PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 銅鑼灣 景隆街 凱思嘉專業寵物店  

小雯*
英曲預備班

UID 1338
精華 0
積分 3
帖子 3
閱讀權限 250
註冊 2006-12-17
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
銅鑼灣 景隆街 凱思嘉專業寵物店

銅鑼灣景隆街凱思嘉專業寵物店
呢間野大家要小心!!

我係佢果間野到買左1隻臘腸狗,佢話有3日期限,無得退錢,只可以換返同價既野,3日之後唔負責!
我第1隻狗狗3800$,我買狗時佢地d人係咁塞我要乜要物,又話狗狗一定需要,咁我聽佢咁講當然就買晒啦,
買返黎第1日好地地,第2日開始流鼻水、發燒、唔食野,第3日我拎返去寵物店,佢口口聲聲話幫我拎比獸醫睇(其實有冇佢所謂既獸醫我都唔知!),睇左3-4日,我見咁耐就打電話返去問,諗住拎獸醫電話睇下咩病,了解下啦,點知佢話唔可以比獸醫電話我,死都唔肯比!過多1-2日,佢地打黎話我隻狗就死無得醫,叫我去換狗!,無計啦,要換狗,無狗要狗糧都無用,去到睇中左1隻牧羊狗(全間店最生猛既狗),就揀左佢,4800$,我就加左1000$,返屋企之後,第1日好生猛,第2日都係咁生猛,我就以為無事啦,第3日開始黎料..開始咳,我同呢隻有左感情唔想帶佢返寵物店,本人都覺得佢果到d狗全部有病,我送隻小牧返去,佢既生存機會只有0%!我初初以為佢成日咬毛巾 d布碎食左落肚所以想吐出黎,但到第4日就咳得好嚴重,我拿拿林帶佢睇獸醫啦,醫生話佢上呼吸道感染,比左d藥我,返到去餵佢食,全部嘔晒出黎!唔肯食野唔肯飲水....結果我諗大家都知啦!

咁多野加加埋埋洗左我成萬幾銀,結果就係乜都無!
仲要睇住自己深愛既寵物續一咁死去!呢個感覺係幾咁難受!!

我之後問過d行家...原來佢果間野d寵物係大陸運落黎!!
全部係病狗黎!!
我唔想再有好似我咁同樣既受害人而比呢間黑店得逞!!
請大家買寵物時睇清楚是否黑店!!
2006-12-28 10:21 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
其實銅鑼灣 景隆街d寵物店
你唔講....我地都知賣病狗呀
不如去領養啦!

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-12-29 12:41 AM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

小雯*
英曲預備班

UID 1338
精華 0
積分 3
帖子 3
閱讀權限 250
註冊 2006-12-17
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
我蠢左!! 怪都怪我當時太心急!!
2006-12-29 02:38 AM#3

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小雯* 於 2006-12-29 02:38 AM 發表
我蠢左!! 怪都怪我當時太心急!!
我地呢度好似仲有曲曲領養喔!佢地好乖咖!

2006-12-29 09:39 AM#4

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
註冊 2006-1-10
所養英曲名稱:BenBen
英曲會員編號:576
狗狗性別:Dog
狗狗出生日期:July 10, 2005
狗狗最喜歡:食啋情B搅搅震
狗狗最討厭:手指指
狗狗技能:一般技能
狗狗性格:鉆央B喜歡交朋友
居住地區:Tai Po
來自遠方
狀態 離線
好多寵物店所售賣麊祖祐]都唔清楚佢]翵虓膠a ?!?!  不過佢]一定死口話香港繁殖,就算係香港繁殖但d質數都好參差,大家有目共到,現係寵物店買狗狗真係要額外留神,千萬不要太心急。

2006-12-29 09:53 AM#5

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗性別:女
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
$3800可以買到一隻腸, 佢仲要有$$搵到ge....好大機會係大陸狗...唔係local breed.

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-12-29 11:40 AM#6

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.052503 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-5 11:00 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver