PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 21  1/2  1  2  > 

標題: 唔肯食o野  

qqdog (queenie & mike)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
我有一個毛茸茸的國度

UID 23
精華 0
積分 610
帖子 649
閱讀權限 250
註冊 2005-10-1
所養英曲名稱:Brandy + 喜力仔
英曲會員編號:297
狗狗性別:男
狗狗出生日期:8 Dec 1992 / 15 Dec 2005
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:你抺o左佢o的尿尿
狗狗技能:開門入籠飲水
狗狗性格:傻奸奸
居住地區:將軍澳
來自將軍澳的 No. 297
狀態 離線
唔肯食o野

我隻波波好多日唔肯食o野, 上星期五做冬o個日留o左一晚醫院吊鹽水, check到因為o的牙爛所以做o左手術剝剩2隻, 跟住又照o左 x 光話佢個心發大o左.
我以為佢牙痛所以唔食o野, 剝o左牙返o黎咁多日都仲係唔肯食o野, 而家都唔知佢仲係牙痛 (但係壞牙都剝o左啦) 定係其他唔舒服, 驚係個心臟o既問題.
諗住帶佢睇何大成, 點知今朝打去又話唔收新症喇. 你地有冇好獸醫介紹?

我有一個毛茸茸的國度@http://brandy9.mysinablog.com
2006-12-27 02:11 PM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

rbearbear (rbearbear)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 358
精華 0
積分 1126
帖子 1124
閱讀權限 250
註冊 2006-4-18
所養英曲名稱:Kobe & Lola
英曲會員編號:570
狗狗性別:Kobe: 公公 Lola: 老奶奶兒孫滿堂
狗狗出生日期:2004/不詳
狗狗最喜歡:Kobe: 出街,瞓o係床上望住車來車往 Lola: 出街,
狗狗最討厭:吸塵機,剪指甲
狗狗技能:出街, ball ball, sit, hand hand
狗狗性格:為食又貪玩
居住地區:西貢區
來自Kobe王國
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 qqdog 於 2006-12-27 02:11 PM 發表
我隻波波好多日唔肯食o野, 上星期五做冬o個日留o左一晚醫院吊鹽水, check到因為o的牙爛所以做o左手術剝剩2隻, 跟住又照o左 x 光話佢個心發大o左.
我以為佢牙痛所以唔食o野, 剝o左牙返o黎咁多日都仲係唔肯食o野,  ...
你考慮吓非牟利獸醫診所啦! Lola 睇過,o個到個獸醫好有愛心!
去之前打個電話去預約!
http://www.npv.org.hk/content.asp

我係Kobe王子, 係集萬千寵愛在一身o既幸福小Be!
仲有子女遍天下o既Lola, 而家奉旨享福歎世界!

2006-12-27 02:20 PM#2
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
我睇開果個我覺得幾好,唔會亂嚟亂叫你照乜照乜,

都幾老實, 但係喺上水呀, 對你嚟講可能太遠

2006-12-27 02:27 PM#3
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
剝左牙有冇浸糧比佢食呀..年紀大又無牙就趙唔到硬野..或者係咁所以無心機食野..試下食濕糧先丫..或者白烚雞肉引佢食慾

2006-12-27 04:14 PM#4

版主
我有一個毛茸茸的國度

UID 23
精華 0
積分 610
帖子 649
閱讀權限 250
狗狗出生日期:8 Dec 1992 / 15 Dec 2005
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2006-12-27 04:14 PM 發表
剝左牙有冇浸糧比佢食呀..年紀大又無牙就趙唔到硬野..或者係咁所以無心機食野..試下食濕糧先丫..或者白烚雞肉引佢食慾
有浸糧俾佢食, 不過佢唔食. 又整過烚雞脾肉, 俾過魚仔乾, 蛋糕, 三文魚小食, 貓罐頭... 佢樣樣都唔食, 仲擰開面
佢淨係飲少少水, 呢幾日都冇疴便便喇!

我有一個毛茸茸的國度@http://brandy9.mysinablog.com
2006-12-27 10:44 PM#5

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
怕唔怕佢唔夠營養啊如果佢唔肯食野肯飲水..O係D水度加D葡萄糖粉比佢飲好似好D

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2006-12-27 11:59 PM#6

Irislam (QQ媽)
版主

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗性別:女
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督
brandy媽, 不如你試下睇何大成果度個女醫生呀,
佢重細心過何大成, 又好錫d貓狗架, 依家我地好多個舊member睇開何大成既再睇左佢....
因唔食野係一個好明顯既信號,
隻狗一定係唔妥架喇, 唔好遲啦...
波波無得野身體既抵抗力下降,
個女醫生叫louisa呀

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2006-12-28 12:11 AM#7

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗性別:F
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:
呢樣野真係唔拖得, 你盡快見個醫生, 睇佢點講先啦~
我知梭桓道Dr Tint 都好好架~~
Tel  : 2760 9663
你有咩需要幫忙就隨時出聲啦~
2006-12-28 01:06 AM#8

版主
我有一個毛茸茸的國度

UID 23
精華 0
積分 610
帖子 649
閱讀權限 250
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Irislam 於 2006-12-28 12:11 AM 發表
brandy媽, 不如你試下睇何大成果度個女醫生呀,
佢重細心過何大成, 又好錫d貓狗架, 依家我地好多個舊member睇開何大成既再睇左佢....
因唔食野係一個好明顯既信號,
隻狗一定係唔妥架喇, 唔好遲啦...
波波無得 ...
係唔係鬼婆呀? 上次brandy book 唔到何大成都試過睇 louisa.
我媽咪之前帶波波去愛協睇, 剝牙手術同 x 光都o係o個度, 聽朝會再去覆診, 睇o下聽日佢覆完診點樣先.
咁你而家係咪已經轉o左睇 louisa, 冇睇何大成喇?

2006-12-29 11:39 PM#9

版主
我有一個毛茸茸的國度

UID 23
精華 0
積分 610
帖子 649
閱讀權限 250
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 531elmo 於 2006-12-28 01:06 AM 發表
呢樣野真係唔拖得, 你盡快見個醫生, 睇佢點講先啦~
我知梭桓道Dr Tint 都好好架~~
Tel  : 2760 9663
你有咩需要幫忙就隨時出聲啦~
elmo媽, 你講呢個o係邊度o架?

2006-12-29 11:40 PM#10

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
應該係旺角梭椏道..

2006-12-30 12:05 AM#11

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 30/12/2006 00:05 發表
應該係旺角梭椏道..
補充 : 近亞皆老街油站隔離

2006-12-30 12:12 AM#12

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
居住地區:

QUOTE:
原帖由 qqdog 於 2006-12-29 23:40 發表

elmo媽, 你講呢個o係邊度o架?
(何文田近旺角) 梭椏道27號 近油站 
2006-12-30 12:33 AM#13

版主

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 qqdog 於 2006-12-29 11:39 PM 發表

係唔係鬼婆呀? 上次brandy book 唔到何大成都試過睇 louisa.
我媽咪之前帶波波去愛協睇, 剝牙手術同 x 光都o係o個度, 聽朝會再去覆診, 睇o下聽日佢覆完診點樣先.
咁你而家係咪已經轉o左睇 louisa, 冇睇何大 ...
我QQ都係睇何大成, 因果個衰女係何醫生救返架, 佢知道晒個衰女d麻煩野唔駛我多講, 一見到QQ唔睇掛板都識佢...
但茶茶就睇louisa, 佢對動物真係好好, 茶茶比佢跟我好放心

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2006-12-30 12:38 AM#14

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
居住地區:
brandy媽, 唔知波波今日情況如何呀?
2006-12-30 01:25 PM#15

版主
我有一個毛茸茸的國度

UID 23
精華 0
積分 610
帖子 649
閱讀權限 250
狀態 離線
噚日帶o左波波去spca, 本來話要留醫, 但係諗住今日帶佢去睇 dr louisa, 所以噚晚都係帶o左佢返o黎屋企.
剛剛睇完返o黎, 佢要留院 3-5 日 (本來今晚諗住同班傻朱朱倒數, 點知波波要o係留院渡過). 驗o左血照o左 ultrasound, 原來佢左腎已經唔 function, 因為一直靠右腎, 所以都開始衰退, 得番 3成幾, o的尿素等等好高, 加上上次麻醉做手術加重o左佢腎負荷...
要吊鹽水幾日, 2日後再驗血, 睇o下佢情況有冇好轉, o的指數有冇低番.
我新年願望係希望佢叻仔, 快o的好番食o野, 打勝呢場仗!  
同時希望大家同自己o既狗狗都健健康康, 健康真係好重要!

2006-12-31 07:27 PM#16

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
居住地區:

QUOTE:
原帖由 qqdog 於 2006-12-31 19:27 發表
噚日帶o左波波去spca, 本來話要留醫, 但係諗住今日帶佢去睇 dr louisa, 所以噚晚都係帶o左佢返o黎屋企.
剛剛睇完返o黎, 佢要留院 3-5 日 (本來今晚諗住同班傻朱朱倒數, 點知波波要o係留院渡過). 驗o左血照o左 ul ...
新年新開始, 波波會冇事既~~
2006-12-31 09:49 PM#17

版主

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
你同波波都要比心機呀

2006-12-31 11:42 PM#18

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:

波波早日康復

等你好消息

2007-1-1 02:19 AM#19

版主
我有一個毛茸茸的國度

UID 23
精華 0
積分 610
帖子 649
閱讀權限 250
狀態 離線
大頭 B (Ball Ball): 多謝大家關心同支持, 我會努力加油, 好快好番o架喇!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

2007-1-1 04:14 AM#20
 21  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.084021 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-16 05:46 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver