PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 豬豬報到  
  本主題被作者加入到他/她的 Blog 中  

kit921 (kit)
英曲預備班

UID 1328
精華 0
積分 4
帖子 4
閱讀權限 250
註冊 2006-12-12
所養英曲名稱:豬豬
英曲會員編號:616
狗狗性別:f
狗狗出生日期:feb 2003
狗狗最喜歡:食餅
狗狗最討厭:梳毛
狗狗技能:扮死
狗狗性格:細膽
居住地區:kwung tong
來自hk
來自 616
狀態 離線
豬豬報到

今年已經三歲多啦....我好細膽...平時乜都驚一餐....似足我媽咪一樣
我坐車會暈車浪添...所以都未去過遠地方....希望可以決定呢個問題我就可以周圍好玩lu
2006-12-13 12:24 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
哈佬豬豬!我係忌廉啊同你同年啊!歡迎加入!
2006-12-13 12:40 AM#2

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
你好呀....我叫可樂仔3歲Lu...
仲有2個炸兩妹妹....叫恩恩同思思.....一歲Lu...不過唔係英曲wor
話時話...你坐車會暈車浪呀????
我最細個妹...思思都係甘wor...
媽咪都照帶個妹出去反...你叫媽咪做足"暈車浪措施"o米可以出玩璣Lor

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-12-13 12:40 AM#3
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

英曲預備班

UID 1328
精華 0
積分 4
帖子 4
閱讀權限 250
來自hk
來自 616
狀態 離線
請問點樣先係做足....暈車浪措施???
2006-12-13 12:43 AM#4

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kit921 於 2006-12-13 12:43 AM 發表
我呀媽會揸定張尿片(狗用).....放喺呀妹面前Lor...一嘔就接住
同埋去玩●....唔食野住

2006-12-13 12:52 AM#5

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗性別:F
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:

QUOTE:
原帖由 kit921 於 2006-12-13 00:43 發表
halo im elmo ar ... 3.5 old la...

暈浪措施有 :
1. 去街前唔好食多飲多
2. 去定大大小小
3. 帶定嘔吐袋
4. 留番可樂媽講 (因為我唔知啦~)
2006-12-13 12:58 AM#6

英曲預備班

UID 1328
精華 0
積分 4
帖子 4
閱讀權限 250
來自hk
來自 616
狀態 離線
咁我媽咪都試過揸定個膠袋.....又係一嘔就接住
出街前我已經冇得食嫁啦...所以會嘔d黃膽水...好慘呀
又辛苦又怕比司機叔叔會罵....唉. = ="

2006-12-13 12:59 AM#7

tammy (月希媽媽)
版主

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS
我係coco,亦係2003年出世,

而家3歲半,不過已經做兩次媽咪,

生咗16個BB...

得閒就記住上嚟傾計啦

曲曲家庭

2006-12-13 01:17 AM#8

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
暈良措施我次次做足~~但我寶貝女細曲次次都要一嘔就向住佢呀媽我件衫黎嘔(我個膠袋接邊,佢就令歪面無定向係咁嘔~~
連Nick仔都怕鬼左佢~~
Nick仔:小心嘔濕我條尾仔哇!
細曲:嘔~~~~一家人一陣味~~嘔~~大家陣味一樣先好~~嘔~~~

唔記得左介紹~~我家有三曲~~大曲、細曲同Nick Nick,三歲一歲半同十一個月大~~女仔女仔男仔咁~~嘻~~~~
佢地三個都係古惑狗黎咖!

2006-12-13 09:52 AM#9

rbearbear (rbearbear)
版主

UID 358
精華 0
積分 1126
帖子 1124
閱讀權限 250
註冊 2006-4-18
所養英曲名稱:Kobe & Lola
英曲會員編號:570
狗狗性別:Kobe: 公公 Lola: 老奶奶兒孫滿堂
狗狗出生日期:2004/不詳
狗狗最喜歡:Kobe: 出街,瞓o係床上望住車來車往 Lola: 出街,
狗狗最討厭:吸塵機,剪指甲
狗狗技能:出街, ball ball, sit, hand hand
狗狗性格:為食又貪玩
居住地區:西貢區
來自Kobe王國
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kit921 於 2006-12-13 12:24 AM 發表

今年已經三歲多啦....我好細膽...平時乜都驚一餐....似足我媽咪一樣
我坐車會暈車浪添...所以都未去過遠地方....希望可以決定呢個問題我就可以周圍 ...
豬豬你好呀! 坐車暈車浪, 坐多幾轉就唔會暈gar la!!

我係Kobe王子, 係集萬千寵愛在一身o既幸福小Be!
仲有子女遍天下o既Lola, 而家奉旨享福歎世界!

2006-12-13 10:08 AM#10
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

tobybobo (杜寶)
英曲硏究生

UID 747
精華 0
積分 400
帖子 399
閱讀權限 250
註冊 2006-8-3
所養英曲名稱:Toby / 嗲利女 - 小寶寶
英曲會員編號:747
狗狗性別:F
狗狗出生日期:Dec.,1,2004(Toby) / Dec., 26,1997 (小寶寶)
狗狗最喜歡:去街街,食零食和佢件玩具"小寶寶"
狗狗最討厭:無得食和去街
狗狗技能:Sit,down,Left or Right hand and Jump 接波汲和snake
狗狗性格:活潑好動
居住地區:Kwai Chung
來自Tuen Mun
狀態 離線
Welcome
2006-12-13 12:40 PM#11

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kit921 於 2006-12-13 12:59 AM 發表
咁我媽咪都試過揸定個膠袋.....又係一嘔就接住
出街前我已經冇得食嫁啦...所以會嘔d黃膽水...好慘呀
又辛苦又怕比司機叔叔會罵....唉. = ="
用尿片好d哇...可以吸哂d黃膽水....然後放入膠袋...掂哂
我以前都用膠袋....但好易穿呀.....攪到巧汚漕呀
你下次試吓用尿片啦

2006-12-13 12:48 PM#12

Elaine@傻嘉媽咪 (tszling/ elaine)
英曲大聯盟副盟主
Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14
嘉嘉, 你個咀又多幾條白毛啦....

UID 19
精華 4
積分 4702
帖子 4746
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:嘉嘉
英曲會員編號:002
狗狗性別:女
狗狗出生日期:15/2/2001
狗狗最喜歡:食野, 食野,同埋食野!
狗狗最討厭:冇人同佢玩, 有狗煩佢!
狗狗技能:做動作,跳跳跳., 擺pose影相
狗狗性格:極度開朗唔記仇!
居住地區:
來自tuen mun
狀態 離線
HI~ 你好呀~ 我叫elaine., 英曲叫嘉嘉. 就快6歲~~

暈車浪係可以改善ka~ 由初初的短時間慢慢加長. 咁樣狗仔就習慣~
如果佢一向係入袋ge~ 可以要佢入袋之後. 同佢係街度行一陣 (佢係袋入面呀~)
如果冇問題. 再試下坐短程車. 之後再遠d咁就冇問題~^^

嘉嘉係''嘉''姐, 蘆蘆係細''蘆''. 一大一細,一老一幼的最佳組合!!
2006-12-13 01:47 PM#13

keroppi (keroppi)
英曲導師
金比真係好鍾意訓覺~~

UID 216
精華 0
積分 465
帖子 474
閱讀權限 250
註冊 2006-3-8
所養英曲名稱:金比
英曲會員編號:569
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2005年大除夕
狗狗最喜歡:咬骨, 癡人
狗狗最討厭:困籠
狗狗技能:反肚, sit, hand, turn
狗狗性格:好動
居住地區:西貢
來自HK
狀態 離線
你好啊, 我有隻英曲叫金比, 就0黎1歲; 一隻小牧叫基路仔, 2歲大...
歡迎你

2006-12-13 10:18 PM#14

wing
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
註冊 2006-3-14
所養英曲名稱:cooky
英曲會員編號:581
狗狗性別:m
狗狗出生日期:oct 2005
狗狗最喜歡:eat and play
狗狗最討厭:cut nails, touch ears
狗狗技能:sit, down, crawl, hand, give me five/ten, jump
狗狗性格:active
居住地區:TP
來自http://cooky050407.mysinablog.com/
狀態 離線
歡迎歡迎, 熱烈歡迎

甜美笑容

2006-12-13 11:07 PM#15

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
豬豬你好, 我叫仔仔呀, 我唔係英曲, 但我有2個英曲細路, 一個叫coffee, 一個叫mocha.歡迎你.

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2006-12-14 05:01 PM#16

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
hello! 豬豬

得閒同你媽咪多d上嚟傾計啦 !

2006-12-14 05:28 PM#17

venus (Venus)
英曲小學生
小吉、小白、小楓的天地

UID 721
精華 0
積分 34
帖子 75
閱讀權限 250
註冊 2006-7-30
所養英曲名稱:小楓
英曲會員編號:610
狗狗性別:男
狗狗出生日期:15-11-2005
狗狗最喜歡:吃、喝、玩、樂 + 吃醋
狗狗最討厭:主人撫別的狗,冇人睬佢
狗狗技能:坐、down、跳高...還在學習中
狗狗性格:活潑、有些胆少、好奇......
居住地區:上水
來自香港
狀態 離線
Hello~豬豬,
我叫小楓, 已經滿1歲零1個月,媽媽成日話我大個仔,要乖d喎,你媽媽有冇咁同你講過?

我家仔仔英曲仔小楓,細佬西施仔小吉。
2006-12-17 07:10 AM#18

py (亞py(奀仔媽))
英曲班主任
Charles系我英文名~臭屎~奀

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-1-11
所養英曲名稱:奀仔
英曲會員編號:547
狗狗性別:仔
狗狗出生日期:12-12-2003
狗狗最喜歡:落街,遊車河...
狗狗最討厭:戴口罩,洗耳仔...
狗狗技能:(只限於係屋企)
狗狗性格:傻仔一名
居住地區:
來自屯門元朗天水圍既中間~洪水橋
狀態 離線
hello...豬豬
我個英曲仔仔叫奀仔,0岩0岩3歲了
佢最鐘意就係坐車吹吹風
奀仔:豬豬姐姐....你要努力試坐多0的車呀!食風真系好正ga
另外奀仔有個妹妹~胚胚~系一隻臘腸,5個月大咋
胚胚都坐過一次車
不過坐完番到屋屋好似呆呆地,唔知系唔系都會暈車浪呢

2006-12-17 09:00 PM#19
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.086700 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 07:04 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver