PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 年老狗仔失禁  

sanb313 (Kinki)
英曲大學生

UID 211
精華 0
積分 256
帖子 266
閱讀權限 250
註冊 2006-3-7
所養英曲名稱:BeBE
英曲會員編號:571
狗狗性別:女
狗狗出生日期:1/10/2005
狗狗最喜歡:食野,訓覺,去街街~
狗狗最討厭:俾人話,唔准入房@@
狗狗技能:好似..冇wor.....
狗狗性格:無限power,活潑,見人就撲埋去~
居住地區:TKO
來自hk
狀態 離線
年老狗仔失禁

我婆婆有一隻北京狗,佢成10歲架喇,呢排好似忍唔到尿,就算係屋企人抱住佢,佢都忍唔住尿尿.......

好多時佢訓著o係sofa都忍唔住,柯左尿.....

各位英曲爸爸媽媽,請俾d意見我......

同佢著紙尿片褲好嗎??有冇其他方法可改善下??

MANYTHX
2007-2-3 03:32 AM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Irislam (QQ媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督
你隻狗已經步入老年, 好多病都會引至佢忍唔到尿架, 你要帶狗狗去睇vet驗清楚, 如果無其他疾病, 衹係因為年老既關係而有時忍唔到尿尿, vet會有藥幫到狗狗架........

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2007-2-3 10:41 AM#2
查看資料  Blog  發短消息  頂部

531elmo
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗性別:F
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:
我隻老狗係11-12歲時都成日失禁 (佢自己賴左都唔知), 醫生話佢膀胱鬆弛, 食藥幫到佢, 但要長食同唔可以漏食 ...
2007-2-3 12:27 PM#3
查看資料  Blog  發短消息  頂部

py (亞py(奀仔媽))
英曲班主任
Charles系我英文名~臭屎~奀

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-1-11
所養英曲名稱:奀仔
英曲會員編號:547
狗狗性別:仔
狗狗出生日期:12-12-2003
狗狗最喜歡:落街,遊車河...
狗狗最討厭:戴口罩,洗耳仔...
狗狗技能:(只限於係屋企)
狗狗性格:傻仔一名
居住地區:
來自屯門元朗天水圍既中間~洪水橋
狀態 離線
我街坊隻曲曲都13歲啦
因為年老同埋有腎病
所以都賴尿,要著尿片

2007-2-3 01:16 PM#4
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

sanb313 (Kinki)
英曲大學生

UID 211
精華 0
積分 256
帖子 266
閱讀權限 250
註冊 2006-3-7
所養英曲名稱:BeBE
英曲會員編號:571
狗狗出生日期:1/10/2005
狗狗最喜歡:食野,訓覺,去街街~
狗狗最討厭:俾人話,唔准入房@@
狗狗技能:好似..冇wor.....
狗狗性格:無限power,活潑,見人就撲埋去~
居住地區:TKO
來自hk
狀態 離線
OK,MANY THX.....
等我睇完VET,再講佢既情況........
2007-2-4 12:17 AM#5
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.056834 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-16 11:38 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver