PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 54  2/3  <  1  2  3  > 

標題: 各位我初螺屭  

Hinckley (我們這一「家」)
英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
所養英曲名稱:男-仔仔,Happy仔 / 女-囡囡,Shirley婆婆
英曲會員編號:618
狗狗性別:童男童女
狗狗出生日期:仔仔-天秤座/囡囡-天蠍座/Happy仔&Shirley婆婆不?
狗狗最喜歡:仔=鍾意錫人/囡=鍾意人抱抱
狗狗最討厭:仔=唔理佢/囡=唔抱佢
狗狗技能:Sit,R&L hand,Stay簡單指令
狗狗性格:仔仔-大哥款/囡囡-嗲嗲扭擰/Happy仔-大陸仔出省城/Shi
居住地區:銀行系其中一棵行星地球上一處荒島叫青衣
來自Joyful Pet's house
狀態 離線
Coffee仔&Elsa:
   你]好!又可以再見到你]啦!
我係「四隻化骨龍鵀悃均v呀!
2007-2-9 05:12 PM#21
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
賣下廣告先...3月11日..係英曲大聯盟五週年活動呀..記住報名參加喎..到時一大班英曲齊齊玩..齊齊食呀

2007-2-9 05:15 PM#22
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

KaYing (Ka Ying)
英曲高中生

UID 329
精華 0
積分 200
帖子 200
閱讀權限 250
註冊 2006-4-8
所養英曲名稱:娜娜 Nana
英曲會員編號:605
狗狗性別:美女
狗狗出生日期:OCT 19
狗狗最喜歡:媽媽, 街街
狗狗最討厭:行雷
狗狗技能:sit, hand, down & stay
狗狗性格:溫純, 傻妹
居住地區:香港島東區
HELLO! 我都係有養英曲同臘腸呀
囡囡真係好靚女~~~細細就好得意~~

娜娜係隻吾夠 20磅既曲架
2007-2-9 05:16 PM#23

英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
所養英曲名稱:男-仔仔,Happy仔 / 女-囡囡,Shirley婆婆
狗狗出生日期:仔仔-天秤座/囡囡-天蠍座/Happy仔&Shirley婆婆不?
狗狗性格:仔仔-大哥款/囡囡-嗲嗲扭擰/Happy仔-大陸仔出省城/Shi
狀態 離線

QUOTE:
賣下廣告先...3月11日..係英曲大聯盟五週年活動呀..記住報名參加喎..到時一大班英曲齊齊玩..齊齊食呀
唉!到時候都未知我老婆有冇時間,希望佢有啦!
2007-2-9 05:20 PM#24

英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
狀態 離線
Kaying:
    你好!你隻臘腸&英曲都好靚仔靚女喎!
係呢,你隻臘腸叫咩名呀?
2007-2-9 05:23 PM#25

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
hello我係忌廉啊,歡迎你啊,仔仔!
2007-2-9 07:00 PM#26
查看資料  Blog  發短消息  頂部

英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
狀態 離線

QUOTE:
hello我係忌廉啊,歡迎你啊,仔仔!
忌廉&忌廉媽咪你]好!初螺屭魽A大家多禷汜麰p呀!
2007-2-9 07:05 PM#27

KaYing (Ka Ying)
英曲高中生

UID 329
精華 0
積分 200
帖子 200
閱讀權限 250
註冊 2006-4-8
所養英曲名稱:娜娜 Nana
英曲會員編號:605
狗狗性別:美女
狗狗出生日期:OCT 19
狗狗最喜歡:媽媽, 街街
狗狗最討厭:行雷
狗狗技能:sit, hand, down & stay
狗狗性格:溫純, 傻妹
居住地區:香港島東區

QUOTE:
原帖由 Hinckley 於 2007-2-9 05:23 PM 發表
Kaying:
    你好!你隻臘腸&英曲都好靚仔靚女喎!
係呢,你隻臘腸叫咩名呀?
腸腸係大家姐叫Bubble,英曲係妹妹叫Nana
佢地好夾架,簡直係超級組合

娜娜係隻吾夠 20磅既曲架
2007-2-9 07:16 PM#28

英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
狀態 離線
我屋企關系就有灠暋D:
一隻英曲叫仔仔—家中大阿哥,咩都要行先,幾兄弟姊妹出街,有事一定介前面,唉!連俾我鬧都第一個走先。
一隻英曲叫囡囡—家中咋嗲一族,鍾意抱抱,一抱上手就成個頭挨落我麊蚖H上,係仔仔鵀拲C。
一隻美曲叫B B—家中緊張一派,專長係扮人狼叫,係囡囡心儀對像。
一隻臘腸仔叫細細—家中活躍份子,狗如其名,咩都係細細粒,能為我]無聊時提供忙碌。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2007-2-9 07:28 PM#29

joankong
英曲高中生

UID 771
精華 0
積分 161
帖子 161
閱讀權限 250
註冊 2006-8-8
所養英曲名稱:pluto
英曲會員編號:601
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2006年5月1日
狗狗最喜歡:玩,食野,去街街
狗狗最討厭:梳毛,洗耳仔
狗狗技能:sit,hand,搵波波,搵繩繩,搵骨骨,jump,give me five
狗狗性格:活潑,熱情
居住地區:粉嶺
仔仔同囡囡都好靚靚呀
我個仔叫pluto仔呀,而家9個月大,但身型都幾魁梧架
得閒多D上黎吹水啦
2007-2-9 09:41 PM#30

英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
狀態 離線
Joankong

QUOTE:
仔仔同囡囡都好靚靚呀
我個仔叫pluto仔呀,而家9個月大,但身型都幾魁梧架
得閒多D上黎吹水啦
好呀!你幾時方便?我通常晚上12點後。
2007-2-10 01:22 AM#31

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
hi hi, 你好呀!!! 我叫so ball, 係一隻3歲半ge英曲公公... 我個樣好傻,所以又叫傻波,但其實我又細膽又怕事!!!

2007-2-10 01:55 AM#32

英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
狀態 離線

QUOTE:
hi hi, 你好呀!!! 我叫so ball, 係一隻3歲半ge英曲公公... 我個樣好傻,所以又叫傻波,但其實我又細膽又怕事!!!
仔仔:「你好呀!我曮峊齯H我唸你都識哂啦!除鱄茖潃茪u人(Daddy & Mummy)。我Daddy話細膽又怕事唔緊要,最緊要係要錫媽咪,到以後大個仔就會唔怕事謚捸A仲要識得保護媽咪w。大家做個朋友仔呀!」
2007-2-10 02:07 AM#33

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

QUOTE:
原帖由 Hinckley 於 2007-2-10 02:07 AM 發表

仔仔:「你好呀!我鱓屋企人我唸你都識哂啦!除鰦個兩個工人(Daddy & Mummy)。我Daddy話細膽又怕事唔緊要,最緊要係要錫媽咪,到以後大個仔就會唔怕事鮁啦,仲要識得保護媽咪銏。大家做個朋友仔呀!」
多謝你ge鼓勵呀... 但係我已經3歲,見到其他狗都仲係好驚驚... 有時有d狗朋友太熱情,我都會好驚,一驚,我就會惡惡ga啦,媽咪教咗我好耐,我而家好咗少少,不過都仲係好驚新朋友ga...

2007-2-10 02:24 AM#34

英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Chermaine 於 2007-2-10 02:24 AM 發表

多謝你ge鼓勵呀... 但係我已經3歲,見到其他狗都仲係好驚驚... 有時有d狗朋友太熱情,我都會好驚,一驚,我就會惡惡ga啦,媽咪教咗我好耐,我而家好咗少少,不過都仲係好驚新朋友ga...
仔仔:「3歲隉I無論你幾歲都好,銃咪心中永遠都係小朋友。我今年9歲囉,酯茖潃茪u人心中咪又係BB仔一名。唔緊要啦,你多囓s媽咪帶你出街見多曭祖砥A慢慢你就慣啦。或者~~~~你叫媽咪搵多個細佬妹陪你仲好啦!
2007-2-10 02:33 AM#35

mon (芒)
英曲導師

UID 390
精華 0
積分 405
帖子 413
閱讀權限 250
註冊 2006-4-27
所養英曲名稱:cookie(陳曲肥)+CoCo(陳可可)
英曲會員編號:390
狗狗性別:F
狗狗出生日期:Cookie:28-2-2001 CoCo:29-8-2008
狗狗最喜歡:Cookie&COCo:食
狗狗最討厭:Cookie:主人隻腳 CoCo:口罩
狗狗技能:Cookie:轉身 CoCo:嗲
狗狗性格:Cookie:鐘意人多過狗 CoCo:過度活躍
居住地區:Fanling
來自Cookie:SPCA CoCo:送贈
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Hinckley 於 2007-2-9 03:10 PM 發表
HiHi!阿Jade!我叫Hinckley,我老婆叫Garfield,我]都係初螺屭謘A但我]已養鱄^曲有九年。囡囡今年已七歲,尚未做人媽咪,無計啦,因環境空間問題,大家多禷汜麰p,仲有,囡囡有個唔知算唔算係壞鼤葴D,鍾 ...
呢張相我係My Pet個網頁見過,好鬼馬不過家醜唔好外傳呀

http://cookiemon_y.mysinablog.com/陳曲肥手記
http://www.fotop.net/jellypetphoto/jellypetphoto83
2007-2-10 02:43 AM#36

英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mon 於 2007-2-10 02:43 AM 發表

...........................!
2007-2-10 02:46 AM#37

英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mon 於 2007-2-10 02:43 AM 發表

HiHi!都未同你打過招呼w!
咦!咁夜你都重未唌H
我之前有 MyPet處,不過好少人同我傾計,轉鷞L蟈N好多人陪我,可能大家都有養曲架啦! MyPet個邊我發覺好少人養曲架!
得閒多禷汜黻捸I
2007-2-10 02:52 AM#38

tammy (月希媽媽)
版主

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS

Hello
我係大佬威,啱啱2歲,有15個弟妹,
我爸爸係托托、媽媽係Coco,佢兩個都係3歲,
我屋企仲有2個妹,綿綿同飛飛,
好熱鬧嫁

曲曲家庭

2007-2-10 11:40 AM#39

英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tammy 於 2007-2-10 11:40 AM 發表

Hello
我係大佬威,啱啱2歲,有15個弟妹,
我爸爸係托托、媽媽係Coco,佢兩個都係3歲,
我屋企仲有2個妹,綿綿 ...
咁又真係幾熱鬧喎!
咦!你執頭髮好型仔喎!
嘻!我都唔差隉I

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2007-2-10 11:51 AM#40
 54  2/3  <  1  2  3  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.089950 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 04:15 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver