英曲會員編號:
來自Hongkong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 marcoivanching 於 2009-2-5 10:15 PM 發表
我隻狗次次去荃灣享和睇醫生都係果條友喎...有大陸口音GA MA
好鬼死求其, 一D說服力都無, 所以有咩大事都唔好去呢間睇
死喇...我講ge係荃灣亨和街ge荃灣獸醫診所
coby仔第一次係睇金錢廯...依加已經好好了, under control
佢地仲講左好多make sence ge野比姑婆婆知
coby仔仲用佢地介紹ge天然野沖涼...所以往金錢廯under control

第二次睇荃灣獸醫診所係感冒
又ok左

第三次就係"坳柴",講ge野都好make sence
今次醫生姊姊仲係靚女tim

coby仔好似每年都要睇一次獸醫
可以見多d姑婆婆同去多次街

姑婆婆仲有其他親屬ge狗狗都係睇late間wor

你地依家贂?間呀?

2009-2-6 10:44 AM#15

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.144928 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-3 08:45 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver