PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 42  2/3  <  1  2  3  > 

標題: [轉貼]細身英曲/男性/2歲多  

Irislam (QQ媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗性別:女
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督

QUOTE:
原帖由 kanandy 於 2007-2-28 12:28 AM 發表
狗狗重未比人收養,因狗主想將狗狗送去狗場我都好無奈
可以講得清楚D麻?

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2007-2-28 11:05 AM#21
查看資料  Blog  發短消息  頂部

kanandy (水爸 Andy)
英曲大學生

UID 1054
精華 0
積分 263
帖子 262
閱讀權限 250
註冊 2006-10-12
所養英曲名稱:亞水、肥水
英曲會員編號:619
狗狗出生日期:08-06-2003
狗狗最喜歡:零食、去街、攬住我訓
狗狗最討厭:獨留在家
狗狗技能:sit、hand、stay、down、come
狗狗性格:細膽、緊張、嬌嗲
居住地區:大埔
來自H.K
狀態 離線
因我打字很慢 詳情請看以下email

Andy  寄給 siubinbin
2月7日  

我很想領養COFFEE也願意替牠絕育
我養了十年的乖仔(也是曲架)在去年離我而去
我住在大埔村屋 請聯絡我EMail:kanandy2005@gmail.com

binbin (o'.'o)  寄給 我
2月7日  

你好,

請不要介意我先問幾條問題~
1) 村屋是租的嗎? 自己住?
2) 屋企還有其他狗嗎?
3) 可否進行家訪?
4) 可否留電話?
因我們約了另一位有心人星期六晚去看coffee, 如有興趣可一同前往, thank you

Andy  寄給 binbin
2月7日  

在 2007/2/7,binbin (o'.'o) <siubinbin@gmail.com > 撰寫:
你好,

請不要介意我先問幾條問題~
1) 村屋是租的嗎? 自己住?是租的!我和太太及女兒
2) 屋企還有其他狗嗎?現在沒有!我以前的狗http://hompy.netvigator.com/main/page/andykan2004
3) 可否進行家訪?可以!
4) 可否留電話?
因我們約了另一位有心人星期六晚去看coffee, 如有興趣可一同前往, thank you!
我暫時不能肯定,因我星期六要返工!你可讓其他人先看看,如果覺得適合而coffee又喜歡的話,我是不會介意的! 最重要是替牠找個愛牠的家。無論如何?請保持聯絡或再約時間!THX!

2月7日  

OK, 我會同狗主商量下, 因為佢現時都係住大埔村屋, 再約丫~ 如果你星期六晚ok, 可anytime email我, thx~
ps.. 你隻金金好得意呀, 你個女都好cute.. 因為你個女仲細, 如果約出黎睇coffee可以帶埋佢丫, 睇下夾唔夾!!! =)
keep in touch~

2月24日

Hey Andy,

係我呀.. 新年快樂!!! ^_^
我bf前排打過電話俾你, 不過唔通呀...
咁耐都冇update你, 俾返d update你先...

依家個情況係咁既, 個狗主(即我bf個姪仔個女友, 現老婆, 琴日剛註冊!)原來一直都冇諗住將d狗狗俾我地俾人... 唉... 我都唔知佢地想點, 又係佢地叫我bf搵人, 依家幫佢搵到, 又話佢地有個friend個friend開狗場, 可以幫佢要晒3隻... 問題係, 我地已經同佢解釋過俾狗場的話, d狗狗會好慘.. 好話唔好聽, 只係等死, 冇人會愛錫佢地!!! 但個女的就諗住如果有人一次要晒3隻, 佢第時探佢地會方便d喎.. 呢個女仔你o個日都見到, 可能佢真係仲細, 22歲, 諗野好表面!!!

我同bf都好無奈... 我已經勁叫我bf勸下佢姪仔, 但佢姪仔又表現得好逃避(可能我地太煩, 成日call佢).. 真係皇帝唔急太監急.. 我地2個真係唔想見住d狗狗俾佢地拎去狗場, 所以希望o係呢幾日內可以勸掂佢地2個啦~~~~ ><"  不過, 都係o個句啦.. 狗主始終唔係我地.. 如果佢地最後都係決定拎去狗場, 我地冇權stop佢地, 唔通去夾硬搶咩.. 希望事情會o係呢幾日有d轉機啦, 我會update你架啦~ ^_^

YIN

Andy  寄給 binbin
2月25日

Hi Yin:

新的一年首先祝你地豬年發過豬頭;人同狗狗都快快樂樂、身體健康!

收到你的email本來係好開心鵅A但係睇完之後感到好無奈!自從上次見過coffee佢地之後,你地一直都無聯絡我,我己為你地覺

得我唔適合又或者已經有其他人收養驉C我重諗住呢一兩日搵你地問w,點知道!唉....竟然係我最唔想見到齔痕G!

你同我都好清楚所謂狗場,只不過是狗狗的孤兒院、集中營,佢地只會當曭神Y貨物、生財工具,當佢地年老或唔再值錢的時

候,下場係好慘嫁!何況佢地只得兩歲幾,重有好多日子要過,點忍心要佢地受苦呢!其實我睇得出佢地個主人係好錫佢地鵅A

可能就係咁令佢諗埋一便,養過狗鴾H都知道,狗狗係有思想有感情鵅A點解每到決擇黈伬唌A總係唔諗懮\地儱P受呢?

對唔住!我可能講得太多廢話喇,但係我真係好唔開心、唔想見到咁樣齔異翩I我知道你同我都一樣麉Y咪?所以我係到衷心請

求你地!為鱆祖祖漫笑硉蛪Q,盡量勸佢地唔好咁做好嗎?希望會收到你鵀n消息!!!

Andy

2月28  16:24 (6 小時以前)  

hi Andy,

仲未有結果呀唉... 呢幾日我男友都有嘗試搵佢姪仔傾,但換黎既係俾我地覺得我地想幫佢,但佢唔想我地幫囉!攪到我男友心都淡埋,佢一時話唔得閒,話轉頭覆,但最終都係冇覆!今日係last day, 我今晚會再叫男友試下搵佢!

多謝你的熱心,我地都唔想幾隻狗既下場係咁,唯有盡力再試下啦!

Keep in touch!!!
Yin

你地話點算呀?
2007-2-28 11:10 PM#22

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
而家隻狗狗係咪一定要去狗場啊?
2007-3-1 07:51 PM#23

Hinckley (我們這一「家」)
英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
所養英曲名稱:男-仔仔,Happy仔 / 女-囡囡,Shirley婆婆
英曲會員編號:618
狗狗性別:童男童女
狗狗出生日期:仔仔-天秤座/囡囡-天蠍座/Happy仔&Shirley婆婆不?
狗狗最喜歡:仔=鍾意錫人/囡=鍾意人抱抱
狗狗最討厭:仔=唔理佢/囡=唔抱佢
狗狗技能:Sit,R&L hand,Stay簡單指令
狗狗性格:仔仔-大哥款/囡囡-嗲嗲扭擰/Happy仔-大陸仔出省城/Shi
居住地區:銀行系其中一棵行星地球上一處荒島叫青衣
來自Joyful Pet's house
狀態 離線
睇完以上對話,唔好意思,得罪講句,知唔知咩叫「一入你家門口,一生一世跟你走」呢個道理!雖然唔知送去狗場鼣戽袢異蔚Y咩,但我相信大家都唸到。預期送去狗場,不如親手送去vet到打枝針算數,起碼隻狗狗人仲可以鄍D人屪h抱中安息。仲有!心唸住放棄狗狗,就一心一意放棄,唔好唸咁多乜炷a訪,咩炰蠔氻隢K探望,有人想要咪第一時間俾髐H「解難」先囉!駛乜顧慮咁多?「若要放棄就唔好回頭,要回頭就不如唔好放棄」!冇能力冇時間照顧呢艭☆凗弗o多,冇能力儱N思係咩?唔識照顧?定係冇錢繼續養?唔識咪學囉,冇錢?係咪一世都會冇錢?試過一家兩口加四隻狗,月入八千,租屋住鼢味未?我咪又係咁渡過驉I就算呢刻冇錢,可唔可以放鄋B友暫住,係真正麊B友話,狗狗囓肮▲O再慢慢還囉。冇時間?照顧狗狗會用幾多時間,唔計埧肣茪K個鐘頭加反工十個鐘頭,都仲有六個鐘頭,用一個鐘頭照顧麊祖秦冇?實際需要用幾多時間隉H當唔同佢]玩和傾計,剩係每日餵佢]食炡ㄜ曮Y成個鐘頭呱!知唔知每隻狗狗出世已有註定鵀矰H,或者咁講,有冇唸過點解養緊麊祖神Y身邊呢隻,而唔係隔離屋個齱A又或者我自已咁,點解養緊麉Y呢隻英曲仔仔,而唔係其他,呢齯@早已有天意安排啦!
希望所有唸住想放棄自已狗狗鴾H唸鵅A係咪有必要咁做,如果有,就請抱起你]隻狗狗,眼對眼同佢]講聲:「我而家要放棄你!」睇麊祖祕釩坐狨部H
唔好意思!我講得太多!以上都係我個人見解,如有得罪任何人,我願意講聲萬分對唔住!

[在新視窗顯示]

http://www.joyfulpets-house.com
2007-3-1 09:12 PM#24
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

MOMOandCREAMY
英曲小學生

UID 110
精華 0
積分 57
帖子 57
閱讀權限 250
註冊 2005-12-19
所養英曲名稱:檬檬 & Creamy
英曲會員編號:374 and 514
狗狗性別:F
狗狗出生日期:2003 and 2004
狗狗最喜歡:食野, 去街街
狗狗最討厭:
狗狗技能:Sit, Hand, Stay, 攞骨骨
狗狗性格:開朗
居住地區:大圍
re

我地都email過 contact person.  我地問有冇咩特別原因要送佢地去狗場。但冇reply.

2007-3-6 12:57 PM#25

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
衰D講句,果個所謂狗主∼∼即果個女人喔!
取返去做乜丫!而家掉狗去狗場,第日掉埋個仔去保良局哇!
好好地有生路唔比佢地行,硬要佢地過苦日子。
無感情咖!
(本小姐不嬲口直,覺得唔係咁岩聽都無法∼∼)

2007-3-6 04:35 PM#26

Hinckley (我們這一「家」)
英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
所養英曲名稱:男-仔仔,Happy仔 / 女-囡囡,Shirley婆婆
英曲會員編號:618
狗狗性別:童男童女
狗狗出生日期:仔仔-天秤座/囡囡-天蠍座/Happy仔&Shirley婆婆不?
狗狗最喜歡:仔=鍾意錫人/囡=鍾意人抱抱
狗狗最討厭:仔=唔理佢/囡=唔抱佢
狗狗技能:Sit,R&L hand,Stay簡單指令
狗狗性格:仔仔-大哥款/囡囡-嗲嗲扭擰/Happy仔-大陸仔出省城/Shi
居住地區:銀行系其中一棵行星地球上一處荒島叫青衣
來自Joyful Pet's house
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ceci_mina 於 2007-3-6 04:35 PM 發表
衰D講句,果個所謂狗主∼∼即果個女人喔!
取返去做乜丫!而家掉狗去狗場,第日掉埋個仔去保良局哇!
好好地有生路唔比佢地行,硬要佢地過苦日子。
無感情咖!
(本小姐不嬲口直,覺得唔係咁岩聽都無法∼∼)
英雄所見略同!

[在新視窗顯示]

http://www.joyfulpets-house.com
2007-3-6 05:28 PM#27

Sindy
英曲BB班

UID 2028
精華 0
積分 21
帖子 21
閱讀權限 250
註冊 2007-2-10
所養英曲名稱:Kai Kai
英曲會員編號:
狗狗性別:Female
狗狗出生日期:21-12-2002
狗狗最喜歡:walking
狗狗最討厭:無野食
狗狗技能:偷食
狗狗性格:cheerful
居住地區:Wong Tai Sin
來自Hong Kong
狀態 離線
我想領養

我有興趣想領養呀, send 左e-mail , 但係都無回覆....如果將隻狗隻送去狗場, 好慘...我好想幫佢.....
2007-3-16 01:12 PM#28

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
有人領養咪好囉, 做咩係要拎隻狗去狗場呀.

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2007-3-16 05:37 PM#29

Percy
英曲BB班

UID 102
精華 0
積分 16
帖子 16
閱讀權限 250
註冊 2005-12-8
所養英曲名稱:小B狗
英曲會員編號:
狗狗性別:Male
狗狗出生日期:01-01-2004
狗狗最喜歡:追波、食、俾爹爹抱
狗狗最討厭:入籠
狗狗技能:追波
狗狗性格:傻傻地、好奇(八掛)、熱情
居住地區:粉嶺
來自HK
狀態 離線
我好早期俾 e- mail佢, 又俾哂料佢,過左四,五曰就話狗狗俾人喎!呃我嘅

Percy
2007-3-16 06:03 PM#30

joankong
英曲高中生

UID 771
精華 0
積分 161
帖子 161
閱讀權限 250
註冊 2006-8-8
所養英曲名稱:pluto
英曲會員編號:601
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2006年5月1日
狗狗最喜歡:玩,食野,去街街
狗狗最討厭:梳毛,洗耳仔
狗狗技能:sit,hand,搵波波,搵繩繩,搵骨骨,jump,give me five
狗狗性格:活潑,熱情
真係覺得呢d人唔應該幫,唔係為左d狗狗真係啋佢都傻
好心d人績下陰得啦,因住後尾個幾年呀
人地出心出力幫你搵新主人,你就要拎d狗狗去狗場,真係唔知d人諗乜
係咁鍚狗狗,係咁愛狗狗既就唔會唔要佢地啦,話會去探佢地喎,自己問心啦,
唔好講d說話出黎等人地覺得你仲有良心,係為狗狗好既就同佢搵個新主人啦,
去狗場即係送佢去一個冇人鍚,冇人愛,只係會利用佢既地獄,唔該做下好心,唔好咁做啦
2007-3-16 10:01 PM#31

英曲大學生

UID 1054
精華 0
積分 263
帖子 262
閱讀權限 250
來自H.K
狀態 離線
最新消息!!!
狗狗主人而家係同一條村租了另一問屋,狗狗暫時安全!
只係擔心女主人個B出世後,唔知會唔會又唔要佢地?
2007-3-19 06:11 PM#32

動感姐梨
英曲BB班

UID 2008
精華 0
積分 15
帖子 15
閱讀權限 250
註冊 2007-2-5
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 kanandy 於 2007-3-19 06:11 PM 發表
最新消息!!!
狗狗主人而家係同一條村租了另一問屋,狗狗暫時安全!
只係擔心女主人個B出世後,唔知會唔會又唔要佢地?
各位..我就係呢個post既contact person... 剛睇到呢到, 原來之前有人幫我轉貼左, 唔該晒!!!
亦都唔該andy幫我update... andy真係好好人!!! 感動中...

其實最最最新消息... 就係coffee要再搵人領養啦...  
原本呢件事已經解決左, 佢地租左第二間屋住, 但好境不常, 早幾日佢地俾人投訴話coffee吠足2個幾鐘(屋企冇人), 仲報埋警添!!! 當中太多細節.... 一句講晒, 男主人好唔鍾意coffee, 所以我地覺得將coffee送俾一個愛佢既人會係最好既方法... 對不起!!!

資料:啡色英曲(D毛好靚好柔軟)/男性/3歲/未絕育(或會安排絕育後才給領養者)
名稱:Coffee
性格(可看片段求証):
好:活潑好動/熱情/一叫佢會即時埋黎/幾嗲人/從不咬人/任摸唔嬲/識”坐”同”手”
不好:好心急/爛玩/搶繩/冇時停(典型曲架性格)/聽到陌生聲音(如門鐘)會吠/作狀拎佢既玩具或食物會WOO你,但不會咬,俾你拎的

要被領養原因:
狗主有3隻狗,但由於Coffee的好動心急性格,經常激嬲男主人而被罰及打,女主人不忍心再見到自己心愛的狗狗再被虐打(不要問我點解女主人唔阻止,咁係因為女主人冇能力阻止到,我們雖然多次勸阻男主人再打Coffee,但勸極都冇用!),相議後,我們認為送走Coffee是最好既方法,故請我們幫他找一個既溫暖又可以接納他的家!

領養不收分毫,領養者需會安排同Coffee見下面先(因佢驚陌生人,尤其男性,如家中有男性,敬請安排一同前往),時間相議(大圍區),同時希望領讓者先讓我們進行家訪,以確保狗狗可在一個適合的環境生活!若不能給我們家訪,勿擾!

聯絡方法:
email : siubinbin@gmail.com
敬請留低閣下的地址/電話,領養並非先到先得,敬請考慮清楚,無限感激!

片段:
#1 爛玩片段 - http://www.youtube.com/watch?v=3tamBcKvQp0

#2 WooWoo聲片段 - http://www.youtube.com/watch?v=DCKLcRk9N6U

#3 自己玩片段 - http://www.youtube.com/watch?v=IkQl1dSiNqc

2007-4-24 11:50 AM#33

英曲大學生

UID 1054
精華 0
積分 263
帖子 262
閱讀權限 250
來自H.K
狀態 離線
各位狗友:我就係文中提及o既"andy",我唔敢話自已係好人!成件事我都無出過乜o野力。我都係o岩o岩先知道原來coffee經常比男主人打,重係好金果隻
因為我o岩o岩收養o左"亞水",居住環境所限我實在唔可以再養多一隻!所以我希望大家可以盡量幫忙轉貼或睇o下身邊朋友有無人可以領養!我知道上得o黎呢到o既都係愛狗狗o既,由其係曲曲。coffee我見過,佢真係好乖好可愛。我真係好想佢可以搵到個愛錫佢o既主人,過番o的快樂幸福o既生活唔洗再受苦!!!
2007-4-24 01:11 PM#34

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
唉....本該happy ending...點解d人咁自私
男主人女主人你地連為一隻狗謀安定的生活思想都冇...話放棄就放棄...話要番就要番
試問你地有乜野能力智慧去照顧你地就出生的bb呀!?!?

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2007-4-24 01:24 PM#35

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗性別:F
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:
過去左既就冇謂再計啦~
而家十萬火急最緊要幫coffee快快脆脆搵個新主人, 俾佢一個溫暖的家~

之前話想領養coffee既, 希望你地可以救到coffee 啦~ (等佢唔好再俾人打)

有咩需要幫手請出聲~~
2007-4-24 01:31 PM#36

動感姐梨
英曲BB班

UID 2008
精華 0
積分 15
帖子 15
閱讀權限 250
註冊 2007-2-5
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2007-4-24 01:24 PM 發表
唉....本該happy ending...點解d人咁自私
男主人女主人你地連為一隻狗謀安定的生活思想都冇...話放棄就放棄...話要番就要番
試問你地有乜野能力智慧去照顧你地就出生的bb呀!?!?
其實呢個case... 我始終覺得放coffee走係對coffee同女主人都係一個解脫...
2007-4-24 01:40 PM#37

lichingho (Alex & Angel)
英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
所養英曲名稱:仔仔/小蕃茄妹妹傻瓜BB豬
英曲會員編號:624
狗狗性別:男仔/女仔
狗狗出生日期:2ndFeb97/ 28thDec02
狗狗最喜歡:Alex & Angel
狗狗最討厭:成日係屋企
狗狗技能:挨住Alex扮可愛
狗狗性格:好
居住地區:荃灣
來自本土
狀態 離線
poor dog, poor master

蕃茄妹妹的blog
http://muimuitomato.blogspot.com/

仔仔, 你在彩紅橋的另一方好嗎?

我們總有一天會再見!

2007-4-24 01:48 PM#38

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
來自Fanling
狀態 離線
以上片 段曾經在英曲大聯盟post過..我記得我以前睇過喎...其實coffee係咪我地會員狗呀?

2007-4-24 02:26 PM#39
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

動感姐梨
英曲BB班

UID 2008
精華 0
積分 15
帖子 15
閱讀權限 250
註冊 2007-2-5
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2007-4-24 02:26 PM 發表
以上片 段曾經在英曲大聯盟post過..我記得我以前睇過喎...其實coffee係咪我地會員狗呀?
唔係呀, d movie係我本人親自拍既...
你可能o係呢個post見過, 因為之前coffee都諗住俾人既, 而呢個post係有人幫我轉貼過黎(我分別o係hkpxt同discuxx度post)... 但最後女主人唔捨得, 自己要返... 事隔2個月, 無奈都係要放棄...

2007-4-24 02:39 PM#40
 42  2/3  <  1  2  3  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.118524 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-18 05:18 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver