PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 狗狗每日飲幾多水至啱?  

elvin (惡老豆)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
靚仔,靚女,BB,惡老豆

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線
狗狗每日飲幾多水至啱?

你地覺得要幾多?星期一開估!(係MSN問過我嘅人唔俾答,答左姒後我唔答你問題!)
請用cc或ml作單位!

內有惡.犬--一個由惡爸主理包含狗狗訓練、美容、健康資訊及一個大男人與三隻可愛小狗的生活網誌
2006-10-13 05:12 PM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

tobybobo (杜寶)
英曲硏究生

UID 747
精華 0
積分 400
帖子 399
閱讀權限 250
註冊 2006-8-3
所養英曲名稱:Toby / 嗲利女 - 小寶寶
英曲會員編號:747
狗狗性別:F
狗狗出生日期:Dec.,1,2004(Toby) / Dec., 26,1997 (小寶寶)
狗狗最喜歡:去街街,食零食和佢件玩具"小寶寶"
狗狗最討厭:無得食和去街
狗狗技能:Sit,down,Left or Right hand and Jump 接波汲和snake
狗狗性格:活潑好動
居住地區:Kwai Chung
來自Tuen Mun
狀態 離線
口渴佢o地自己就會去飲水,咁真係唔知道
2006-10-13 05:39 PM#2

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
人就要一日八杯...狗狗會唔會六杯呢

2006-10-13 10:30 PM#3
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

雪雪媽
英曲初中生

UID 999
精華 0
積分 68
帖子 98
閱讀權限 250
註冊 2006-9-28
所養英曲名稱:雪雪女
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:Jul 10, 1994
狗狗最喜歡:食同
狗狗最討厭:妹妹
狗狗技能:請請
狗狗性格:怕事, 鍾意人
居住地區:屯門
約1500-1800 ml, 我啱啱量過。
2006-10-14 12:12 AM#4

p4uL1N3 (曲奇MAMI)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10

UID 399
精華 0
積分 1100
帖子 1093
閱讀權限 250
註冊 2006-4-30
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:600
狗狗性別:M
狗狗出生日期:27-1-06
狗狗最喜歡:Biting and chewing
狗狗最討厭:Me
狗狗技能:Bite Me
狗狗性格:crazy
居住地區:Australia
來自Australia
狀態 離線
惡老豆, 你唔係暗示我呀?? 我好似有問過你, 但又冇咩映像喎! 不過應該唔係我啦...我都唔知!
等我都估下, 大約千五ml以上

我叫白頭曲奇呀! 好易認嫁! 大家好?? 我有個好錫我既MAMI同DADI!!
2006-10-14 12:25 AM#5

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
我每日朝早一樽有兩樽道地綠茶樽咁大既水∼∼
到夜晚瞓覺前大致上會飲剩少少,大約半吋∼∼
咁即係幾多呢?
真係考起噃∼∼∼

2006-10-14 10:13 AM#6
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

rbearbear (rbearbear)
版主

UID 358
精華 0
積分 1126
帖子 1124
閱讀權限 250
註冊 2006-4-18
所養英曲名稱:Kobe & Lola
英曲會員編號:570
狗狗性別:Kobe: 公公 Lola: 老奶奶兒孫滿堂
狗狗出生日期:2004/不詳
狗狗最喜歡:Kobe: 出街,瞓o係床上望住車來車往 Lola: 出街,
狗狗最討厭:吸塵機,剪指甲
狗狗技能:出街, ball ball, sit, hand hand
狗狗性格:為食又貪玩
居住地區:西貢區
來自Kobe王國
狀態 離線
每日飲不多過500ml就OK gar la!!

我係Kobe王子, 係集萬千寵愛在一身o既幸福小Be!
仲有子女遍天下o既Lola, 而家奉旨享福歎世界!

2006-10-14 11:38 AM#7
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

elvin (惡老豆)
英曲助教

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 p4uL1N3 於 2006-10-14 12:25 AM 發表
惡老豆, 你唔係暗示我呀?? 我好似有問過你, 但又冇咩映像喎! 不過應該唔係我啦...我都唔知!
等我都估下, 大約千五ml以上
你有問過我咩?我肯定當時我唔識答,因為個答案都係早幾日至知!

內有惡.犬--一個由惡爸主理包含狗狗訓練、美容、健康資訊及一個大男人與三隻可愛小狗的生活網誌
2006-10-15 12:16 AM#8

英曲助教

UID 399
精華 0
積分 1100
帖子 1093
閱讀權限 250
來自Australia
狀態 離線
哦...咁好彩唔係我...如果你講我聽...我會記得嘛....但我都唔知....哈哈!

我叫白頭曲奇呀! 好易認嫁! 大家好?? 我有個好錫我既MAMI同DADI!!
2006-10-15 12:21 AM#9

elvin (惡老豆)
英曲助教

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線
以平常計(即係無出街狂跑過),狗狗每公斤一日應飲40ml水,以漢深為例,重八公斤,8 x 40ml=320ml,一般狗狗會自己衡量飲幾多,長期少於所須水份至要強制迫佢飲,泊威現時除左每日自己飲嘅量外,我會用針筒再餵佢飲,一筒14ml,每日至少十筒八筒,以免佢嘅膀胱炎加重!

2006-10-17 01:19 PM#10

Dawn
英曲導師

UID 269
精華 0
積分 430
帖子 428
閱讀權限 250
註冊 2006-3-21
所養英曲名稱:旺旺
英曲會員編號:583
狗狗出生日期:不詳
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:剪腳底毛
狗狗技能:扮friend
狗狗性格:活潑、開朗及八卦
居住地區:沙田
來自沙田
狀態 離線
開估未呢!?
2006-10-17 01:20 PM#11

elvin (惡老豆)
英曲助教

UID 411
精華 0
積分 941
帖子 940
閱讀權限 250
註冊 2006-5-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
來自青衣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Dawn 於 2006-10-17 01:20 PM 發表
開估未呢!?
快過你出post,開左lu!

2006-10-17 01:25 PM#12

Dawn
英曲導師

UID 269
精華 0
積分 430
帖子 428
閱讀權限 250
註冊 2006-3-21
所養英曲名稱:旺旺
英曲會員編號:583
狗狗出生日期:不詳
狗狗最喜歡:食
狗狗最討厭:剪腳底毛
狗狗技能:扮friend
狗狗性格:活潑、開朗及八卦
居住地區:沙田
來自沙田
狀態 離線
早知等多一分鐘啦!原來已經post咗出嚟。
2006-10-17 01:26 PM#13

英曲助教

UID 399
精華 0
積分 1100
帖子 1093
閱讀權限 250
來自Australia
狀態 離線
e你咁講...曲奇好似飲多過正常...可能我地有同跑下步啦!

2006-10-17 01:45 PM#14

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.082261 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-5-22 05:18 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver