PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 轉貼: 超級賣狗黑店 --- 凱思嘉專業寵物店  

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦
轉貼: 超級賣狗黑店 --- 凱思嘉專業寵物店

轉貼自ppp:

呢間黑店喺銅鑼灣景隆街34A號地下,喺總統戲院附近,近住海皮嗰邊。呢間黑店專賣D有狗瘟GE狗俾人,喺9月尾,我喺嗰度買左2隻松鼠狗,買狗嗰陣,呇aD sales 已經好hard sell,又叫我買葡萄糖,又叫我買營養液,每應ㄜn俾d狗食,連梳都俾呇a屈咗買幾把,又叫我買尿片俾d狗,仲叫我買個手提袋裝住2隻狗仔先好走添,我心諗2隻狗仔咁細,我又有幾個朋友陪我一齊去,一人抱隻都得啦,駛乜買多個袋者! 我話唔買,d sales就即刻好串咁話:隨便你啦,不過買咗方便d帶走2隻狗者! 我心諗2隻狗咁細,我抱住走又有幾唔方便呢?! 我淨係買狗狗d野都俾呇a尾左成千蚊!!!

買左2隻狗之後 (一隻白色,一隻啡色),呇a就叫我簽張野,話2日之內狗仔有事都可以攞返來,2日之後出事就唔負責,我覺得個保證期我2日好似小左d,但我當時都簽左,到買左返去第2日就出事,白色嗰隻肚痾,我帶呇a睇醫生,醫生話坉鼓咫互r,妐軮B狗唔需要飲葡萄糖水同食營養液,妐颩馱@隻好ge BB糧已經夠,飲得太多葡萄糖水會令呇a冇胃口食野,呢間黑店真無良,為左做生意竟然罔顧狗狗ge性命!!

再過左一個星期,到啡色嗰隻出事,坅Y咁流鼻涕同打嘖嚏,我帶吤h睇醫生,醫生話呇釭紗E,要入院,可憐我隻狗仔,最後捱左成個星期都係救唔返,最後用左我成5千蚊去醫吽A狗狗死左我好傷心,可惜上天並冇因為咁而憐憫我,啡色隻狗仔岩岩先死咗,到白色隻狗仔又出事啦,呇豕韋ㄕn痕,我又帶吤h睇醫生,今次醫生話雖然好好彩岕N俾有狗瘟隻狗仔傳染到,但呇閉恓~,而家有虱,疥癬同虱都係會傳染ge,所以好有可能係喺pet shop惹返來,攪到而家我要每隔一個星期就要帶吤h打疥癬針同杜虱,呢2隻狗由買坁藂茖鴞荇a,身價連醫療費用,已經用左我2期蚊啦!! 而家仲要繼續複診,真係唔知仲有幾多錢要駛! 我將我ge故事同我朋友講,(坅Y寵物店做過ge),妐颩輕鉿n多狗店都係喺大陸買狗落來,通常都係東莞一車車咁運落黎,全部都冇打防疫針,落到來香港亦唔會同呇a打,因為越細隻ge狗就越多人鐘意,所以好快會去晒d貨,又運第批落來,所以d狗有狗瘟不突止,仲有好多傳染病同皮膚病,我記得我買2隻狗仔果陣,問個sales d狗係邊度來,呇a答我係本地自我繁殖,咁呇a應該係講大話,因為都冇出世紙,又冇外國入口證明,妐傶銕蚳茬ㄠo架啦!! 呢間黑店真無良,大家千祈唔好俾呇a呃! 記住係凱思嘉專業寵物店!!

2005-10-28 01:55 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

小雯*
英曲預備班

UID 1338
精華 0
積分 3
帖子 3
閱讀權限 250
註冊 2006-12-17
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
--0-

2006-12-17 03:11 AM#2
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Hinckley (我們這一「家」)
英曲班主任

UID 2025
精華 0
積分 713
帖子 700
閱讀權限 250
註冊 2007-2-9
所養英曲名稱:男-仔仔,Happy仔 / 女-囡囡,Shirley婆婆
英曲會員編號:618
狗狗性別:童男童女
狗狗出生日期:仔仔-天秤座/囡囡-天蠍座/Happy仔&Shirley婆婆不?
狗狗最喜歡:仔=鍾意錫人/囡=鍾意人抱抱
狗狗最討厭:仔=唔理佢/囡=唔抱佢
狗狗技能:Sit,R&L hand,Stay簡單指令
狗狗性格:仔仔-大哥款/囡囡-嗲嗲扭擰/Happy仔-大陸仔出省城/Shi
居住地區:銀行系其中一棵行星地球上一處荒島叫青衣
來自Joyful Pet's house
狀態 離線
我鴷J仔n年前都係酯荓礸騥R,但係唔係個間就唔記得囉,好采佢都幾健康!
2007-2-10 01:31 PM#3
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.130730 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-5 07:24 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver