PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 一首為北京狗狗寫的歌  

小冰
英曲BB班

UID 379
精華 0
積分 27
帖子 27
閱讀權限 250
註冊 2006-4-22
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自白爹利同盟
狀態 離線
一首為北京狗狗寫的歌

很感動,邊聽邊流淚,人類呀!你們已忘記了狗狗為大家付出的一切嗎?

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.westiegroup.com/dog.mp3

《共同的家》
----單飛

我從來不說謊話
我天生就會看家
我待人真誠不虛假

我有時也會撒嬌
有時也不聽話
都怪我好奇心大

愛讓世界變得美好
愛讓生命長大
愛讓世界充滿歡笑
讓天下是一家

人類呀 愛我吧
請給我們一個家
我是你最忠誠的朋友啊

人類呀 愛我吧
雖然我的個子大
我保證我最聽話

人類呀 愛我吧
不要將我們屠殺
沒有我你不覺得孤單嗎

人類呀 愛我吧
地球也是我的家
是我們共同的家

我們也當過員警
把壞人都繩之以法
我們送盲人回家
任勞任怨不圖報答
我們在海關檢查
責任重大認真執法
我們也是探險家
山高水深不在活下

愛讓世界變得美好
愛讓生命長大
愛讓世界充滿歡笑
讓天下是一家

人類呀 愛我吧
請給我們一個家
我是你最忠誠的朋友啊

人類呀 愛我吧
雖然我的個子大
我保證我最聽話

人類呀 愛我吧
不要將我們屠殺
沒有我你不覺得孤單嗎

人類呀 愛我吧
地球也是我的家
是我們共同的家
2006-11-15 12:03 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
首歌好有意思
我地做人類真係要好好反省
換轉角度...
南京大屠殺.....每個中國人都憤怒、悲傷
今天, 同樣有大屠殺....對象卻是狗
難道他們忘記狗也有生命、也有感情、也屬於這個地球
假如, 有一天在人類世界中,
爆發疫証,北京政府
你會殺哂d懷疑染有疫証的人
定抑或找出更好的方法呢?

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-11-15 12:20 PM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
聽完好想
2006-11-15 12:22 PM#3

joyce815815 (joYCE)
英曲大學生

UID 1099
精華 0
積分 279
帖子 281
閱讀權限 250
註冊 2006-10-21
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:11月18號同1月幾
狗狗最喜歡:去街街
狗狗最討厭:bb唔鐘意狗仔吠,仔仔就唔鐘意俾人剪腳底毛
狗狗技能:bb,give me five,仔仔識請請,roll,bang等等
狗狗性格:2個都鐘意同人同狗仔挽
居住地區:大埔
隻歌真係好有意思
狗仔幫左我地太多啦
我地有咩理由去殺害佢地

我會永遠懷念bb,同時我會把對佢既愛放係仔仔同其他動物上!
2006-11-16 07:11 PM#4

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線
唉.. 點解d人o甘都做得出..

2006-11-17 12:35 PM#5

Hinckley (我們這一「家」)
英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
所養英曲名稱:男-仔仔,Happy仔 / 女-囡囡,Shirley婆婆
英曲會員編號:618
狗狗性別:童男童女
狗狗出生日期:仔仔-天秤座/囡囡-天蠍座/Happy仔&Shirley婆婆不?
狗狗最喜歡:仔=鍾意錫人/囡=鍾意人抱抱
狗狗最討厭:仔=唔理佢/囡=唔抱佢
狗狗技能:Sit,R&L hand,Stay簡單指令
狗狗性格:仔仔-大哥款/囡囡-嗲嗲扭擰/Happy仔-大陸仔出省城/Shi
居住地區:銀行系其中一棵行星地球上一處荒島叫青衣
來自Joyful Pet's house
狀態 離線

QUOTE:
南京大屠殺.....每個中國人都憤怒、悲傷
呢屭ぉ囓u中國,仲有韓國,俄羅斯都有,奉勸各位得個知好吶,唔好搵欓菮庰u片邁說I
2007-2-9 09:01 PM#6

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.077413 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-18 11:36 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver