PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 我係Mocha  

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
我係Mocha

大家好.

我係仔仔同Coffee哥哥個細細佬, 我叫Mocha.
媽咪成日都鬧我百厭奀皮, 但其實媽咪最鍚我, 硬係啦, 因為我係最細, 孻仔孻心肝Y MA, hehe
我今年8個月大架啦. 希望第日可以同你地一齊玩啦.

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2006-10-23 11:44 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
Mocha你好呀!!
o甘你媽咪有3曲Lor

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-10-24 12:04 AM#2
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

p4uL1N3 (曲奇MAMI)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 399
精華 0
積分 1100
帖子 1093
閱讀權限 250
註冊 2006-4-30
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:600
狗狗性別:M
狗狗出生日期:27-1-06
狗狗最喜歡:Biting and chewing
狗狗最討厭:Me
狗狗技能:Bite Me
狗狗性格:crazy
居住地區:Australia
來自Australia
狀態 離線
哦...你又養多隻英曲呀!

我叫白頭曲奇呀! 好易認嫁! 大家好?? 我有個好錫我既MAMI同DADI!!
2006-10-24 09:04 AM#3

rbearbear (rbearbear)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 358
精華 0
積分 1126
帖子 1124
閱讀權限 250
註冊 2006-4-18
所養英曲名稱:Kobe & Lola
英曲會員編號:570
狗狗性別:Kobe: 公公 Lola: 老奶奶兒孫滿堂
狗狗出生日期:2004/不詳
狗狗最喜歡:Kobe: 出街,瞓o係床上望住車來車往 Lola: 出街,
狗狗最討厭:吸塵機,剪指甲
狗狗技能:出街, ball ball, sit, hand hand
狗狗性格:為食又貪玩
居住地區:西貢區
來自Kobe王國
狀態 離線
係咪新收養gar?

我係Kobe王子, 係集萬千寵愛在一身o既幸福小Be!
仲有子女遍天下o既Lola, 而家奉旨享福歎世界!

2006-10-24 09:49 AM#4
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
大家屋企都越來越多曲咯!~

2006-10-24 10:19 AM#5
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
Mocha係2個月前收養, 佢前主人唔要佢, 我屋企人個朋友找人收養佢, 經我地一家人商量過後 (因為我一個人照顧唔到3隻狗狗, 所以要同屋企人商量囉), 就決定收養佢.  

Mocha嗰時連坐同行都有問題, 因為佢前主人長時間困佢係個籠度, 佢雖然係仔, 但佢唔識"第"起隻腳尿尿, 同埋佢對腳係S形tim.  而家已經好咗d啦.

早前經朋友問佢個前主人攞番個狗牌去辦轉名, 但佢個前主人話所有打針咭都比晒我, 但係冇狗牌,  所以到而家未攪好轉名手續.

而家我有3個仔:
大仔叫仔仔 (混種)
2仔叫coffee (曲曲)我諗大家都識佢
孻仔叫mocha (都係曲曲) 新收養o既

好彩全屋人幫手照顧佢地咋, 如果唔係, 我都唔知點算好, 所以我覺得你地好叻, 尤其是月希, 5隻曲曲, 佢好勁呀, 比着我, 真係請工人都唔掂

我最愛的仔仔,BeBe
,
2006-10-24 02:48 PM#6

rbearbear (rbearbear)
版主

UID 358
精華 0
積分 1126
帖子 1124
閱讀權限 250
註冊 2006-4-18
所養英曲名稱:Kobe & Lola
英曲會員編號:570
狗狗性別:Kobe: 公公 Lola: 老奶奶兒孫滿堂
狗狗出生日期:2004/不詳
狗狗最喜歡:Kobe: 出街,瞓o係床上望住車來車往 Lola: 出街,
狗狗最討厭:吸塵機,剪指甲
狗狗技能:出街, ball ball, sit, hand hand
狗狗性格:為食又貪玩
居住地區:西貢區
來自Kobe王國
狀態 離線
收養o左2個月先post比我地睇,你真鬼馬!!

我係Kobe王子, 係集萬千寵愛在一身o既幸福小Be!
仲有子女遍天下o既Lola, 而家奉旨享福歎世界!

2006-10-24 02:55 PM#7

小狗
英曲講師

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8

QUOTE:
原帖由 rbearbear 於 2006-10-24 02:55 PM 發表
收養o左2個月先post比我地睇,你真鬼馬!!
唔好我呀, sorry囉, 其實我都好想快d帶佢上嚟同大家請安o既. 係因為想攪掂轉名手續先啫, 不過....到而家都未攪到轉名

我最愛的仔仔,BeBe
,
2006-10-24 03:02 PM#8

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
又多一隻..好熱鬧呀..

2006-10-25 12:05 AM#9

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.064138 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-19 04:41 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver